icon

Bolestivý sex po pôrode

eliaska23
17. máj 2012

Žienky, ktoré ste mali bolestivý sex po pôrode, ako ste to rozchodili? Len sexovaním alebo mi poradíte aj nejaké iné techniky, ako to čo najskôr prekonať? Ja mám pocit, že som dole príliš úzka. Aj manžel potvrdil, že som úzka a že jeho to zo začiatku niekoľkokrát bolelo, ale vraj sa to už lepší... Som z toho na nervy, lebo chuť je, len keď už prídeme k veci, tak bez gélu si to ani neviem predstaviť. A hoci bolesť prekonám, nemám z toho až taký pôžitok. Po pôrode som už takmer 4 mesiace. Ďakujem za všetky dobre mienené rady 🙂

liza2222
25. sep 2012

presne tak ,,často je nastrih zbytočny
@simsalabim

honeyjane111
7. okt 2012

ahojte ..citam ale nenachadzam to co chcem pisete o bolestivom sexe a tak vcera som citala vsetko mozne a nemozne ale neni toho vela na internete co poradit s mojjmu problemu,tak odzaciatku rodila som v zahranici prvy porod mala sskoro 4 kila ,konrakcie 48 hodin...pouzitie zvona kolko som mala stichov neviem lebo tu vam nikto nic nepovedal aspon ja so sa s takym pristupom stretla,,kedze som sa dlho citila ja vykuchana krava ..sex som mala prvy 4 mesiace po porode bala som sa ze to bude boliet ale mam iny problem ja som skoro nic necitila a to som kedysi kazdy zahyb kondomu citila ja viem ze to bolo len raz citlivost sa pravdepoddobne vrati ale ked je evidetne tak rozsirena tak to si moc nemyslim ze sa zuzi....ma tu niektora podobny problem je to dost frustrujuce ....nenasla som ziadnu radu na internete .napadaju ma cviky podla brunkovej ale tie su na panvove dno ,skusim sa na sr skontrolovat doktorom ako to tam vidi pretoze tu po 6 nedeli nekontroluju..............bojiim sa ze riesenim bude plastika vaginy ma niektora takuto skusenost?

regresa
8. okt 2012

@jirinkas cicatridina je super...ale na novou ránu, ne?? já ji používala asi dva týdny po porodu a teď bych řekla (když je to pár měsíců zacelený), že už je to poměrně k ničemu, ne?? nebo pomůže i tak?

sendy182
8. okt 2012

@honeyjane111 nepíšeš koľko si po pôrode.........máš aj bolesti.?............dá sa pocvičiť ako keby si chcela tou časťou niečo vtiahnuť alebo udržať...........určite vyhľadaj odborníka.....už si tam mala byť..... 😉 viem že robia plastiku krčka maternice.........

honeyjane111
8. okt 2012

@sendy182 som 4 mesiace po porode ,nemam vobec bolesti ,som stale v zahranici a ked pojdem domov na dovolenku tak pojdem k odbornikovi lebo tu je to des s lekarmi a kedze to bol prvy sex po porode nebudem robit unahlene zavery ,prestali sme spolu spavat od 5 mesiaca tehoten.lebo som mala rizikove ,takze to je 9 mesiacov dokopy citala som ze ked ta oblast tak dlho sexualne nefunguje tak to tam neni prekrvene a jedno s druhym ,a ze su aj take pumpicky na oslabene svalstvo tak uvidim vyskusam dostupne prostriedky a potom uvidime lebo som nasla vela clankov na diskusii na bolestivy sex po porode a ze je to tam uzke ale ja mam opacny problem a tom az tak neni toho vela popisane,a po porode som cvicila cviky na posilnenenie panvoveho dna.....

sendy182
8. okt 2012

@honeyjane111 aspoň to zdravotníctvo máme na dosť vysokej úrovni....držím palce.... 😉

majinka31
9. okt 2012

Ja som mala cicarsky a mám strašne bolesti už 4 mesiac čo s tým?

adikacorporation
10. okt 2012

súhlasím s @simsalabim, masáže dokážu veľmi pomôcť, dokonca zabrániť nástrihu, masírovanie hrádze nie len po pôrode ale už pred samotným pôrodom dokáže ovplyvniť jeho priebeh, masáž hrádze od šiesteho až ôsmeho týždňa pred pôrodom prispieva k zlepšeniu elasticity a prekrveniu miesta, ktoré je behom pôrodu vystavené extrémnemu tlaku. Vláčna a dobre prekrvená hrádza lepšie odoláva porušeniu a možno tak predísť jej nástrihu. Doporučujem k masáži používať http://www.nobilis-tilia.eu/ntn1912.html

mariannkkaa
20. okt 2012

ahojte, ja som mala tiez bolesti a gynekolog mi zistil, ze som mala v posve granulom - kusok ziveho masa, ktory rastol na sliznici. proste ako ma zasili tak asi ostal trcat kusok ziveho masa von. viem ze to neznie prilis dobre, ale ak mate bolesti, urcite treba ist k lekarovi. mne granulom odstanil a odvtedy pohodicka 😉

romantika
5. nov 2012

take jsem mela tak, diky nespavemu diteti jsme to oddalovali sakra dlouho, nejvic mi pomohly cviky na panevni dno, ktere jsem nasla na strankach pro inkontinenci, kterou ale netrpim, nicmene na to pomahaji. bohuzel to chce cvicit porad. jak se to zlepsi, tak vetsinou zalajdam a zase je to horsi. proste po porodu povoli vazy a dost se to tam dole nahnata dosebe. obcas pomuze i svicka apod. cvicit bricho - predevsim sikme svaly. opravdove zlepseni jsem pocitila po roce a pul, ale uz to bylo fakt mnohem lepsi.

lienka_sedembodkova1
9. jan 2013

neviete mi prosim poradit, ja necitim bolest pri sexe, ale po nom. uz tri dni som uplne rozbita zo spodu. som dva mesiace po porode. citim vnutornu bolest, aj bolest klitorisu. co pomoze? nejaka masticka, cipky? dakujem

bubulienka16
13. mar 2014

Ja som bola bez nastrihu a bolest pocitujem tiez a to som uz 3 mesiace po porode.

zuzanadringus
19. mar 2014

Ach žienky... ja som cítila ako sa pomaličky tá rana trhá ☹ aj lubrikant sme použili a nepomohlo ☹ Samozrejme, že som nakoniec utrela krv ☹ 4 mesiace po porode - manžel mal narodeniny, tak som si hovorila, že už je na čase... a skončilo to mojim plačom ☹ ... a to ani nehovorím, že jeho ,,šefino´´ tam vošiel asi tak na 3cm... po porode som bola šitá aj z vnútra, takže budeme trénovať a trénovať a snáď to bude časom lepšie ...

evulienkaslx
19. mar 2014

Ahojte, ja som bola potrhana a dosita po porode pomaly ako vysivkovy vzor na domoch v Cicmanoch, aj zive maso som mala z 1 stehu. Bola som po sestonedeli u gynekologa, ten ma poprezeral- treba ist, ci mate dobre zhojene stehy, ci nemate granulomy a pod. Odporucil mi Ialuna vaginalne cipky, nakolko sliznica posvy je dost sucha a citliva po porode. Skusala som potom aj ine, ale tieto mi najviac vyhovovali, aj sa ranky pekne hojili. Sex bol bolestivy, skusali sme po 4 mesiacoch, ale take sitie sa hoji aj pol roka, po pol roku to bolo uz OK. Obcas pouzijeme lubrikacny gel, inak je to uz v poriadku. Drzim palce 🙂

barbara088
19. mar 2014

pri prvom po sexe sa odporuca aj lubrigacny gel,nam to teda pomohlo

weru3ka
16. aug 2014

juj esteze som nasla tuto diskusiu aspon viem ze nie som jedina..:(bala som sa ze to uz bude stale take bolestive hlavne pri vniknuti.Som 6mesiacov po porode a este stale sa tomu radsej vyhybam...Mam len 22rokov tak dufam ze sa to zlepsi ako pisete aj vy :(

citrusvolej1
17. sep 2014

eliaska23, môj gynekológ mi na to poradil "fintu" ako to sám nazval, že na tom fungujú 1000ce párov s týmto problémom - zohnať si mesocain gel a pred tým natrieť trochu!!! používa sa pri šití - trochu znecitlivie, a kým sa to samo upraví, časom ten gél nebudeš potrebovať. Vraj treba najprv odskúsať na nohe, alebo ruke, kvôli reakcii - predsa len sliznica je niečo iné... a aplikovať rukavicou.... no romantické to nie je veľmi, ale čo už...

diskutujuci
17. sep 2014

@citrusvolej1 podla mna je najlepsie ked muz chape bolest svojej zeny a miluju sa inak , nezne jemne a bozkami

eliaska23
autor
17. sep 2014

Aj som zabudla, ze som tuto temu zalozila 😀 takze som uz skoro tri roky od porodu a za par tyzdnov mozno uz len dni, ma caka druhy porod... Bolesti pri styku pretrvavali zhruba rok, ale bolo to zakadym menej a menej bolestive, az sme to napokon rozchodili 😁 snad to teraz bude lepsie 😉

bubuhlohovec
17. sep 2014

Ja som sex nemala 20 mesiacov,pretože tie bolesti boli horšie ako samotný pôrod,teraz som bola u súkromného chirurga a o 2 týždne ma ide rozrezat a dať to do poriadku☹ držte palce ☹( bojím bojím

daisynka_
5. okt 2014

Ja som bola šitá hodinu a to aj zvnútra, malý mi natrhol aj maternicu, ale sex sme mali bez problémov už 3 týždeň po pôrode, buď vás zle zašili alebo sa vám to zle hojí ...

janetula285
26. nov 2014

Ahoj baby som už 2mesiace po pôrode a stale mám bolesti pri sexe mam pocit že ma asi na usko zašili abo neviem čo mam stim robyť...

evulienkaslx
26. nov 2014

@janetula285 mna to bolelo pol roka, ale bola som riadne dosita, sliznica posvy je sucha po porode a pri dojceni, mne celkom pomahali vaginalne kapsulky Ialuna, odporucil mi gynekolog, lepsie som sa hojila

ella2012
26. nov 2014

No ja som 9 mesiacov po porode a stale mam pri sexe obrovske bolesti...menila som gynekologa pred mesiacom a ten mi povedal.ze teda dost pevno ma zasili, ale ze to este nie je na chirurgicky zakrok, ktory by to napravil..odporucil mi potriet posvovy vchod mezokain gelom na znecitlivenie, pouzivat silikonove lubrigacne gely a pripadne si dat pred sexom nieco od bolesti - napr ibalgin...vraj nie som sama, taketo problemy ma po porode kazda tretia zena...to ma potesil teda ☹ doteraz citim bolest v tej oblasti kde ma sili, sili ma takmer hodinu zvnutra aj zvonka...som.zvedava ci to vobec niekedy prejde... ☹ lebo takto je to o nicom, aj ked muza mam chapaveho ale furt sa tomu vyhybat neda ☹

janetula285
26. nov 2014

No mňa šili iba zvonka.... a chute aj mam a manžel je us nedočkavi a ked si pomyslim že to bude tak dlho boliet jak vravite tak sa asi zblaznim stoho..... a gynekolok mi po 6 nedeli povedal že mam dobre zošite aj dobre zahojene a ked som mu vravela ze sme uš skusali aže mato bolelo tak vravel že to potrva par tyžnou ale ono to boli us 2 mesiace

zuzu_ka
4. feb 2015

Mne velmi pomohli vaginalne cipky Cicatridine, nie su najlacnejsie ale stoji to zato, stacilo mi jeden a pol balenia. Tip: cez internetove lekarne su lacnejsie aj o tri eura ako v kamennej lekarni, taktiez mnohe ine veci (prsne vlozky lacnejsie o jedno, dve eura).

velkacica
4. feb 2015

niektoré by naozaj mali dokončiť školu, až potom sa vydávať a rodiť...

shmoulinka1
10. feb 2015

ja som citila bolesti 4mes. po tazkom porode kliestovom

melania1
10. feb 2015

@eliaska23 necitala som prispevky, ja som tiez mala po porode bolesti, akoby sa mi trhali pri sexe stehy alebo co. Spomenula som to mojmu gyn. a on mi odporucil take cipky Cicatridina - su na hojenie ran po porode.
Asi tie mi pomohli, lebo potom bolesti postupne presli.

sinjun
10. feb 2015

Ja som prestala cítiť bolesť až 9 mes. po pôrode. Dovtedy bol sex pre mna utrpením.