Dá sa dohodnúť plánová sekcia?

12. aug 2022

Ahojte, mam otázku. Je možné si vybaviť plánovanú sekciu ? Jeden pôrod sekciou už mám za sebou, ale to bola akútna sekcia. Keďže som mala na vlastnej koží si zažiť skoro prirodzený pôrod a aj sekciu, tak preto by som teraz chcela ísť znovu sekciou. Nakoľko z prirodzeného mam strach, neviem si predstaviť ze by som zas musela toľko hodín ležať len tak v bolestiach na sále. Moja dr spomínala, že by sa cosi dalo s tým možno robiť, keďže som už tak rodila. Ale chcela by som ísť na istotu. Nie ze pôjdem rodit a zrazu mi povedia ze mam ísť prirodzene. Mam ešte aj vraj úzku panvu.

pribinak
12. aug 2022

Sprava od psychiatra, že máš paniku.
Budeš to mat ale všade v záznamoch, že sekcia vykonaná na odporúčanie psychiatra

miadi
12. aug 2022

Bratova ex si dohodla ale vies ako., Raz som to tu spomenula a kydali na mna pritom ja som v zivote uplatky nedala ani to nepropagujem . Len som realista a viem ako to funguje. Na tvojom mieste by som sa skor snazila prekonat traumu z prirodzeneho porodu. Prvy som mala 37h z toho prvych 30 v bolestiach zvysok s epidural., a ten je super Takze ten odporucam., druhy porod s vyvolavackpu za 4.5h Nebol cas na epidural ani Nebolo treba kontrakcie boli ok Takze som mala pocit ze kludne by som rodila takto aj druhy den. Kazdy porod je iny. Ten strach co mas je horsi ako realita.

liloastitch
12. aug 2022

V niektorých pôrodniciach po pôrode sekciu uprednostňuje znova sekcia v niektorých tlačia do prirodzeného pôrodu. Treba sa informovať a pripadne ísť rodiť ta kde to problém nerobí.

maryetta
12. aug 2022

Ja som mala prvu akutnu sekciu. Dalsie dva prirodzene. Vyvolavane.
Ja som sa zase velmi bala dalsej sekcie. A som bola stastna ze dalsie porody sa podarili.
Mam ale kamosku kotra po prvom porode mala traumu.
A tak si pri dalsom zajednala (zaplatila) dr. Konkretneho si vybrala ze ho chce k porodu. A s nim sa nasledovne dohodla ze chce sekciu.

uriva
12. aug 2022

@liloastitch Súhlasím, v PB ideš automaticky po prvej sekcii iba sekciami nasledujúcimi. TN a ZA ideš po sekcii prirodzene. Neviem, odkiaľ si, ale treba si to zistiť priamo v nemocnici, kde chceš rodiť, ako to riešia.

autor
12. aug 2022

@uriva rodit budem asi v MT

uriva
12. aug 2022

Tak tam to 100%% neviem, ale tuším idú prirodzene. Ja by som šla za konkrétnym doktorom a dohodla sa - viem, že sú tam ochotní. Nemôžeš nič stratiť za opýtanie.

liloastitch
12. aug 2022

@uriva BB zas viac menej dávajú na výber. Ja som mala k druhej sekcií indikáciu, takže ja som špekulovať nemohla , ale baby čo so mnou ležali, sa vždy s lekárom normálne dohodli ak už boli po sekcií. Len jedna chcela prirodzený pôrod ostatné volili opakovanú sekciu a lekári nevyzerali, že s tým majú nejaký problém. Pri prvom mi zas dali na výber či chcem risknúť pôrod kp alebo urobia sekciu. Keďže som mala chlapca tak som volila sekciu, nebol problém.

autor
12. aug 2022

@uriva to si budem musieť zaplatiť, však? Keď si vyžiadam konkrétneho dr. Keď ja ani sama neviem ze koho by som si, pri prvom pôrode ani neviem kto ma nakoniec rodil lebo som bola uspatá

uriva
12. aug 2022

Zrejme áno, nepočula som, že by to niekto robil len tak - iba, ak by to ako napr. v tej PB robili automatika, tak sa neplatí. Ja som viac rokov dozadu poznala jedného dr. odtiaľ, ale už išiel na dôchodok zrejme, lebo ho medzi lekármi nevidím.

cimage
12. aug 2022

V maloktorej nemocnici ide o prirodzeny porod. To, ze zena lezi na koze uz nie je prirodzene. Je to len vaginalny porod. Prirodzeny je ked si zena vyberie tu spravnu polohu v ktorej je jej najlepsie, v ktorej sa jej ulavi a bez zasahu lekara. Ja by som skor hladala nemocnicu kde ti toto umoznia a porod bude hned o inom.

lily246
12. aug 2022

@pribinak ale veď po prvej sekcii sú doktori práveže naklonení robiť opäť sekciu kvôli veľkému tlaku na jazvu počas pôrodu. Netreba hneď strašiť s psychiatrom.

barborachors
12. aug 2022

Áno, za plánované a neindikovane sekcie sa platí...Niekde robia automaticku sekciu po 1. sekcii, niekde tlačia do vaginalneho a niekde dajú na vyber...

kallanchoe
12. aug 2022

Dá sa ...bez nejakého úplatku..,keď vieš napíš mi SS,napíšem ti ako som to mala po akútnej sekcii ja😉

nina004
12. aug 2022

A koľko si po prvom. Do dvoch rokov od sekcie sa odporúča druhá sekcia

pribinak
12. aug 2022

@lily246 nestrašim, len upozorňujem, že ak sa rozhodne pre odporúčanie od psychiatra, aby počítala s tým, že to bude v správe

ivangeline
12. aug 2022

@maryetta Napodobne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre