Cisársky rez na želanie: Kde ho absolvovať?
Ahojte, táto téma sa tu opakuje, ale nejaká čerstvá diskusia tu už dlhšie nebola. Možno sa časom nejaká indikácia objaví, ale pre prípad, že nie chcem byť pripravená. Na vysvetlenie mojej motivácie k tomuto kroku, by som rada ozrejmila, čo mám za sebou. Mám za sebou 5 neúspešných tehotenstiev, pričom každé z nich a každá skúsenosť v nemocnici a s lekárskym personálom bola skutočne unikátna, nie v dobrom slova zmysle. Za tie roky sekundárnej sterility som bola nútená si veci sama študovať a momentálne kontrolujem a dovzdelavam všetkých lekárov, s ktorými sa stretnem. Aj tak vždy v každom predchádzajúcom tehotenstve zvládli niečo pos*rat svojim nezáujmom a neodbornostou. Neverím ani im ani svojmu telu, že v našich SR podmienkach to zvládnem prirodzene po všetkých tých operáciách a psychických traumach a že budú na mňa brať špeciálny ohľad, aj po tom čo mám za sebou. Takže otázka psychiater bude stačiť? Alebo aké máte skúsenosti? Docestujem kamkolvek, kde mi toto umožnia a budem rada aj za súkromné správy s menami doktorov, ktorí by toto pre niekoho obyčajného bez známosti spravili. A naozaj verte mi!!! Mám naštudované všetky pre a proti a viem, že mi akomkoľvek náznaku, že niečo nejde perfektne (pri pôrode asi dosť bežná vec) budem paralyzovaná neskutočným strachom, čo z toho čo mám naštudované viem, že dokáže až zastaviť pôrod. Ďakujem 🙂
@tinaw píšeš po všetkých tých operáciách, to nie je dostatočná indikácia? Mne laparoskopicky vyberali myom a neskôr som automaticky isla 2x plánovanou sekciou, možno by stačilo spomenúť svojmu gynekológovi. Aj tie predchádzajúce nevydarené tehotenstva sú podľa mňa dostatočný dôvod, môj gynekológ by s tým nemal problém
PB neodporúčam. Kým nie je problém, tak možno ok, ale akonáhle sa niečo stane, celé zle.... Viem o dvoch ženách, ktoré im za posledné tri roky skoro umreli po pôrode. Sťažovali sa na obrovské bolesti a neriesili ich dva a viac dní. Vždy si iba vypočuli, že veď predsa to pôrode bolí a ako sa chcú postarať o dieťa... Jednoducho posmešky a ani sono maternice nespravili. Môžeš mi napísať súkromnú spravu
Odporúčam Havirov. Skús sa informovať priamo u nich. Od júla sa však v ČR zdvihli poplatky za pôrody vrátane sekcii, takže na preplatenie už asinebudú stačiť peniaze od slovenskej zdravotnej poisťovne
Staci ti papier od psychiatra. V sprave musi byt vyslovene uvede Neodporuca klasicky porod. Drzim prst 💪
Košice Šaca - kontaktuj prednostu, nebudeš potrebovať ani papier. ;)

Su tu veru aj nedavne diskusie, aj dve boli nejak cca naraz naozaj nedavno. Kazdopadne, ako pisem do kazdej takejto diskusie, ano, je to uplne normalne mozne v niektorych (ak nie v kazdej) porodniciach, ale musis si vacsinou zazmluvnit konkretneho lekara, ktory to takto robi (a ano, musi mu to schvalit primar atd.. ale vsetko sa da, casto su to prave oni). Alebo potom ako zvyknu zeny radit, ist k psychiatrovi co da papier s indikaciou k SC. Tam uz teda zalezi zasa od konkretnej porodnice, ako to akceptuju. Takze ak mas peniaze a nie je ti luto ich dat za sekciu, tak ano, da sa. Ak to chces zadarmo alebo za menej (kedze psychiater asi tiez bude nieco stat), tak treba vyskusat. Nie som si ista, ci kazdy psychiater rozdava papiere k sekcii na pockanie, viem si predstavit, ze ich tento trend dost stve. Drzim palce, nech sa ti to podari tak ako si prajes 🍀 odkial si?