Cítili ste, že sa otvárate?

diana20
30. apr 2017

Ahojte. Som v 35tt. Na poslednej kontrole mi povedali, ze mam trochu kratsi krcok nez by som mala mat, ale vsetko v poriadku, neotvaram sa.. ja mam vsak strach , ze sa to rychlo meni, mala som predtym casto kontrakcie a stale mam, no teraz ked chodim, ked sa smejem, aj ked sa len babo hybe obcas citim dolu v podbrusku pichanie, nie dlho, ale spicha to, neviem co to moze byt, stalo sa vam to niektorej? Moze to byt, ze citim , ze sa otvaram, alebo pripadne skracovanie krcka? Vy ste toto citili? Ak ano ako? Dakujem za odpovede..

agy111111
1. máj 2017

@diana20 ahoj, pichanie som tiez pocitovala ku koncu tehotenstva, neviem ci ale myslis to iste ale bolo to akokeby ta niekto pichol s tupsou ihlou zo spodu, neviem to presne opisat, udialo sa to par krat za sebou potom pokoj, potom zas napr. na druhy den a tak. Nemyslim si ale ze to citit otvaranie to asi nieje citit.. Lebo ked som bola uz v nemocnici otvarala som sa velmi rychlo a to pychanie som uz vtedy necitila..

lindt
1. máj 2017

Ahoj,ja som mala divne bolesti ku koncu tehot.,niekedy pocit,ze mi akoze vypadne von a pichanie a tlaky, bola som v tom,ze mi na poradni povie,ze som aspon na 3cm otvorena a ono nic😊. Uplne zavreta,max.na spic prsta. Tak som sa upokojila aspon trosku a neriesila to. Neviem,ci citit,ze sa otvaras. Skutocne som sa zacala otvarat pocas kontrakcii a boli to bolesti,ziadne pichanie ani tlaky neboli.

katkakovac
1. máj 2017

Ku koncu tehotenstva su taketo bolesti a pichania a tahanie uplne normalne. Aj poslickovia. Aj jed to neznamena, ze sa nemoze nieco stat. Si ale uz dost daleko, keby si aj nahodou porodila, tak uz by to pre dieta nebolo az take nebezpecne. Ja som mala tvrdnutie brucha od cca 16 tyzdna, bolesti a ozaj poslickov od 30 tt. Krcok trosku kratsi, ale zavreta. Porodila som v den terminu. Celkovo som ten posledny mesiac-dva len lezala, nic som nemohla robit, lebo hned mi tvrdlo brucho, vsetko ma bolelo, tlacilo pichalo. Predpokladam, ze cakas prve. Tak ta nikto nenahana, vylozit nohy a oddychovat.

diana20
autor
1. máj 2017

@katkakovac čakám druhé a nikdy som toto nemala v prvom tehotenstve, preto som vystrasena trochu z toho.. v prvom som deň pred termínom ešte nejaká odmena kľudne a teraz mám problémy vstať ráno, lebo hneď ma to bolí..
@lindt aj som si myslela, že to nemôže byť to.. už som mala aj kontrakcie pravidelné dvakrát, ale nič , tak hádam ani toto nič neznamená..
@agy111111 také niečo je to, hej, ale celý deň každú chvíľu keď niečo robím aj keď iba stojím alebo tak.

lenkav9
1. máj 2017

@katkakovac ja som od dnes 38 a som pn od 6 mesiaca a je pravda ze toho nenachodim, ked trosku prejdem tvrdne mi hned brucho takze prevazne sedim, lezim. Len vsetci ma strasia ze bude tazky porod kedze svaly ochabuju. Je to pravda?

katkakovac
1. máj 2017

@lenkav9 to je tazko povedat. Vacsinou to tvrdia ludia bez lekarskeho vzdelania. Pochybujem, ze by ti nieco take povedal lekar. Ja si nemyslim, ze by to od toho zaviselo. Ja som mala sice dlhy porod, ale u mna to bol nasledok prvej sekcie, ked sa lekari ponahlali a vobec nenechali dozriet porodne cesty. A tym, ze ti tvrdne brucho, tvoje telo vlastne trenuje porodne cesty. A dava ti zariven najavo, ze mas oddychovat a neprepinat sa, lebo ty vlastne trenujes. Sdpon ja som to tak vnimala.
So mnou bola na cakacke mamicka, ktorej pukla voda o pol 12, prisla do nemocnice otvorena na spicku prsta a porodila o pol 4 poobede. Nalez presne rovnaky ako ja, poslickovia uz nejaky cas - zvladla to takto rychlo. Takze skor sa zameraj na to, aby si sa uvolnila a mudre reci inych pusti z hlavy. Porod bude aky bude ale 90% bude zavisiet na tvojej psychickej pohode. Ja som to zvladla, nakopla som sa z poslednych sil a nakoniec to islo uplne v pohode. Drzim palce, mas to za par.

katkakovac
1. máj 2017

@diana20 nevsimla som si, ze cakas druhe, prepac. Ja som si pri druhom viac odtrpela, ale u mna to bol nasledok sekcie. A kedze som chcela prirodzene, tak sa to inak nedalo.
Jedine, co ti zostava, je oddychovat a dufat, ze to budes mat skoro za sebou🙂

ecko80
1. máj 2017

@diana20 Ahoj, to pichanie som mala ku koncu tiez, ale nemyslim si, ze by to sposobovalo otvaranie. Otvarat som sa zacala uz pred tym pichanim, cca v 33. tyzdni som bola na 1,5 prsta. Mne to otvaranie sposobovalo caste tvrdnutie brucha, ale samotne otvaranie som necitila.

@lenkav9 Ahoj, ja som podobne kvoli tomu tvrdnutiu len posedavala a lezala a porod som mala na prvorodicku celkom fajn, ziadne tazkosti, od zaciatku kontrakcii po koniec len necele 3 hodiny

diana20
autor
1. máj 2017

@ecko80 tak je dobre potom, dúfam, že zvládnem do konca donosit.. lebo v prvom tehotenstve som mala tvrdnutie veľmi veľa, viac ako teraz, raz som to počítala a skoro 30 krát za jeden deň, naozaj veľmi veľa , ale prvýkrát mi povedal doktor, že som otvorená na poslednej kontrole deň pred termínom.. na jeden prst som bola, takže.. a napriek tvrdnutiu som veľa chodila, stále som sa hýbala a aj tak v poriadku.. a toto tehotenstvo tiež nechcem prelezat a ani nemôžem s malým jeden a pol ročným..

lindt
12. máj 2017

@diana20 a beries magnezium,ci uz sa vysadza?uz si presne nepamatam...nieco nove?

diana20
autor
12. máj 2017

@lindt no podľa toho čo mi v prvom tehotenstve hovorili by som už nemala, takže neberiem..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre