icon

Cisársky rez

5. máj 2025

Dobrý deň mám mať cisársky rez a môžem si vybrať či byť zaspana alebo pri vedomí ktorá možnosť viac bolí je lepšia sa zobudiť po sekcií alebo byť pri vedomí prosím vaše skúsenosti dá sa pri tej rane chodiť

Strana
z4
7komorova
7. máj 2025

To mas mat nejaky zaves cez seba

sniper3
7. máj 2025

Neuvidíš, že ťa režú, bude tam plachta. So mnou v jednom kuse komunikoval anesteziolog, aj vtipkoval aby odľahčil situáciu. Pýtal sa ma či niečo cítim, alebo ma upozornil, že budem cítiť tlak... Vôbec som neriešila čo sa deje za plachtou. Neboj sa, nebudes sa vedieť dočkať bábätka, a keď za počuješ plač vyhrknu ti slzy a už len budeš chcieť aby ti ho ukázali. Je to prekrasny moment. Zažila som to 2x a inak by som rodiť ani nechcela (vlastne ani nemôžem). Hlavne pozitívne naladená ;) držím päste.

janamakva
7. máj 2025

Pripájam sa aj ja, keďže mám obidva spôsoby za sebou... Nikdy viac celkovú, to ma pri prvom bábätku nahovorila sestrička pri vybavovaní predoperačnych vyšetrení, vraj mi to zq tých 5 min nestojí, čo uvidím bábätko... A doteraz to ľutujem, lebo moje vymodlene bábätko som nevidela, nepočula zaplakat, až oveľa neskôr z videa, len Ty si po prebudení šokovaná zo strašnej bolesti (ako to tu už niekto písal, kým Ti nedajú niečo od bolesti) zatiaľ pri spinali tá rana akoby vôbec nebolela, veľmi pomaly to začínaš cítiť, len pri vstavani, trochu, neskôr to ožíva... A Tebe priložia bábätko hneď ku tvári pomojkat a nikdy5v živote na ten okamih nezabudneš, keď si ho počula prvýkrát zaplakat a Tvoj hlas ho upokojí.. Chápeš? Spozná Tvoj hlas a prestane plakať, maminka je tu a všetko je v poriadku, ešte aj dnes mam slzy v očiach. Spinal neboli, je to krásne a elegantné riešenie, ani ten vpich ma nebolel..

lussy1810
7. máj 2025
@janamakva

Pripájam sa aj ja, keďže mám obidva spôsoby za sebou... Nikdy viac celkovú, to ma pri prvom bábätku nahovorila sestrička pri vybavovaní predoperačnych vyšetrení, vraj mi to zq tých 5 min nestojí, čo uvidím bábätko... A doteraz to ľutujem, lebo moje vymodlene bábätko som nevidela, nepočula zaplakat, až oveľa neskôr z videa, len Ty si po prebudení šokovaná zo strašnej bolesti (ako to tu už niekto písal, kým Ti nedajú niečo od bolesti) zatiaľ pri spinali tá rana akoby vôbec nebolela, veľmi pomaly to začínaš cítiť, len pri vstavani, trochu, neskôr to ožíva... A Tebe priložia bábätko hneď ku tvári pomojkat a nikdy5v živote na ten okamih nezabudneš, keď si ho počula prvýkrát zaplakat a Tvoj hlas ho upokojí.. Chápeš? Spozná Tvoj hlas a prestane plakať, maminka je tu a všetko je v poriadku, ešte aj dnes mam slzy v očiach. Spinal neboli, je to krásne a elegantné riešenie, ani ten vpich ma nebolel..

@janamakva presne tak krajsie by som to ani nenapisala ☺️

princezna_bosorka
7. máj 2025

ja som mala 2x spinal a nebolela ani raz. ale ze vobec. Neda sa to vopred odhadnut.

princezna_bosorka
7. máj 2025
@princezna_bosorka

ja som mala 2x spinal a nebolela ani raz. ale ze vobec. Neda sa to vopred odhadnut.

