Chýbajúci sex po pôrode
asi som zvlastna, ale len necele dva tyzdne po porode mi zacal chybat sex. neviem ci to je zapricinene tym, ze uz posledny mesiac tehu toho bolo malinko ale teraz citim uplnu absenciu. ved skoro kazda novopecena mamicka je unavena z neustaleho prebalovania, krmenia a cicikania svojho drobca /nevravim, ze ja nie/ je este ubolena a na take nieco ani nemysli. mne sa o tom dokonca aj dnes stihlo zasnivat 🙂 neviem preco to tak pocitujem, ale asi preto, ze sa pri tom uplne uvolnim a citim sa byt vtedy pre svojho draheho ta najpotrebnejsia osoba na svete. ved este ked ma len pohladka a pobozka, by som na neho najradsej /aj cez tie bolesti zositeho brucha/ skocila... asi mi vsak nic ine neostava, len vydrzat a preckat kym prejde sestonedelie ☹
Šestonedelie nie je dôležité len pre ženy po vaginálnom pôrode, ale aj po sekcii. Ide totiž o vnútornú ranu na maternici, ktorá sa musí celkom zahojiť. Pri styku sa môže (ale aj nemusí) infikovať, preto nám v pôrodnici aj po sekcii zdôrazňovali, aby sme tých šesť týždňov vydržali. Moja kamarátka mala sex asi 2 týždne po sekcii a nič sa jej nestalo (a určite nie je jediná), ale ja som to neriskovala, pre mňa je to zbytočné riziko.

@danusskaaa 🙂 prípadne si ho skrátit 🙂
predpokladám, že si teda rodila sekciou. Aj ja a krvacanie ustalo po cca týždni, dvoch. takže ak by nebol iný problém, nie je dovod vyhýbat sa sexu, samozrejme opatrne, ale ležaním by sa na začiatok nemalo nič pokazit 🙂