Bonding po cisárskom reze
Ahoj žienky, má niekto VÝCHODNÉ Slovensko skúsenosť s požiadavkou po sekcii byť čo najkratší čas OD bábätka. Áno, nevyhnutná doba je určite nutná avšak ide mi najmä o bonding, ktorý by mohol zabezpečiť otecko. Rozumej dieťatko je s matkou čo najviac, následne putuje k oteckovi (v nevyhnutnom prípade) kt.vykonáva bonding, prípadne prikladá dieťatko matke.
Matka sa samozrejme zotavuje, nevstáva a nejde riskovať svoje zdravie, má dosť rozumu i skúsenosti na to aby zdravo uvažovala.
O tom ako je žena KO po sekcii , ako chce spať, ako jej je zle atď.nech si ,,užije,, posledné chvíle a že bude rada, že je rada nie to sa starať o dieťa sa teraz nebavíme. 🤍
@i_v_a_n_a áno tam akurát konzultujem ;) vynechať sa proces pooperačky sa nedá ale otec môže byť v apartmáne a robiť bonding
Možno Šaca, v Novej neviem o tom ze by otecko mohol. Ja som si žiadala druhého skoro po cisárskom, keďže pri prvom to dopadlo nie veľmi dobre, doniesli mi ho do 20 minút od toho ako ma priniesli na izbu, našťastie skúsená sestrička si všimla ze nieje niečo ok, že zle dýcha, skončil nakoniec na JiS, nemala som ho pri sebe celý čas co sme boli v nemocnici, iba som ho chodila dojčiť. Tretiu mi tiez tak skoro doniesli a už ostala pri mne, všetko bolo ok.

@slavuska237 skús sa informovať v Starej Ľubovni 🙂 Nerodila som síce sekciou, ale moja podmienka pri výbere pôrodnice bola tiež nulová separácia od bábätka. Čítala som ale veľa skvelých skúseností aj pri sekcii. Plus som sa pri prehliadke pýtala aj na túto možnosť (ak by to sekciou nakoniec skončilo) a potvrdili mi bonding s matkou, v čase keď nemôže s otcom. A aj pobyt hneď spolu na izbe.
Ak napíšeš mail primárovi, sú veľmi milí a odpovedajú rýchlo. Mne splnili priania z pôrodného plánu do poslednej bodky 🙂