@princezna_bosorka a este doplnim, ze mi spinal po druhy raz blbo pichli, porod ma bolel (citila som, ako ma rezu), no nemenila by som na celkove uspatie ani za svet.

christie11
7. máj 2025

Ja som mala prvu akutnu sekciu- celkovu anestezu. Druhu som mala spinal - odporucila mi ju anesteziologicka, hadala som sa s nou na sale, ze nechcem, kamoska mala zlu skusenost. Nakoniec som dala na rady mojej porodnicky - operaterky. Pichli mi bez problemov spinal, ziadne tlaky som ani pocas cisarskeho rezu necitila. Dali mi oblbovak, bola som ako pripita,strasne hluposti som im tam kecala. Ale poviem ti, vidiet svoju dceru hned po narodeni bol ten najkrajsi zazitok na svete a ja som vdacna ze mi ho anesteziologicka dopriala. Prvu dceru som videla az na druhy den;oblecenu, okupanu. Aj rekonvalescencia bola lepsia pri spinali. Teraz som mala operovanu nohu, spinal mi pichli tak ze som to ani necitila. A dali take oblbovaky ze som to cele prespala. O pol 3 ma priviezli po dvojhodinovej operacii zo saly a o 5 mi dali veceru😀.

yanni
7. máj 2025
@lesiiaoldi

@pl2y no po týždni neviem či sa dá byť úplne fit po cisárskom. To máš operáciu brucha.. Po prvom som sa dávala dokopy 6 mesiacov. Stále to bolelo. Po druhom také tri mesiace som vedela, ešte že bola operácia...

@lesiiaoldi to ze neveris, to je tvoj problem. Ja som mala 2 cisarske. Po prvom som po 5 mesiacov uz sutazne odbehla polmaraton. Po druhom som tiez bola aktivna hned. Po troch tyzdnoch som uz cestovala Mnichov-Frankfurt s dvomi detmi ta a spät za jeden den. 5 tyzdnov po porode sme boli na tyzdennej lyzovacke v Alpach (ja som samozrejme nelyzovala) a o tyzden na to sme leteli 6000 km.kazdy clovek je iny. Ale ked musis, Tak musis. Ja som obe Copanae porodila O Pol 9 rano a na obed som uz behala. Na treti den sme isli Domov. Po druhom cisarskom(27.12) som den Po prichode domov uz varila silvesteovsku veceru. Ale rodila som vzdy v zahranici a mne sa zda, ze tu maju ine metody. Com skor vstanes, tym si skor fit. Ziadne zbytocne vylohovanie.

lucia147852
7. máj 2025
@lesiiaoldi

@pl2y no po týždni neviem či sa dá byť úplne fit po cisárskom. To máš operáciu brucha.. Po prvom som sa dávala dokopy 6 mesiacov. Stále to bolelo. Po druhom také tri mesiace som vedela, ešte že bola operácia...

@lesiiaoldi jasne že dá. Ja som na 10. den behala so staršou po meste a nakupovala veci do školyy. Ani som nevedela že niečo robili.
A preto tak “neskoro” že sme boli dlho v nemocnici kvôli žltačke. Inak som mohla ísť po 72 hodinách domov

bielaruza78
7. máj 2025

Ahoj ja som mala čiastočnú a za mňa je to rozhodne lepšie. S celkovou mám skúsenosť z ivf pri výbere vajíčok 2x a prebudenie z anestézie bolo veľmi nepríjemné. Pri cisárskom som mala pri sebe manžela, ktorý ma podporoval a dali mi aj dcéru na hruď hneď po vybratí. Večer o pol ôsmej som mala cisársky, takže na druhý deň ráno vstávanie, ktoré bolo v pohode, ale ako som si ľahla a išla vstať po druhýkrát to bol horor, takže som si povedala, že tak skoro si nesadnem a chodila, chodila, chodila. 😂 Držím palce, nech ti všetko dobre dopadne a aj bábätko nech je zdravé.

lesiiaoldi
7. máj 2025
@yanni

@lesiiaoldi to ze neveris, to je tvoj problem. Ja som mala 2 cisarske. Po prvom som po 5 mesiacov uz sutazne odbehla polmaraton. Po druhom som tiez bola aktivna hned. Po troch tyzdnoch som uz cestovala Mnichov-Frankfurt s dvomi detmi ta a spät za jeden den. 5 tyzdnov po porode sme boli na tyzdennej lyzovacke v Alpach (ja som samozrejme nelyzovala) a o tyzden na to sme leteli 6000 km.kazdy clovek je iny. Ale ked musis, Tak musis. Ja som obe Copanae porodila O Pol 9 rano a na obed som uz behala. Na treti den sme isli Domov. Po druhom cisarskom(27.12) som den Po prichode domov uz varila silvesteovsku veceru. Ale rodila som vzdy v zahranici a mne sa zda, ze tu maju ine metody. Com skor vstanes, tym si skor fit. Ziadne zbytocne vylohovanie.

