Cisársky rez so spinálkou
ahojte mamičky čaká ma onedlho plánovaná sekcia a lekári odporučaju spinalnu anestézu....chcem sa spýtať aké máte s nou skusenosti? neprišlo vam zle na vracanie??mám strašný strach z toho že im tam odpadnem jednak preto že si neviem predstaviť že budem všetko vnímať a ja len ked vidím krv je mi zle...a tiež mam nizky tlak...takže chcela by som počuť váš názor...je to take hrozné alebo sa to dá prežiť a či ste nemali vedlajšie učinky ako bolesť hlavy, vracanie, či sa vam hojila rana dobre a pod
kočky?a ked ste rodili spinalkou deti vam dovolili priložiť hned?alebo kedy vam ich dali?
@katuskak1 myslim ze je to dost individualne od tej ktorej nemocnice. vacsinou ale mamicke pridu po osuseni babtko ukazat, tak nevidim dovod preco by sa nemohlo prisat aspon na chvilku. odviazu ti ruky, pripadne ti pomozu pridrzat babatko, kym sa trosku pricucne. ak bude trochu ochotny personal, urcite to pojde.
zavidim vam zienky.. ja som mala tiez sekciu so spinalkou, a vedlajsie ucinky boli, az natolko ze mi zneprijemnili cele dni v nemocnici a ked ma pustili domov bolo to este horsie.. na druhy den som sa musela vratit do nemocnice.. a o babo som sa nemohla starat prve dni.. je mi s toho do dnes do placu.. ☹
ja som mala planovanu sekciu a tiez som si vybraala spinalku.mala som prist na lacno rano.ako vsetko bolo v pohode kym som nemala ist na salu tak ma chytila uplna triaska kedze misom nevedela co ma caka a zbadala som tu salu a to vset
ko.pichli mi spinalkupolahli ma a za chvilu mi znecitliveli nohy.som citila ze uz rezu ale vobec to nebolelo potom ked vyberali malu tak som citila taky tlak lebo tlacili na brucho ale nic hrozne.najhorsie bolo po nejakej tej hodine ked uz ustupovala spinalka a 24hod som nemohla dvihat hlavu max tocit do stran. na druhy den poobede rehabilitacna snami cviila a potom som sa postavila.a odvtedy som chodilq stale treba to iba rozchodit .vedlajsie ucinky som nemala ziadne.teraz som prees
teraz som prestne mesiac po porode a uz davno ani neviem ze som bola,, operovana,, . a nic nevidis iba plachtu a potom babo.najhorsie bolo prve dni vstat z lahu do sedu a zist s tej hnusnej vysokej nemocnicnej posteli kedze som neni najcyssia.uz s porodnici som isla viac menej v pohode...ale stalo to za to
@lenka22115 ja som rodila spinalkou tri krat a nemozem sa stazovat. Tiez mam nizky tlak. Anesteziologicka mi povedala, aby som hned povedala ked mi bude zle alebo ma boliet hlava. Pri prvom porode mi prislo zle a pri druhom ma rozbolela hlava, ale hned som jej to povedala a ona mi nieco dala do infuzky a hned to preslo. Pri tretom som to prezila bez oboch neprijemnosti. Bat sa vobec nemusis, aj tak nic neuvidis lebo mas pred tvarou plachtu. Ani nic neucitis. Doktor sice hovoril ze budem citit tlak ked mi budu vyberat dieta, ale 2x som necitila nic a ten treti som citila. Ale nie bolest iba tlak ako ked si tlacite na brucho. Potom som si polezala 24 hodin, a pomaly ma postavili. Deti mi normalne nosili na kojenie od zaciatku. Vela ludi odsudzuje cisarsky nech ste alebo nie ste pri vedomi, ale bohuzial obcas ina moznost nie je. Ja som bola stastna ze mam zdrave deti a ako sa dostali na svet mi bolo uplne jedno
tiež som mala plánovanú sekciu so spinálkou, strašne som počas tehu pribrala, mala vysoký tlak, dieťa neotočené - ja som sa len modlila za to, aby mi sekciu povolil. Nič nebolelo, len prvé vstávanie bolo ťažké a potom som bola vyradená ešte mesiac - ale len v tom zmysle, že som musela pomalšie vstávať, nič nedvíhať, neponáhľať sa, ale inak.....priznám sa, že teraz plánujeme ´dalšie bábo a ja pevne verím, že to zas bude sekciou - ja som proste bolesti pooperačné nemala vôbec a tých 5min pri vstávaní sa podľa mňa nedá zrovnávať s pôrodnými bolesťami. Netreba sa toho báť, aj ed samozrejme, že bez bolesti to nejde, ale ja tiež môžem povedať, že po mesiaci bolo všetko ok. Ale určite je to individuálne, každý má iný prah bolesti a podľa mňa aj operatér veľa ovplyvní ako sa to potom celé lieči.
@katulka74 a pri tom cisarskom mohol bit s tebou manzel?? mne asi budu robit cisarsky koli tomu ze mala je KP a chcela by som aby bola somnou mama no neviem ci ju pustia
@lenka22115
Ahoj Lenka, ja som mala plánovanú sekciu (rodila som v Trnave). Vo všeobecnosti sa nemusíš vôbec báť. Večer som nesmela už nič zjesť. Dali mi nejaké lieky aby mi nebolo zle. Keď mi pichli spinálku - ani som to necítela (injekcia do zadku bolí viac 😀 )...tiež som mala pred sebou plachtu...takže som nič nevidela...taktiež mávam dosť nízky tlak aj som to pri cisárskom pociťovala - tlak na hrudníku a sťažené dýchanie (ale nič katastrofálne)...tlak pri operácii som mala 60 / 40...anesteziologička povedala že je to normálne...na izbe ma čakalo 6 infúznych fľaší a 2 l Coca Coly...v Trnave do doporučujú piť po cisárskom Colu aby sa tlak trošku zdvihol...tak po tomto dopingu sa mi tlak dal do normálu po 2 hodinách...žiadne komplikácie ako nevoľnosť, bolesti hlavy a závraty som vôbec nemala...z môjho pohľadu najhoršie je prvé vstávanie z postele a prvé kroky...ale čím viac chodíš, rýchlejšie sa zotavuješ...malého mi dali až na druhý deň a keď môžem byť úprimná ani mi to nevadilo...mala som sama so sebou čo robiť tých prvých 24 hodín...je pravda že cisársky je väčší zásah do organizmu, videla som to na ostatných mamičkách - tie po vaginálnom pôrode sa zotavovali rýchlejšie ako tie po cisárskom...vo všeobecnosti čo sa týka cisárskeho sa ničoho báť nemusíš...
Ahojte ja sa pridam,tiez som dva krat rodila so spinalkou a buduci tyzden ma caka treti cisarsky a zvolila som opet spinalku bolo to dva krat uplne vpohode tak dufam ze aj treti krat to zvladnem aj ked poviem pravdu mam strach celkovo z toho porodu hoci mam dva za sebou. 🙂

Dnes rano hladna zjedla som vsetko co mi doniesli ..vypila caj..flasu vody potom ma odcievkovali..a ze za dve hodiny na zachod..sak som isla aj so sestrickou..ale prislo mi akosi zle..teplo tak ako ked ides odpadnut..tak vsetci behy..hned postel infuzie..teraz po dalsich dvoch hodinach volam sestricku ze ideme na wc..ale tetaz uz vsetko ok sama som si presla dokonca mi dala rukavicku na poumyvanie a pekne som vratila do postielky teraz pockam dve hod a ideme znova haha