Cisársky rez na odporúčanie od psychiatra

remideny
20. nov 2022

Ahojte mami, prepáčte za moju zlú slovenčinu, som cudzinka. Som v 9.mesiaci tehotenstva, strasne sa bojim porodu a lekar mi povedal, ze si mam urobit papier od specialista na cisarsky rez. Od psychiatra som dostala papier, kde je napísané, že odporúča sekciu. Ale moj porodnik to neakceptuje lebo hovori ze musi byt napisane "indikuje porod sekciom". Psychiater hovorí, že ne moze napísať "indikuje".
Nepoznáte nekoho lekára, blisko Trnavi, Bratislavi, Nitri, Galanti ktorý by urobil cisársky rez s týmto papierom, ktorý mám, kde je napísané "odporúčam cisársky rez"?
Djakujem

lasoli
20. nov 2022

@remideny prosim Ta ukkudni sa,porod je 100x lepsi ako cisarsk rez.Tak nestresuj ,mala som aj aj,cudujem sa zenam ze si dobrovolne volia cisarky,je to neskutocne odporne a hlavne aj dlhsie trva rekonvalescencia po cisarskom ako po klasickom porode.Ja ked som rodila prirodzene orve dieta,som si myslela ze u zubara je to horsie ako kontrakcie alebo porod.

palicka
20. nov 2022

@lasoli no ak sa pani lieči u psychiatra, asi tam nejaký dôvod bude…
Autorka, chod do nemocnice. Myslím, že v každej nemocnici zhodnotia kimplexne Tvoj zdravotný stav. Pokial máš psychiatrickú diagnózu, myslím, že nebudú riskovať. Hlavne sa ukludni, predpokladám, že ideš do finále! Veľa šťastia a radosti z bábätka!

mikadooo
20. nov 2022

@remideny nepoznám, ale skús si obehnúť viac gyn.ambulancií v nemocniciach. Počula som len také šuškandy, že na Antolskej sú celkom naklonení sekciám, ale neviem to potvrdiť. ja som absolvovala oba pôrody a cisársky nikdy viac! Ale - kým nezažiješ, tak mi aj tak neuveríš, tiež som bola prvorodička 😁. Ja som pred tretím pôrodom všetkých presviedčala, že určite to dám prirodzeným, nech ma len prosím neposielajú na cisarák 😄. Našťastie mi to dovolili.

marianarem
20. nov 2022

@remideny Ja som mala odporucanie od psychiatricky. Povodne som chcela rodit v BA Ruzinov, ale tam mi to prednosta neuznal. Isla som na Kramare, tam nebol problem.

lasoli
21. nov 2022

@palicka mas pravdu,citam ze ma papier od psych.

remideny
autor
21. nov 2022

@marianarem
@lasoli
@palicka
@mikadooo
Djakujem pre odpovede vsetcim, nasla som ineho lekara ktory to akceptoval bez problemu. V ponedelok pojdem rodit sekciou, drzte palce!!! ☺😚

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mikadooo
21. nov 2022

@remideny drž sa, nech všetko prebehne hladko a nech ste zdraví, aby vás rýchlo pustili domov.

beata_k
21. nov 2022

@remideny Na sekciu potrebujes predoperačne vyšetrenie.

remideny
autor
21. nov 2022

@beata_k
Ano to som vsetko dnes urobila, zajtra este EKG a konzultaciu s anesteziologom

beata_k
21. nov 2022

@remideny Tak super. Drzim prst. Ked budes mat po tom, tak musis vela chodit. A z postele vstavaj bokom. Opri sa o laket a nohy dole z postele.

remideny
autor
21. nov 2022

@beata_k
Ano budem sa snazit vela chodit. Djakujem ti

mon1806
21. nov 2022

Mám za sebou dva pôrody a poviem ti že cisarsky nie je tiež nič moc 😀
Prvý prirodzený bolelo zlý pôrod , ťažký bábo inkefciu chytilo strach o neho už ma 6 rokov je velkac a je ok ❤️
Druhé zo strachu som volila cisarsky rez kvôli dieťaťu aby nebolo ohrozené a aby všetko dobre dopadlo to že seba som ohrozila a čo .... Bolesti po cisárskom NENORMALNE 😀
Pri cievkovani som skoro odpadla od bolesti , po narkoze som kričala od bolesti , v noci som skriabala steny od bolesti a aj z katetra pýtala som ho vybrať ihneď , ráno som musela vstať či chces či nie prvé vstávanie som odpadla , keďže som musela na záchod Repete po polhodine musela som na záchod mordor nič ma v živote asi viac nebolelo , na bok neexistuje pretočiť dobre 2 mesiace , vstávanie bolesť nenormálne rozdychavala som ďalšie 2 mesiace , do toho starostlivosť o bábo každý zvláda bolesť inak ja som na to sráč riadny drzim ti prsty aby ti to dobre dopadlo 💙

