icon

Bolí spinálna anestézia pri pôrode?

zdenkavaskova
11. mar 2025

Ahojte v pondelok ma čaká vyvolávanie pôrodu to bude už cez 42tt, mám mať spinalku, pričom mám veľký kašeľ aj bolesť hrdla.. ale teda bolí spinal? Ďakujem :D

pseudomonas87
11. mar 2025

@zdenkavaskova troska také protichodné informácie dávaš......ak máš mať spinal, tak na 100 percent ideš rodiť cisárskym rezom, ak ti majú vyvolávať pôrod, tak sa dáva bude infuzia na vyvolanie alebo čipky ......ak ti idú vyvolávať, v Tom prípade môžes dostať epiduralnu anestéziu......najskôr sa znecitliví koža a podložie ako keď si u zubára, môže trocha stipat, tlačiť, ale potom už by bolieť nemalo.drzim palce.

sissy27
11. mar 2025

@zdenkavaskova samotne napichnutie spinalnej anestezy som vobec necitila.
@pseudomonas87 no nemusi to byt 100% cisarsky - ja som mala mat epidural, nakoniec sa pripravovali na sekciu (za 10hod som sa neotvorila ani o 1cm) tak pichli spinal a tradaaaa o 20 min som porodila prirodzene na dve zatlacenia, ani sit nebolo treba.

pininka1
11. mar 2025

Mňa to nieže bolelo, ale bolo to strašne nepríjemné. Mala som trikrát a viac už by som si nedala.

pseudomonas87
11. mar 2025

@sissy27 hmm, v Tom prípade ti pichali pravdepodobne CSE, to je taká odnož,laicky povedane , lebo pri spinalnej anestéze žena ani tlačiť nemôže, ale to už je slovíčkarenie a moc detailov 🙂, hlavne že ti to dobre dopadlo.

evkamotka
11. mar 2025

Mna nebolela

sissy27
11. mar 2025

@pseudomonas87 to uz netusim, kazdopadne viem, ze dr hovoril anesteziologovi, aby mi pichli spinal, ze to bude na cisarsky a ze teda tak za 20-30 min to zaberie. Nestihlo 😂 ale teda ja som mala porod uplne super, bolesti (take ozajstne, nekomfortne) necele 4 hod. Len som sa vobec neotvarala, az zrazu som z nicoho nic porodila 😃

evickuska
15. mar 2025

@zdenkavaskova ja som necitila