icon

Cisársky kvôli sterilizácii

23. okt 2023

Dobry den chcem sa opytat ci nemate niektora skusenost.Mam 30 rokov a cakame piate babätko.Chcela by som sa dat sterilizovat.Styri porody som mala normalne a myslim ze aj tento bude,myslite,ze by mi spravili cisarsky a pri nom aj sterilizaciu?Dakujem

Strana
z2
martinkatinka
24. okt 2023

@lucia147852 to ja viem, ale bud si to platia sami alebo o tom rozhoduje lekar

majka99999
24. okt 2023

1. zvazit vazektomiu u muza
2. laparoskopicka sterilizacia je menrj narocna. Ak ma byt kto so 4 detmi, kym je mama v porodnici, tak postrazi sj 5 na den plus ako pomoc na par dni, ked sa ma zena setrit.

Mam 2 cisarske a doteraz nemozem spavat na bruchu, lebo ma rozboli hlava. Skoda si pri 5. porode dat brucho rozparat.

autor
24. okt 2023

Dakujem pekne zienky,asi to necham na potom.Ano muz nejde preto lebo sa boji 😁

marta_93
26. máj 2025
@pribinak

Áno. Daj si žiadosť

@pribinak môžem sa spýtať ako viete že sa dá robiť sterlizacia pri cisárskom ? ..keď aj predošlé pôrody boli prirodzene ..

pribinak
26. máj 2025
@marta_93

@pribinak môžem sa spýtať ako viete že sa dá robiť sterlizacia pri cisárskom ? ..keď aj predošlé pôrody boli prirodzene ..

@marta_93 máš otvorenú brušnú dutinu

marta_93
26. máj 2025
@pribinak

@marta_93 máš otvorenú brušnú dutinu

@pribinak áno ...ale chcú to spraviť doktori keby si dám na požiadanie ? Že mám 4 pôrod ..a chcela.by som sterilizáciu ..

oblecenie99
26. máj 2025
@simsalabim

@martinkatinka mam kamarata porodnika a ten roky tvrdi, ze priroda sa so zenami pri porode nijako nemazna a ze vela zien nim je poskodena, co sa prejavi aj po rokoch. Jeho zena rodila cisarskym. Ci to je spravne alebo nie, o tom sa da polemizovat. Minimalne by sa mal do uvahy brat aj nazor zeny, hlavne ked vieme, kolko zien i deti vynuteny prirodzeny porod zmrzacil.

@simsalabim Mala som prvý pôrod akútnu sekciu pre nepostupujúci pôrod a do poslednej cvvíle pri druhom som nevedela, či budem rodiť prirodzene či sekciou. Môj gynekológ a časť lekárov v nemocnici trvali na tom, že kľudne prirodzene, druhá časť lekárov už na príjme (mala som prísť skôr, týždeň pred termínom) sa chytala za hlavu, že pri tehotenskej cukrovke, kedy nemôžu riskovať, že budem prenášať a kvôli predchádzajúcej sekcii mi nechceli vyvolávať, v kombinácii s dôvodmi predcádzajúcej sekcie: nepostupujúci pôrod napriek vyvolávaniu a klesajpce ozvy dieťaťa, vôbec uvažovať o prirodzenom pôrode je hlúposť a priam nezodpovednosť :/

Išla som napokon aj teraz sekciou (prekvapčo). Ale mala som možnosť zamýčľať sa nad tým, ako sa to u nás berie stále ako taká stigma: je to veľký zásah do organizmu, je to neprirodzeneé atď. Ale štatisticky mi to stále vychádza ako bezpečnejšie, najmä pre to dieťa. Keď si len zoberiem môj konkrétny prípad, kedy bol aj nebol na sekciu dôvod.. čo poznám problémy detí, ktoré sú dôsledkom komlikácii pri pôrode, tak každé jedno bez výnimky bolo pri tom prirodzenom. Z toho väčšina tak, že sa nezasiahlo včas a tlačilo sa na to prirodzené tak veľmi, že si to zlizlo to dieťa a celá rodina na celý život.

marta_93
26. máj 2025

Môžem sa spýtať ..robili vám tu sterilizáciu a cisársky ?? ..ako ste chcela ...

marta_93
28. máj 2025

Môžem sa spýtať ..spravili vám nakoniec ten cisársky a sterilizáciu ???

Strana
z2