renus15
21. nov 2022

@lasoli 🤦‍♀️ môj pôrod bol katastrofálny, nebudem ho opisovať len som rada ze sme tu aj ja aj dcéra lebo nemuseli sme,
lebo to bolo komplikovane napriek tomu ze tehotenstvo bolo bezproblémové... skončila som aj napriek nástrihu dotrhana zvnútra aj zvonku nakompletku až po konečník.. 3 mesiace som si nemohla sadnúť (len na tom vankúšiku s dierou som sedela) prvý sex ako tak po polroku aj to ma ešte stále jazva bolela... Kamoška po cisáraku (tretom už) bola po 2 týždňoch bicyklovať... Čiže toľko k tomu ze po cisáraku trvá rekonvalescencia dlhšie... A prirodzený pôrod je lepší 🤦‍♀️ myslím ze je to individuálne a pre mňa by teda bol určite lepší cisarak..

kachita
21. nov 2022

@remideny odkial si? Nahodou mas peknu slovencinu

monika_mt
21. nov 2022

@renus15 Ty s tvojimi porodnymi zraneniami si bola extrem. A ak kamaratka 2 tydne po cisaraku bicyklovala, tak aj ona je extrem. A davat dva extremy ako priklady, no trosku neobjektivne. Jednoducho je fakt ze po prirodzenom porode sa telo zahoji rychlejsie, pretoze je prirodzeny, telo je nan usposobene. Cisarsky rez je operacny zakrok a zakonite po operacii je rekonvalescencia urcite dlhsia, nez po klasickom porode. To su fakty.

hendikep
21. nov 2022

@luscious a co je na cisarskom podla prirody? :D videla si Ty kde sa v zivocisnej risi robi cisarsky rez? :D mimochodom po cisarskom si tiez “ potrhana” - na bruchu , lebo nejak to dieta vyjst musi 🤷🏼‍♀️

bluka2
21. nov 2022

@hendikep asi jeleň robí parohom veverickam sekcie, lebo tiež neviem, ako to myslela

hendikep
21. nov 2022

@monika_mt
@renus15 a este treba povedat ze prirodzeny porod sa mysli prirodzeny, a nie ze vyvolavacka sem - vyvolavacka tam, tu pichneme vodu atd… lebo vo vela pripadoch je prave toto problem…

renus15
21. nov 2022

@monika_mt bohužiaľ tieto fakty u mňa neplatili a možno ani u autorky tak preto teraz chcela cisarak... Čiže zbytočne jej tu budú vypisovať ze je prirodzený lepší keď ona ma už možno svoju skúsenosť tiež s tým... Neviem teda ci je prvorodicka ci nie ale mňa už na prirodzený nikto nepresvedčí...

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bluka2
21. nov 2022

@luscious ale fakt, čo myslíš tým, že ženské telo nie je uspôsobené na prirodzený pôrod? 😮
To len tak pomimo, ak autorka chce sekciu, asi vie prečo.

hendikep
21. nov 2022

@luscious blbost

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bluka2
21. nov 2022

@luscious moje prvé dieťa malo obvod hlavičky 38 cm, vyšší majú už len deti s diagnózami podľa Wikipédie, či kde som to vtedy čítala. Vaha 4,4 kg. Žiadne šitie. Rodila som doma v polohe ako ten pes. Druhé dieťa rovnako veľké, rovnako žiadne šitie. To dotrhanie sa je zvyčajne spôsobené neprirodzenou polohou pri tlačení (čo lekári majú na to, aby sa nemuseli zohnúť) a všelijakými urychlovakmi a špecialitami lekárov, ktorí "odrodili ženu (= najotrasnejsie slovné spojenie,lebo rodí žena, že? )

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bluka2
21. nov 2022

@luscious sama som rada, dik

venusa85
21. nov 2022

@monika_mt ja som mala akútnu sekciu a 2 týždne po cisárskom som skákala na trampoline

remideny
autor
21. nov 2022

@kachita
Djakujem, s Bosni som.
Ano, som prvorodicka. Vždy som chcela cisársky rez, pretože som veľká panikárka a celý život som stretávala ženy, ktoré mali traumu z prirodzeného pôrodu. Celé tehotenstvo som mala zdravotné problémy a doteraz som uplne znicena, bolo toho vela. vsak ma nahovarali na prirodzeny porod a nevedela som sa s tym zmierit, v noci som kvoli tomu nespala. Chápem, že cisársky rez nie je krasny, samozrejme, že to bude bolieť, ale jednoducho si myslím, že to pre mňa bude lepsie ako prirodny porod.

hendikep
21. nov 2022

@remideny podla toho co hovoris mas pravdu, pri porode musi byt clovek uvolneny a to v takomto rozpolozeni nedas a panikou by sa porod len predlzoval.. tak drzim palce k tej sekcii, nech to boli co najmenej 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre