Bude druhý pôrod automaticky sekcia?
Ahojte, som pár mesiacov po plánovanej sekcii a hneď ako sa bude dať by sme sa chceli snažiť o druhé. Chcem sa opýtať či druhý pôrod by bol automaticky sekcia alebo sa mi že stať že budem musieť rodiť prirodzene. Ďakujem
@asined88 ide o to že ja by som práve chcela aj druhý krát sekciu tak preto už teraz zisťujem čo a ako 🙂
Áno, aj ja som bola viac za sekciu, ale že nebol na to dôvod. Teda až do pôrodu.
Zalezi od porodnice. Vela zien je teraz v strese, lebo im nechcu naplanovat sekciu, ze predchadzajuca sekcia nie je dovodom na dalsiu a nutia ich skusit prirodzene. Vela porodnic tlaci na tie prirodzene porody.
Mne dal doktor na výber či chcem sekciu alebo prirodzený porod. Prvá bola akútna . Vybrala som si porod prirodzený ale tiež sa nič nedialo , neotvárala som sa , porod nepostupoval takze opäť sekcia .
Nie automaticky ale keď si poviete ze chcete sekciu budete ju mat 🙂 mala prvý krát a druhy krát som povedala ze chcem tak a nikto nič nepovedal 🙂
V Žiline som rodila po sekcii, normálne. Ani sa má nepýtali, iba sledovali, že v krajnom prípade spravia sekciu.
Ja som rodila plánovanou sekciou,síce pred vyše 9rokmi,ale mne bolo povedané,že do nejakých tuším 3rokov ak by bolo druhé,tak bude musieť byt sekcia 🤷🏻♀️🤷🏻♀️ no druhé zatiaľ nemám,takze neviem 🙂
@nikyy podla mojich info moze zena skusit prirodzene porodit uz 1,5roka po cisarskom. Ja budem mat teraz porod 2roky a 9mes po cisarskom a zubami nechtami sa budem bit za prirodzeny porod. Cisarsky bol pre mna zlyhanie, trauma a bolesti cleeho tela este 2 tyzdne po.. bez bondingu, 24hod na JISke bez maleho (obaja sme boli zdravi), natrvalo som ho dostala az po 40hodinach... no hroza.. nikdy viac, a urcite nie dobrovolne. Syna milujem neskutocne, ale dodnes mi chyba ten pocit drzania maleho naheho prave narodeneho klbka.. prvy krat som ho videla naheho ked uz mal takmer 2 dni..

Nemusí byť automaticky sekcia. Záležať bude na stave maternice a hlavne jazvy. Ja som mala prvý akútny cisársky. Otehotnela som po 7 mesiacoch a ani zmienka o druhej sekcii, že skúsime prirodzene. Tak sa čakalo, ale pôrod nepostupoval, neotvarala som sa ani po niekoľkých hodinách, tak znova spravili sekciu.