Cisársky rez a ZŤP rodička
Ahojte baby potrebujem ukľudniť sestru a nikde som sa to nedočítala ... Musí mať celých 5 dní pri sebe bábätko alebo je možnosť že sa budú o bábätko starať sestričky ? Ďakujem za odpovede 🙂
Zalezi kde rodi...ja som po sekcii mala dieta pri sebe "povinne" az posledny den a noc . 2 dni a noci mi ju len nosili pravidelne na papanie
U nás sa sestričky pýtali .. prvú noc mi malého zobrali aby som si oddýchla po pôrode, pretože mám epilepsiu. A ďalšie dni sa má pýtali ako sa cítim, či mi ho majú nechať alebo si chcem ešte “oddýchnuť”. Podľa mna je to o dohode .. ale asi v kazdej pôrodnici inak. Spolubývajúca bola po cisárskom a malú jej vozili len na kojenie prve 2 dni.
som tiez ztp ale to s tym nijak nesuvisi, dieta som po cisarskom mala az po 24 hod. ked som sa postavila aj to nie na cely den

Celych 5 dni ho urcite nebude mat, bude ho mat az ked ju postavia po sekcii, co zalezi od porodnice kedy bude, niekde je to az na druhy den. Potom zavisi od stavu mamicky, ci sa jej dieta nosi len na dojcenie alebo ho ma pri sebe. Ale urcite sa budu snazit o to aby bolo co najviac a najskor pri mame, co je najlepsie hlavne pre dieta. Samozrejme ak je objektivny dovod k tomu, aby sa matka setrila, verim tomu, ze ho budu akceptovat.
U nas sa dieta berie na noc k sestrickam aj druhu noc po narodeni, ak si to matka praje, ale to moze byt vsade inak.