Čo najviac bolí na pôrode?
Ahojte, som prvorodička, do pôrodu mam ešte dobrých pár mesiacov ale teda nevyhnem sa mu preto by ma zaujimalo čo je alebo čo bolo podľa vás na pôrode to najbolestivejšie ?
Sú bolestive len tie kontrakcie alebo bolí aj samotné tlačenie-prechod babatka cez rodidla ?
@nnnuuunnn no mňa ešte bolelo vyťahovanie placenty. Proste doktor ju zo mňa na silu ťahal a zrobilo to taký podtlak (aspoň u mňa taký pocit veeeelmi nepríjemný) a následne stláčanie bruchá 🙄 kedy sa zo mňa vyvalila krv a následne ešte po bondingu to spravila sestrička znova... Bolelo to riadne (aspoň mňa).
Kontrakcie. Ostatné nič. Ani šitie ani tlačenie. Mala som vyvolávany pôrod a to bola sila. Prvý som mala prirodzený a bol to značný rozdiel
Vsetko.
Znamu najviac bolela zlatá žila po porpde. Ze ovela horsie ako porod. Tak si vyber.
Kontrakcie mala som bolesti do krížov takže brutal. Potom to už bola prechádza ružovou záhradou tlačenie pohoda/úľava a šitie si ani nepamätám 😉
Hlavne no stres zvládli to iné zvládneš aj Ti 😉
Kontrakcie asi minútu pred samotným pôrodom, to som mala fakt tu minútu pocit, že ups, toto nemá konca. Ale všetko zvládnutelne, mam tri pôrody za sebou a tri úžasné dcéry ♥️
Nečítala som všetky komentáre, ale nesustred sa na tu bolesť. Bolí to, je to jasné, ale nedá sa to úplne opísať, to musíš zažiť. Ja som veľakrát čítala pred pôrodom, že "je to ako menštruačná bolesť, len 1000x silnejšie...."... No spätne by som to tak vôbec nehodnotila...
Z 9 hodín bolesti také neznesiteľné boli posledne 2, kedy už medzi kontrakciami nebola skoro žiadna pauza, a musela som predychavat kontrakcie, nemohla som ešte tlačiť... Zvyšok bol v pohode. A tlačenie ani neviem, ja som sa sústredila na to, že musím tlačiť, vôbec mi to nešlo, museli mi pomáhať, tlačiť na brucho, toto si pamätám, ale tu bolesť vobec nie....
Nastavenie mysle naozaj veľmi pomáha, ja som sa tešila na pôrod, že konečne sa stretnem so synom a ze môžem zažiť taky silný a emocionálny aj fyzicky zážitok, ktorý nanajvýš prežiješ párkrát za život. Myslím si, že aj vďaka tomu mam také príjemné spomienky na pôrod.
A to šitie po pôrode... U mňa trvalo skoro 1 hodinu, ale asi 3x1 sekundu som zacitila bolesť, inak vôbec nič... Ja som bola v takom tranze, všetko som vnímala tak spomalene, z diaľky....
Ja tiodporucam cvicit s epinom alebo anibalom. Ja som mala velky strach z porodu. Chcela som preto cisarsky. Potom som natrafila niekde na info o balonikoch. Takze prve dieta som netusila co je porod ( mierne som zaznamenala 2 kontrakcie) ale mala som EPi. Druhe dieta kontrakcie cca 1 hod ale nic moc bolest bez EPi. Obe deti bez klystiru, bez zraneni a teda bez sitia. Porody rychle.
Nemala som ani pri jednom pôrode žiadne poranenia vďaka Aniballu, takže o šití nič neviem, ale prvý pôrod bol takmer bezbolestný,no druhý dal zabrať.Bábo 4,5kg, nasucho, kedže voda odišla skôr ako začali kontrakcie. Kontrakcie boli strašné. Od prvej až po poslednú. Tlačenie úplne v pohode.
Ďakujem všetkým za vaše odpovede ❤️ No takze ako takú predstavu mam, je to teda masaker ale prezijem čo mi iné ostáva 😂 najradšej by som bola za pôrod bez vyvolávania a bez EPI ale to všetko uvidíme priamo tam či sa to bude rozbiehať alebo nie 🤷🏻♀️ Na pôrod sa v každom prípade chystam aktívne pripravovať - malinik, alchemilka, bylinna naparka, masaz hrádze, datle a aniball 🙂 či to pomáha či nie 🤷🏻♀️ Aspoň mi to dodá lepší pocit zo seba samej že som sa snažila uľahčiť si to a spraviť čo najlepšie pre babo 🙂
@mamamasama dietatko určite nešlo nasucho, plodová voda sa neustále dotvára, aj keď sa pretrhne plodovy vak. 🙂
@ankare obrazne povedane. Pri prvom mi praskla voda az, ked vychadzal von, takze to bol skvely pocit. Pri druhom tam bolo tej vody tak malicko, ze som citila kost na kosti.

Mna vzdy prekvapi ked citam, ze zeny boli tlacenie. Pre mna to bolo z toho vsetkeho veru to najmenej bolestive. Vlastne ma to vobec nebolelo. Ked som tlacila, bolest zmizla 🤷 kontrakcie a sitie to uz je ina muzika...