@yanni tak ja som tri mesiace po pôrode cvičila moja..Ale nehovorím, že ma rana nebolela..A nemusíš byť hneď útočná, ja som nič zle nepisala

lesiiaoldi
7. máj 2025
@lucia147852

@lesiiaoldi jasne že dá. Ja som na 10. den behala so staršou po meste a nakupovala veci do školyy. Ani som nevedela že niečo robili.
A preto tak “neskoro” že sme boli dlho v nemocnici kvôli žltačke. Inak som mohla ísť po 72 hodinách domov

@lucia147852 ja nehovorím, že som nebehala týždeň po pôrode po dome a neupratovala ako divá 😅 Ja len hovorím, že som nebola úplne fit, to myslím tak, že som tu ranu cítila...Tak som to myslela..Ja som Monk, ja by som nevydržala ležať

lesiiaoldi
7. máj 2025
@yanni

@yanni inak vôbec si ma nepochopila..So myslíš že ja som 6 mesiacov po pôrode ležala? Ja som len hovorila, že po prvom pôrode som ti ranu cítila..Ale tiež som frcala hneď ako som z pôrodnice prišla domov.

mariba77
7. máj 2025

Mám za sebou 3 sekcie a všetky 3 spinal. Celková anesteza je vacsia záťaž pre organizmus a aj pre babo. Ako baby píšu, pred tebou je plachta a pri hlave/ruke máš anesteziologa, ktorý teda u mňa v 3 prípadoch odpútaval pozornosť a utešoval, nepotrebovala som to síce ale bolo to príjemne, sa s niekým rozprávať, o bábätku, ako sa bude volať atd, a keď išli vyberať dieťa, tak vždy povedal, že už ide na svet, že potitim tlak, že je to v poriadku a je to chvíľočka. Ja by som išla sekciou aj 4-5x, keby sa ešte dalo 😂😍 pri treťom už som mala aj bonding a bolo to uzasneee ❤️

lesiiaoldi
7. máj 2025
@yanni

@yanni mi tu píšeš o lyžovačke.. Ja som tiež hneď ako som prišla domov fungovala normálne ako pred pôrodom..Ja som.len hovorila, že 100 percentné fit som nebola. Ranu som.citila.

lucia147852
7. máj 2025
@lesiiaoldi

@lucia147852 ja nehovorím, že som nebehala týždeň po pôrode po dome a neupratovala ako divá 😅 Ja len hovorím, že som nebola úplne fit, to myslím tak, že som tu ranu cítila...Tak som to myslela..Ja som Monk, ja by som nevydržala ležať

@lesiiaoldi ja som ju chvalabohu ani necítia. Ozaj bolesť som cítila len prvé dva dni po. Do toho týždňa som sem tam dačo zacítila a potom níc. Len tým pádom som si vedome musela dávať pozor aby som nedvíhala nič ťažké, alebo prudko nevstavala. Lebo tým že som nič necítila som sa vedela zabudnúť.

misiacik24
7. máj 2025

Ja som mala akútny cisársky a mala som na výber, ale tým, že tam bol so mnou manžel som zvolila byť pri vedomí. Necítila som nič, možno len jemnučké tlaky, malého som hneď videla, odniesli ho potom na meranie, váženie atď zatiaľ ma zašívali. Potom mi ho ešte doniesli na chvíľku a šla som na isku. Teda ale potom začať chodiť bol len ten horor, celkové zotavovanie bolo niečo hrozné, nedokázala som sa postaviť, chodiť. To trvalo tak 3 dní a postupom to bolo lepšie a lepšie. Asi za 2 týždne som fungovala normálne bez akýkoľvek bolestí...ale každá to má inak, ty sa môžeš na druhý deň pekne postaviť iná zasa nie. Ale všetko sa to dalo prežiť. Držím palce

lesiiaoldi
7. máj 2025
@lucia147852

@lesiiaoldi ja som ju chvalabohu ani necítia. Ozaj bolesť som cítila len prvé dva dni po. Do toho týždňa som sem tam dačo zacítila a potom níc. Len tým pádom som si vedome musela dávať pozor aby som nedvíhala nič ťažké, alebo prudko nevstavala. Lebo tým že som nič necítila som sa vedela zabudnúť.

@lucia147852 Môže byť..Záleží možno aj od šikovnosti lekára... Po.prvom.za mňa katastrofa..Kramare. A pri druhom oveľa lepšie..

oblecenie99
7. máj 2025

Nedávajú na výber, aj keď som avizovala aj teraz, že pri prvom nezabral spinal. Ten nezabral ani teraz, tak som opäť išla do celkovej. Vraj to môže byť z krivej chrbtice.. ale osobne si myslím, že som som bola tak vyklepana so spinálu, že som to nejak spôsobila sama, že nezabrali.. ja som úprimne rada. Nezniesla by som pocit, že ma režú pri vedomí. A najmä by som nechcela počúvať, čo presne robia, už len pri predstave je mi z toho zle.

oblecenie99
7. máj 2025
@mariba77

Mám za sebou 3 sekcie a všetky 3 spinal. Celková anesteza je vacsia záťaž pre organizmus a aj pre babo. Ako baby píšu, pred tebou je plachta a pri hlave/ruke máš anesteziologa, ktorý teda u mňa v 3 prípadoch odpútaval pozornosť a utešoval, nepotrebovala som to síce ale bolo to príjemne, sa s niekým rozprávať, o bábätku, ako sa bude volať atd, a keď išli vyberať dieťa, tak vždy povedal, že už ide na svet, že potitim tlak, že je to v poriadku a je to chvíľočka. Ja by som išla sekciou aj 4-5x, keby sa ešte dalo 😂😍 pri treťom už som mala aj bonding a bolo to uzasneee ❤️

@mariba77 Na mňa to skúšala už v začiatkoch anesteziologicka (myslím tie kecy na odpútanie pozornosti) a veľmi nepríjemne som na ňu vyletela, nech mi to nerobi, lebo presne viem, prečo to robí, ibaze to nepomáha, len ma rozculuju tie odveci otázky 🙈 ale spinalka napokon, chvalabohu nezobrala, rovnako ako pri prvom pôrode sekciou, tak som išla do celkovej opäť. Ja nemôžem tie rezačky, proste nedávam ani teóriu, nie že v praxi.

blonde_bella
8. máj 2025
@anavixy

@blonde_bella to je hlupost. Po sekcii nemozes lezat rovno, ved budes prikladat dieta, potom to tak vyzera, ze mama lezi ako ochrnuta a boji sa aj ruku zodvihnut… a co je dolezitejsie po spinali NEMUSIS lezat rovno! AK bol spravne pichnuty, mozes robit aj stojku a hlava ta boliet nebude a AK bol zle pichnuty (prilis hlboko) tak mozes lezat dva dni ako doska a na treti den, ked sa posadis, tak ta ta hlava tak ci tak boliet bude. Postpunkcny syndrom je len vtedy, ked je spinal pichnuty prilis hlboko, inokedy nie.

@anavixy len ďalej rád takéto kraviny babám 😂😂😂😂

blonde_bella
8. máj 2025
@lesiiaoldi

@blonde_bella áno boli oooovela menej. Ja som rodila druhýkrát 27 hodín a už som bola vo finále, na 10 CM otvorená som asi dve hodiny tlačila postojačky a nakoniec zistili, že mám tak úzku panvu, že chudák sa tadiaľ neprederie,tak ma išli rezať. Ľutujem, že som nešla rodiť sekciou hneď, mohla som si ušetriť 27 hodín utrpenia..Ale panička chcela silou mocou porodiť prirodzene. Golf niektorým nám to nie je súdené. 🫤

@lesiiaoldi toto je najhoršia forma pôrodu a mrzi má to s tebou. Ja som si treti pôrod vybavila sekciu, lebo som vedela, že by aj tak bola nakoniec a naozaj som sa bála tohto scenára... Už môžeš zazit len lepšie. 🙂))

anavixy
8. máj 2025
@blonde_bella

@anavixy len ďalej rád takéto kraviny babám 😂😂😂😂

@blonde_bella aj budem ☺️

blonde_bella
8. máj 2025
@anavixy

@blonde_bella aj budem ☺️

@anavixy 😂😂😂😂
zle informovaní zdravotníci má zabilo. Kedy pochopíš, že to že tebe nič nebolo neznamená, že sa to iným nemôže stať? Mňa na to upozornila kamoška , ktorú neupozornil personál a vravela, že väčšiu bolest hlavy nikdy nezažila....
Takže píš to o sebe ako skúsenosť, nie ako fakt 😂😂😂 a ešte že zdravotníci dávajú zle info... Ooo pane bože či sme všetci tvoji 😂

anavixy
8. máj 2025
@blonde_bella

@anavixy 😂😂😂😂
zle informovaní zdravotníci má zabilo. Kedy pochopíš, že to že tebe nič nebolo neznamená, že sa to iným nemôže stať? Mňa na to upozornila kamoška , ktorú neupozornil personál a vravela, že väčšiu bolest hlavy nikdy nezažila....
Takže píš to o sebe ako skúsenosť, nie ako fakt 😂😂😂 a ešte že zdravotníci dávajú zle info... Ooo pane bože či sme všetci tvoji 😂

@blonde_bella ja som zdravotnik, so zenami po sekcii sa stretavam DENNE, a mozem ta ubezpecit, ze AK je spinal pichnuty tak ako ma byt, tak moze zena robit co len chce a postpunkcny syndrom mat nebude, lebo NEMA PRECO. Nepisem nikde ze sa to ziadnej zene nemoze stat, trosku rozmyslaj ked citas. Postpunkcny sy vznika pri prepichnuti tvrdej pleny, ktora sa ale pri spinale spravne prepichnut nema a vacsinou ani neprepichne. Nie je absolutne potrebne preventivne nedvihat hlavu po sekcii. To TY tu pises hluposti na zaklade laickych informacii tvojej jednej kamaratky. Staci tak?

antolik7
8. máj 2025
@blonde_bella

@anavixy 😂😂😂😂

@blonde_bella mne bolo nakazané nedvíhať hlavu a piť kolu (kofein) urobili mi neskor aj kávu. Všetko som dodržala a dávala si fakt pozor no a postpunkčné bolesti som mala 3 týždne. Prvý týžden som prerevala celý. Neprajem to zaziť nikomu. V porodnici som s malým ani nebola, nevedela som sa postarať ani o seba. Nedokázala som chodiť ale nie preto že ma bolela rana ale hlava.

nttnnt
8. máj 2025

samozrejme ze lokalka...vies o tom ze pri uspati ti pekne nasukaju hadicu do krku..neviem teraz ako sa tomu presne povie nieco tracho......vysvetlovala mi to anesteziolozka ked mi davala na vyber....navyse ako spustia anestezu musia babo rychlo vybrat do 5 minut a niesi ani 100per. uspata az potom douspavaju...cize nadhera.....pri spinale vies co sa deje, ale necitis ani prd navyse hned vidis a pocujes babatko chces o toto prist? myslim ze nie 🙂

vierkainka
8. máj 2025

Ja som mala cisársky spinalom - čiastočne.A bolo to úžasné 😍❤️Videla som bábätko hned
po narodení.Bolest budeš mať tak ci tak. ale na štvrtý den som uz ja bola fit.Hned po sa chodiť samozrejme nedá.Ale čím skôr sa rozhýbes,aj cez bolesť, tým skôr sa zotavis.

blonde_bella
8. máj 2025
@anavixy

@blonde_bella ja som zdravotnik, so zenami po sekcii sa stretavam DENNE, a mozem ta ubezpecit, ze AK je spinal pichnuty tak ako ma byt, tak moze zena robit co len chce a postpunkcny syndrom mat nebude, lebo NEMA PRECO. Nepisem nikde ze sa to ziadnej zene nemoze stat, trosku rozmyslaj ked citas. Postpunkcny sy vznika pri prepichnuti tvrdej pleny, ktora sa ale pri spinale spravne prepichnut nema a vacsinou ani neprepichne. Nie je absolutne potrebne preventivne nedvihat hlavu po sekcii. To TY tu pises hluposti na zaklade laickych informacii tvojej jednej kamaratky. Staci tak?

@anavixy nie, nestačí. Môžeš mi tu napísať ak, že si matka Tereza, je to anonymné fórum, dá sa tu všetko
Mám tri deti v rôznych nemocniciach a všade hovoria toto isté. Čiže ty ak si myslíš, že si múdrejšia ako salamunova rúra, nech sa páči. Píšeš len svoj názor, iný zdravotnici a lekári majú iný. Si zdravotník, to je kto konkrétne? Mne sa takto vyjadrili aj primár a lekári, dokonca ARIstka ktorá mi to pichala, ale som rada, že ty to vieš lepšie...😂😂😂

Strana
z4