Čo si myslíte o mužovi pri pôrode?
ahojte kocky chcela by som vediet Vaz nazor na porod pri ktorom je Vas muz, pripadne blizky clovek dakujem 🙂
..ak je na to manzel pripraveny, nevidim dôvod preco nie....ale musi to chciet hlavne on, nie ze ty chces... 😉 ...môj mm nebol ani pri jednom pôrode, on mal uz dost , ked videl drobcov len na ultrazvuku 😀 , tak bol dojaty a hotovy , ze az..a kedze ho poznam ,aky je citlivy pri takychto veciach, tak som neriskovala, ze bude pri tom, ...lebo by to nakoniec skoncilo tak, ze by som rodila sama a lekar by daval môjmu mm prvu pomoc 😀 😀 ..ale hned ako boli drobcekovia na svete , tak ich mal na rukach a mali moznost sa zoznámiť 😉
ano ,a nie len pri porode ale aj na vzdycharni ak je to mozne vo vasej nemocnici u nas uz nie ☹ pri 1 porode bol pri mne ,2 porod bol sekciou takze nie
ahoj, aj pri mne bol manžel pri oboch porodoch, a nelutujem to ani on. Vidím a aj citim , že na mna berie ohlad a váži si ma za to čo som si vytrpela. samozrejme je natešený z toho , že videl aj detičky na svete ako prvý, prv ako ja a je na to pyšný , že bol so mnou.a odporuca to aj on svojim kamaratom aby sli ku porodu a zažili to tiež....neveim ani celkom vyjadriť jeho a moje pocity ale ja jednoznačne hovorím ano za muža pri porode.
pre mna bol manzel velkou oporou...teraz cakame druhe dietatko a urcite tam bude so mnou 🙂
ak to stihne nech tam ide, ja som mala muža pri druhom, pri prvom to nestihol,a ak chce nasilu ho nútiť nemôžeš 🙂
ja osobne by som nemenila, je to super mať muža pri sebe......nič strašné pri pôrode nevidí, keďže je pri hlave a potom môže fotiť prvé momentky bábätka....a takisto aj po pôrode je dobré mať ho pri sebe, lebo ja by som si asi sama 2 hodiny nevydržala tlačiť na brucho. 🙂 a aj ten čas rýchlejšie ubehne. Takže ja odporúčam 😉
ja som rodila 5 krát a ani raz som nemala mangela pri pôrode. Rozmýšľal nad tým a veľa sme o tom hovorili. A nakoniec som vycítila, že bude dobre ak nepôjde. Najviac mi je blizky názor @usiko .
a keď už, tak by som manžela nechcela pri samotnom pôrode, ale na vzdychárni. Kôli rozptýleniu, aby som tak veľmi nevnímala boesti. Ale keď tam nebol on, tak mi bol dobrý aj časopis... 😀 A čomu sa najviac teším, je že som mala pri pôrode skvelú lekárku, zaisto najlepšiu na svete(MUDr. Valašíková 😵 ), takže mi manželová neprítomnosť vôbec neprekážala. A bola som rada, že sa zatiaľ doma staral o naše deti.
A neznášam, keď niektoré matky k tomu muža vyslovene nútia. Načo to je dobré? Mňa by tiež nikto k pôrodu nedostal. Teda k inému pôrodu, ako je ten môj.
P.S.: Môj manžel vie, že pôrod je bolestivá záležitosť, on je bezmocni keď ma bolí brucho pri menzese. A určite si ma neváži menej. Len preto že nebol pri pôrode. Naopak, váži si ma ešte viac. Práve preto, že som ho do toho nenútila. 😉
ja som 2x odrodila tak, že muž čakal za dverami, a keď bolo všetko Ok tak ho pustili za nami - nie je nič krajšie - ja som sa mohla v kľude sústrediť na to , čo mi hovorí lekárka v ktorú som mala max. dôveru a ktorá jediná mi mohla vtedy akokoľvek pomôcť ..... S mužom sme si potom mohli užívať prvé minúty spolu s našim prírastkom 😉
ja som mala partnera od vyvolania porodu az po odnesenia na izbu! (nechal sestricky, nech tlacia mna a on tlacil babatka 😵) neviem si predstavit, zeby som tam bola sama obklopena len cudzimi ludmi. bol mojou velkou oporou! jedine o co som ho ziadala, tak v case porodu nech je vedla mna a nie predomnou 😀
manžel bol pri mne pri pôrode, teda od začiatku (vyvolávanie oxytoxínom) až do konca, boli sme sami na izbe, nikto nás nerušil, pomáhal mi, predýchaval so mnou a pri pôrode mi bol pri hlave...celý čas ma podporoval a komunikoval za mňa s personálom...
samotný pôrod trval 5 minút...ale 2 hodky po, mi držal brucho
ja som ho nenútila, on chcel sám...
pri druhom tehu, som mala sekciu, tak čakal na chodbe
Mozem len odporucat, teraz chcem mat manzela pri porode znova, bez neho si to neviem predstavit, moj mi pomahal ako vladal, ked som pri tlaceni odpadla aj mi musel jednu facku dat aby ma prebral
😀 radsej bez epiduralky ale bez manzela nikdy..............
moj manzel bol so mnou od kontrakcii az po narodenie nasho syna. bol to pre nas oboch naaaadherny zazitok (ked si odmyslim tie kontrakcie) a sme obidvaja stastni, ze sme prezili narodenie nasho syna spolocne. tiez mi bol velkou oporou pri bolestiach, bola som rada, ze som na to nebola sama.
