icon

Bolesti po dvoch cisárskych rezoch

pusinka263
14. feb 2017

Ahoj.ake su vase skusenosti po dvoch cisárskych rezoch? Bolelo vas to po druhom viac ako po prvom?pocula soma ze su to vacsie bolesti.ja som mala 1.porod rez a teraz mozno bude tiez.odstup mam 3 roky.dakujem

janka_v
14. feb 2017

Moja skusenost je taka, ze druhykrat (a tretikrat) to bolo o mnoho lepsie. Ja som po prvom bola velmi neskoro postavena na nohy a davala som sa dokopy velmi dlho.

sunshine1311
14. feb 2017

@pusinka263 ja som ani prvý rez neznášala veľmi dobre, neviem čím to bolo, pritom mám silný prah bolesti, ale tie sekcie sú pre mňa akési "zakliate", pri druhom ma to bolelo ešte viac, kým som sa ako tak dala do poriadku trvalo mi to tri mesiace. Odstup som mala 2 roky.

grelu
14. feb 2017

Ja som mala obe sekcie v pohode. Pri druhej som viac citila stahovanie maternice, to bolo asi najbolestivejsie. Inak po tyzdni som uz ani nevedela, ze som bola rezana

siska53
14. feb 2017

@pusinka263 ja som mala vacsie bolesti pri prvom. Pri druhom to bolo super uz na druhy den.. Pohoda.

marika39
14. feb 2017

ja som mala odstup medzi cisárskymi tiež 3 roky, prvýkrát to bola čistá hrôza, ešte z pôrodnice som išla zohnutá, nedalo sa mi vystrieť , tak to bolelo. Muž ma musel dvíhať každé ráno z postele 😅 Druhý pôrod som tiež čakala čosi podobné , ale bolo to omnoho lepšie, chodila som v pohode už na druhý deň, rýchlejšie som bola fit🙂

coryex
14. feb 2017

Je to veľmi individuálne. Ja som mala väčšie bolesti pri druhom a aj trvali dlhšie. Aj keď som si myslela, že viem do čoho idem, skoro všetko bolo úplne naopak 😊 odstup medzi porodami 23 mesiacov. Držím palce, zvládneš to 👍

beata79
14. feb 2017

prvé bolo oveľa horšie

gaja78
14. feb 2017

@pusinka263 Ja mam odstup 2r a 7mes. Pri prvom som sa neskorsie odhodlala postavit na nohy, ale potom uz bolo vsetko v pohode a pri druhom som sa velmi rychlo postavila, ale bolesti mi pretrvavali aj 2 mesiace po. V tej jazve som stale citila take sklbanie, hlavne pri vstavani z postele.

lindt
14. feb 2017

Ja mam odstup 5 rokov. A ten prvy bol cista katastrofa! Teraz to slo volako lahsie. Asi som cakala, ze to bude taky horor ako predtym, ale opak bol pravdou. 😊😊😊drzim palce

pusinka263
autor
14. feb 2017

Dakujem pekne za skusenosti.ja som po prvom reze bola postavena na druhy den na nohy ale lwn na wc a hned spat do postele a na treti den uz v pohode,dokonca som odmietala injekcie proti bolesti.no ked sa mi to vsetko zahojilo a pri umyvani a pod som sa dotkla jazvy dokonca ajale po roku taj hrooozne neprijemny pocit.preto sa bojim ze zacnu rezat a, vsetko budem citit.chcem ist totiz na spinal.

zuzana203
14. feb 2017

Ja som 2. cisarsky absolvovala po 7,5 roku, 1. v celkovej anesteze, nakolko bol akutny, tento 2. v spinalnej. Rekonvalescencia po tomto 2. u mna o 50% horsia ako pri prvom. Hrozne ma to potom bolelo, akoby som mala v bruchu ocelovu gulu a ta sa mi tam prevalovala. Rodila som o 22:20 a postavila som sa prvykrat okolo 10:00 doobeda 2. den.
Tak drzim palce, nech je to u Teba opacne a 2. porod teda viac v pohode.

pusinka263
autor
14. feb 2017

@zuzana203 dakujem 🙂

mirkaaa80
14. feb 2017

@pusinka263 u mňa prva sekcia v celkovej anestézii, druhá si spinalom. Po oboch ma postavili po 24 h. Prvy bol viac bolestivý, brucho ma bolelo aj pol roka po ňom. V okolí rezu mám brucho menej citlivé. Po druhom cisárskom som sa lepsie zotavila, po 4 týždňoch som ani nevedela že som rodila. Myslim, že nezáleží na poradí sekcie. Spinalu sa nemusíš báť, nič nebude bolieť...citila som iba také akoby trasenie s bruchom a hneď bol malý vonku.

erikavesela
15. feb 2017

Ja som mala odstup 10 rokov...1.bol pre mna horsi v tom smere, ze este dlho som citila bolesti v jazve...skoro rok...nedajboze sa dotknut bruchom umyvadla...to bola bolest a ani maleho som nemohla na rukach nosit, ci ho kupat..to robil manzel, pri 2. bolo horsie vstavanie z postele, nakolko sa k tomu pridruzili obrovske opuchy a trpnutie koncatin az palenie, kedy mi museli davat ladove obklady na ruky...dlhe mesiace mi potom este ruky trpli..prvy bol PDA..neviem zial ako sa to vola na slovensku a druhy bol spinal

charlie1980
15. feb 2017

Obidva CR som mala spinalom, jeden v zahranici, druhy na Sk. Po prvom som sa postavila na nohy za 12hod, odvtedy som sa Aj starala o dieta. Zotavovanie trvalo cca mesiac. Druhy CR, hotova katastrofa, Okrem toho, Ze mi OP na Slovensku oproti zahranicia prisla Ako na jatkach, Tak som 3 dni nebola schopna vstat z postele. Zato zotavovanie trvalo kratsie, o 2 tyzdne som Uz Aj zabudla, Ze som bola operovana.