icon

Bolestivý pôrod po bolestivej menštruácii

27. mar 2025

Dobrý deň, zaujímalo by ma či tu su také ženy ktoré mali dosť bolestivú menštruáciu. Mala som menštruáciu takú bolestivú že som musela bolesti predýchavat a bolo mi dosť na zvracanie občas som nešla ani do práce pretože mi nezaberal ani aulin. Po menštruácii prišla ovulácia a tu som mala tiež bolestivú (nie vždy) ale keď som ju mala takú bolestivú tak som nemohla ani chodiť, dýchať, hýbať sa, proste som iba ležala a prežívala, cítila som že mi praskne vaječník a lekárka nevidela nič. Vraj na ultrazvuku ani nebolo vidno či mám endometriózu alebo nie 🤷‍♀️ ale že väčšinou vidno aspoň trochu. Ale o Tom som nechcela. Aký ste mali pôrod keď ste boli zvyknuté na také bolesti? Znášali ste to lepšie? Alebo bol pôrod ešte horší. Mne sa to už blíži a začínam mať dosť strach že keď menštruácia bola taká bolestivá že čo ja budem robiť pri pôrode. 😱😐 (Anonym preto, že nechcem aby to videl niekto známy. Ja som o mojich problémoch nikomu nevravela, dokonca aj o bábätko sme sa snažili pol roka a to mám iba 21 rokov 🫤)

pribinak
27. mar 2025

Epidural nezvazujes?

autor
27. mar 2025

Ešte by som dodala, že ja som mala bolesti aj pri sexe a tak celkovo 🫤 nakoniec sme našli jednu polohu pri ktorej to viem ja "viesť" a už viac ako dva roky to robíme iba pri tej polohe. Lebo všetko ostatné má bolí.

colsami
27. mar 2025

Mala som extremne ms cely zivot pred prvym porodom, prve dva tri dni som fungovala iba na tabletkach, kazdych 4-5h, inak by som ani nechodila, krce by presli do hnacky zvracania az na infuzky.
Ten prvy porod som mala podla mna normalny, ziaden extrem proti inemu co pocuvam. Po porode som zacala mavat super ms. Nebolestive, pre mna uplne zazrak po 15rokoch hroznych ms.

A to, ze si mala hrozne ms a tak budes mat aj bolestivy porod nie je nijake pravidlo.
Vela stastia.

autor
27. mar 2025

@pribinak netuším, v nemocnici viem že podávajú epidural hocikedy keď si žena povie. Chcela by som to zvládnuť aj bez toho lebo sa bojím keď viem že sú tam rizika ak to zle pichnu ale keď to nebudem vedieť zvládať tak určite budem chcieť epidural. Len viem aj v okolí ako vravia na hocikoho že "veď porodila normálne ale mala epidural" ako keby to ta žena nedokázala a neporodila bez tlmenia bolesti. Ako keby bola niečo menej.

athena27
27. mar 2025

je to veľmi individuálne, skús na to čo najmenej myslieť a pripraviť sa na pôrod najlepšie ako len sa dá 🙂 psychicky a fyzicky.. áno bolí to, bez toho to asi nepôjde, keď budeš pripravená môžeš tie bolesti zniesť omnoho ľahšie, keď sa naučíš správne dýchať atď, prípadne aniball ak ti to odporučí aj tvoj gynekológ vie dosť dobre pripraviť na pôrod bez menších bolestí.. skúsenosti či pôrod bolel viac či menej nepomôžu, príprava áno 🙂 držím palce

autor
27. mar 2025

@colsami ďakujem 🤗 snáď to bude okej 😀 len sa bojím že ak budem revat alebo kričať že tam po mne budú kričať. Tak ako mi už veľa žien povedalo.. museli byť ticho pri pôrode aj keď im pomáhalo zakričať si jedna určitá PA alebo doktorka (neviem presne čo je) bola z toho asi dosť nervózna.

nikiki29
27. mar 2025

Ak bude bolesť silná daj si epidural. Ani nerozmyslaj bez. Ja som mala extrémne bolesti pri druhom pôrode ledva som stala na nohách počas kontrakcie. A keby to nepostupije tak rýchlo, určite pýtam epi. No nestihli, dostala som do žili od bolesti. Inak ja som mala bolestivé MS iba kým mi nevyriešilo endometriózu. Inak bezbolestné. Takze intenzita bolesti vôbec nemusí súvisieť.

maryetta
27. mar 2025

Ja som zvykla mat bolestivu ms. Ze ani na wc som nevladala. Ibalgin mi nosila mama do postele... casom sa to mierne upravilo ze som vedela fungovat. Prvy porod bol ale brutal-nebudem klamat. Na taku bolest som zvyknuta veru nebola-ale neboli to klasicke kontrakcie. Mne sa babo zaseklo a o panvu drelo maternicu. A to ma bolelo. Neznesitelne.... ziadne oblbovaky. Epi ani nic mi nezaberalo... skoncila som akutnou sekciou.
po porode bolestivejsia ovulacia nez ms.
Dalsie 3porody uz boli lepsie. Hlavne treti a stvrty. Uplne ze... aj by som povedala ze pohoda-ako z filmu 🙂

kiki68
27. mar 2025

Kamosky mali taku ms a porod nazvali “ slabsie kramy “ 😂😂😂 Cez ma fungovali tak, ze flaska algifenu a casto nedodsli ani na prednasku. Ja som nikdy nemala bolestivy menzes a teda bolesti po vyvolani boli silne a bez nejakej pauzy a dala som to bez epiduralu.

vkatush
27. mar 2025

Ja som mala predtým menštruáciu bolestivú, dlhú, silný flow, zvracala som, na odpadnutie, často som musela zobrať Pčko z práce, prvé dva dni som len vedela ležať v klbku v bolestiach.
Dobrá správa, po pôrode sa úplne zmenila. Síce stále silná a dlhá, ale sotva som vedela, že ju mám.

Pôrod bol náročný, dlhý a bolestivý, s komplikáciami (ale to aj celé tehotenstvo), a úprimne, kontrakcie som dokázala predýchať, lebo boli chvíľu a potom nič, zatiaľ čo pri menštruácii to bolo nonstop. Takže ber to ako výhodu, že si mala také bolesti už predtým (kamoška nemala nikdy bolesti pri krámoch a veľmi ťažko znášala kontrakcie, lebo nikdy ani len slabú bolesť nemala).
Najhoršie bolo len samotné tlačenie, lebo som nemala epidural a malý sa zasekol, ale aj to bolo v pohode, na druhý deň som aj zabudla, aké to bolo náročné. 😂

kiki68
27. mar 2025

Ale kde mozes tam kricat, akurat ti moc nepomaha tomu celemu, ale ked budes kricat, tak budes. Vsetky mozne pazvuky tam mozes vydavat. Ja som bola tichsia, ale sem tam som tiez vydavala rozne zvuky. He to porodnica, nie modlitebna. Max povedia, ze nech dychas a nekricis

kata431
27. mar 2025

Taktiež som mala takúto menštruáciu pred pôrodom kontrakcie som mala každých 10 min nebolo to až také strašné asi som bol “zvyknutá” nakoniec to skončilo cisárskym ale môžem povedať že teraz je to s menštruáciou o dosť lepšie a viem fungovať prvý druhý deň stačia 2/3 tabletky od bolesti a som “v pohode”

lisymbia
27. mar 2025

Ja som mala vždy prvý deň menštruácie neskutočné bolesti, bez liekov som nevedela fungovať a pôrod bol pohodinda 😅 povedala som sestričke že mám pocit že mi trochu tvrdne bruško a keď natočila pásy tak skonštatovala že to sú kontrakcie 😀 ale to je dosť individuálne, ja som sa snažila nastaviť že to bude ok a našťastie aj bolo 😊 určite to dáš, držím palce 🍀

diewcatqoo
27. mar 2025

Pred porodom som mala hroznu MS. Nie raz sa mi stalo, ze som nesla do skoly/prace, lebo som nezvladala. Viackrat som odpadla od bolesti... a tiez som pocula o tom, ze ked mam bolestivy menzes, tak lahsie zvladnem porod. A prd. Ta bolest pri porode bola hrozna. Na to ta proste nic nepripravi. Prvy porod bol hrozny, nebola som pripravena, bala som sa, nevedela som sa uvolnit a mozno aj preto bola bolest taka intenzivna a porod zly. Pri druhom porode som uz vedela do coho idem, pripravila som sa na to psychicky a aj ta bolest sa mi nezdala az taka strasna. Kazdopadne, drzim palce, zvladnes to.

lucia13022023
27. mar 2025

Ahoj, ms som pred pôrodom mala veľmi silnú. Alebo takto, nie silnú ale bolestivu. Prvé tri dni som bola KO. Vracala som, nevedela som sa hýbať, lieky nezaberali. Prvé dva dni som vždy ostala doma zo školy, alebo keď som dostala ms v škole, triedna ma sama pustila domov lebo vedela, čo bude nasledovať 🤣🙈
Pôrod mi to uľahčilo. Bud to bolo tým, že som čakala tie bolesti väčšie, alebo tým, že pre niektoré ženy boli silné kontrakcie to, čo pre mňa menštruačné kŕče.
Deň som bola v nemocnici kvôli prenášaniu, a keď ma dávali na pásy, PA tvrdili, že mám kontrakcie, že to graf vykazuje, otvárala som sa a ja som pociťovala mierne, podotýkam mierne menštruačné bolesti. Asi na 7cm som sa otvorila s takýmito bolesťami. PA mi vravela, že aký mám vysoký prah bolesti, že ine ženy už nevedia co zo sebou, ja som povedala, že som asi zvyknutá🙈
Posledná hodina bola najhoršia, najťažšia, to som mala kontrakcie nonstop, ale bola to len hodina ktorá sa dala zvládnuť a pôrod som mala krásny a ja tvrdím, že takmer "bezbolestný", lebo moje telo bolo na tu bolesť zvyknuté.
Ale možno ťa poteším, po pôrode sa to úplne zmenilo, a ja ani neviem ze menštruáciu mam. Absolútne žiadne bolesti 🙏

kiki68
27. mar 2025

Baby inak ja od prveho porodu mam menzes bez bolesti, bez pms, ja som nemala silne bolesti, ale pms a hnacky. Toto teraz vobec. Ja ani neviem kedy som dostala kramy, niekedy to bolo aj na skodu, ze som isla do prace a zrazu len bum a bolo kdesi na ulici. Bez varovania 😀 Viem, ze vela zenam ten porod vie pomoct. Ako neni to zaruka, ale mna to velmi prekvapilo

diewcatqoo
27. mar 2025

@kiki68 ano, mam to podobne. Po porode menzes taky, ze ani o nom neviem. Predtym hroza. Bala som sa, ze sa to druhym porodom pokazi a znovu bude bolestivy menzes, ale zostalo to, nastastie, bez bolesti.

kiki68
27. mar 2025

@diewcatqoo tam sa asi nieco zmeni, raz darmo, tam maternica zazije zmenu a velku. Tiez som zvedava na druhy porod teraz

bolarazjedna
27. mar 2025

Mam endometriozu, mala som veľmi bolestivu ms, tie dni som iba prežívala a ak som nemusela byť v práci, tak preležala... A 3 týždne zo 4 som užívala každý deň Ibalgin, lebo i sk som mala bolesti.... (inak nie, endometrióza sa diagnostikuje laparoskopiou, ultrazvuk nemusí vôbec nič ukázať, to ta zle informovali)
Pôrod som mala obidvakrat bez epiduralky, jasne, že to bolelo, ale nemyslím si, že ma to bolelo viac, ako iné ženy a taktiež, že by to bolelo menej, lebo už som zvyknutá na bolesti. Podľa mňa aj tie bolesti pri pôrode boli iné, ako pri menštruácii.

Držím palce, nech ide všetko hladko!

pribinak
27. mar 2025

Ja som mala epidural a veľmi si pochvalujem

Ty poznáš svoje telo, neporovnavaj sa si ako ženami

mtn112233
27. mar 2025

Menštruáciu aj ovulaciu som mavala presne rovnaku ako opisujes ty 🙂 pôrodné bolesti sa asi tak do polovice dali prirovnať presne tomu takže som to zvládala veľmi mi pomáhalo sprchovanie v teplej vode.. keď už išlo do tuhého bolo to ešte o niečo horšie ale nič čo by sa nedalo prežiť.. zvládla som to všetko za 6 hodín ako prvorodicka, veľmi rýchlo som sa otvarala 🙂 držím palce

susitko
27. mar 2025

ja som mavala strasnu strasnu strasnu menstruaciu.prvy porod bol narocny (bol velmi dlhy,strasne kontrakcie a mala som velke babatko).ale zvladla som ho luxusne.ked to porovnam s menzesom...pri porode mi bol zle 18 hodin,pri menzese mi byvalo zle aj 4 dni..ale cely porod som bola vesela (vraj adrenalin).ale potom porode som 3 roky nevedela,ze mam menzes.no nadhera! 3 roky som nezjedla balenie tabletiek od bolesti kazdy mesiac.po druhom porode sa to zasa pokazilo.po tretom je to fajn.drzim palce.

ivec16
2. jún 2025

mala som porod s epiduralom, resp 3… pri jednom z nich mi nestihol zabrat takze akoby som ho nemala… ani jeden porod nebol bezbolestny… ale ked uz epidural zabral tak to bolo super.. mam endometriozu, trpela som bolestivou ms… po porode sa to zmenilo… ale samotny porod moze byt podla mna vselijaky…

dominika6536
26. okt 2025
@anonym_autor

@colsami ďakujem 🤗 snáď to bude okej 😀 len sa bojím že ak budem revat alebo kričať že tam po mne budú kričať. Tak ako mi už veľa žien povedalo.. museli byť ticho pri pôrode aj keď im pomáhalo zakričať si jedna určitá PA alebo doktorka (neviem presne čo je) bola z toho asi dosť nervózna.

@anonym_autor tak ako hodnotíte pôrod 🙂?

anonym_604df8
26. okt 2025

@anonym_autor mala som bolestivú menštruáciu a pôrod som zhodnotila, že tiež ako bolestivá menštruácia, akurát máš medzi bolesťami (=kontrakciami) fajné pauzičky, aj keď sa teda skracujú postupne. Čo pri mezese nemáš, tam to bolí stále a nonstop 😁. Potom samotný pôrod bolel, ale to už bola iná bolesť, nie menštruačná a celé to bolo rýchle u mňa. (Od prijatia do nemocnice po pôrod asi hodina, lebo som neverila, že to už bude pôrod, lebo tiež som čakala, že kontrakcie, to musím predsa steny škrabať minimálne. Takže do pôrodnice sme šli, keď už to bolo fakt že veľmi nepríjemné).

autor
26. okt 2025
@dominika6536

@anonym_autor tak ako hodnotíte pôrod 🙂?

@dominika6536 tak pôrod som mala ťažký 😀 vyvolavany. 17 hodín bolesti. Po pôrode som veľa krvácala a vzali mi hneď po pôrode bábätko lebo tiež bolo na Tom zle. Potom popôrodna depresia... najhoršie to boli 3 mesiace. Teraz už je to lepšie. Začala som ho ľúbiť. Ale na šťastie si na bolesť už moc nepamätám 🤗 len viem že v tej chvíli som na všetko a na všetkých nadávala 😀

autor
26. okt 2025
@anonym_604df8

@anonym_autor mala som bolestivú menštruáciu a pôrod som zhodnotila, že tiež ako bolestivá menštruácia, akurát máš medzi bolesťami (=kontrakciami) fajné pauzičky, aj keď sa teda skracujú postupne. Čo pri mezese nemáš, tam to bolí stále a nonstop 😁. Potom samotný pôrod bolel, ale to už bola iná bolesť, nie menštruačná a celé to bolo rýchle u mňa. (Od prijatia do nemocnice po pôrod asi hodina, lebo som neverila, že to už bude pôrod, lebo tiež som čakala, že kontrakcie, to musím predsa steny škrabať minimálne. Takže do pôrodnice sme šli, keď už to bolo fakt že veľmi nepríjemné).

@anonym_604df8 medzi kontrakciami som nemala pauzičky 😢😀 dávali mi moc oxitocinu a mala som silnú kontrakciu-slabu kontrakciu...😀😅 Takto to bolo posledné 3 hodiny, najhoršie hodiny 😀

anonym_604df8
27. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_604df8 medzi kontrakciami som nemala pauzičky 😢😀 dávali mi moc oxitocinu a mala som silnú kontrakciu-slabu kontrakciu...😀😅 Takto to bolo posledné 3 hodiny, najhoršie hodiny 😀

@anonym_autor aha, no tak ja som mala kontrakcie celý deň, ale tie prvé slabé tie boli úplne v pohode a tie silné, to mohlo byť tak tie 3h. Ale mala som stále pauzy medzi nimi. Preto som sa ani do tej pôrodnice neponáhľala, lebo "na internete písali..." 😄. Potom ma v pôrodnici dr. vyšetrila a hnali má rovno na pôrodný box 🤷. Tak vidíš, asi každý ináč... Ale som rada že to už máš za sebou ❤️.

maryetta
27. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor oxytocin som mala pri prvom a to bol iny masaker. Som povedala ze nikdy viac. Pri dalsich 3porodoch som ho teda nemala a aj ked holesti boli neboli to uz take ze "steny skriabat". Dali sa lepsie predychat.