....nie sme v dobe temna... že porod je zaležitosť ženy..... je to záležitosť oboch sploditelov.............. a trochu aj pohrdam mužmi, ktorí len preto, že sa boja, resp. sa cítia bezmocní pri pohlade na trpiacu blízku bytosť nejdu so ženou k porodu.........osobne by som sa tiež rada vyhla porodu a prijala, aby z ničoho nič mi priniesli moje novorodene dieta...ale nedá sa, ja si to musím odtrpiet a manžel by mal byt pri tom a vidiet to, prežiť, prejsť tu bolestu cestu ku štastiu so mnou, aj ked len ako pozorovatel.................... nikdy by som ale manžela nenutila, len asi... trochu by sa zmenil moj nahlad na neho..... lebo toto su chvíle, kedy zbabelosť, strach, pocity uzkosti a bezmocnosti musia ist stranou....................mapokon celkom iste muž neodstrčí lekára aby sa postavil rodicke medzi nohy a sledoval tých pár chvíl vytláčania... ide o tie hodiny a hodiny porodnych bolestí...................
aj ja sa rada pridám bolo to mojou podmienkou a bol to užasný zažitok, manžel bo vedľa mňa a dokonca robil aj to čo sa mu kázalo od sestričiek, prestrihol si pupočnú šnúru a malinkú si bol vyzdvihnúť za sestričkami potom spolu prišli za mnou a najväčšia šou bola že môj pôrodník bol jeho bývalý spolužiak a dobrý kamarát 😀
ja to mozem len odporucit..aj ked na tej vzdycharni ci ako to volate 😀 byt nemohol lebo na kramaroch sa to neda. Je to velka psychicka opora. Naj sa mi ratalo ked ma to strasne bolelo a on mi len bezmocne posepol "prepac" 😀 a este mi pripominal aby som si nehryzla do pier a pravidelne dychala. Ale samozrejme partner musi chciet sam. Citala som aj o takych co boli pri porode a dostali z toho nejaky psychicky blok a uz potom s partnerkou nemohli mat sex.
jednoznačne ÁNO, ani si neviem predstaviť keby tam nebol, strašne mi to pomohlo, že tam bol 🙂 spolu sme predychávali 😀 spolu sme tlačili 😀 a ten výraz v jeho očiach, keď sa drobček narodil...niečo neopísateľné ....keby mohol tak by ho hneď zobral do náručia a vybozkával....
...a môj názor, je taký, že keď je muž pri pôrode o to viac si váži tu ženu, keď vidí čo všetko si musí vytrpieť...kým privedie na tento svet taký zázrak ako je človiečik 😀
Ahoj môj bol pri pôrode bol veľmi rád že mohol vidieť prvé nadýchnutie našej dcéry.doporučujem bude to pre teba veľká podpora psychycká.fakt držím palčeky 😀
je to neskutocna pomoc
Ja som manzela pri porode mala,aj ked povodne bol proti,ale nakoniec ked mi zacali kontrakcie,tak povedal ze chce byt pri tom....a bolo to najlepsie rozhodnutie v zivote... velmi mi pomohol pri tych 14tich hodinach kontrakcii .....a povedal ze to bola najkrajsia chvila jeho zivota,ked videl ako sa Matus narodil a polozili mi ho na brucho 😵 Takze u mna isto ano.
Ahojte, ja som priatela pri porode nemala. neviem, jednoducho som akosi nemala potrebu aby tam bol. Mozno aj preto, ze som mala relativne rychly porod a viac menej bez komplikacii, takze to odsedel v cakarni. ale samozrejme akonahle uz bolo po vsetkom tak som ho dala zavolat a ked nam po chvilke priniesli maleho obleceneho a videl ho prvy krat, tak to bol velmi pekny zazitok./a hlavne ked sa dozvedel ze som dala malemu meno po nom 🙂 /
Mozno to bolo aj tym, ze som mala svojho lekara, ktory bol uuuzasny a vedela som ze sa na neho mozem 100% spolahnut, tak som to zvladla aj sama. Uznavam vsak, ze celych 9 mesiacov som tvrdila ze ho tam mat chcem, ale ked prislo iste k istemu, tak som nazro zmenila 😀
ahojte, ja som odjkaziva bola proti tomu, aby moj muz bol pri porode, ale mesiac pred porodom som radikalne zmenila nazor a nelutujem dodnes, bol mi obrovskou oporou a vdaka nemu som to tam zvladla)))
ja som manzela nemala... a ani nechcela... este by doktorovi cely cas hovoril, ze to prehanam, simulujem... a ze si ma nema vsimat a podobne 😀 ... mala som zaplateneho porodnika, ktory chodil za mnou kazdu chvilku (max 20 minut)... a rozpraval so mnou (viac ako sestricky 😠 )...
áno jednoznačne, ak to obaja chcete. my sme boli pri pôrode spolu a pomohlo mi to psychicky veľmi a môj muž povedal, že to bol pre najsilnejší zážitok v živote. 😉
s mm sme zohrana skoro dokonala dvojka, pri porode stacil pohlad a vedel co som potrebovala, odpovedal parkrat aj za mna ked sa sestricka nieco pytala a ja som akurat predychavala kontrakciu, a povedal to dokonca aj slovami ktore by som sama pouzila,
mne skorej pri porode vadil cely ten nemocnicny personal, ako sa tam motal, fakt by mi stacila jedna PA a koniec ... ale to uz je ina tema
jednoznačne oceňujem je to uplne super, ak by som sa mala ešte raz rozhodnuť tak určite je pri mne zase 😉
Ahojte, môj názor asi nebude názor, ale predsa napíšem...
chcela som manžela pri obidvoch pôrodoch, pri prvom to nestihol/alebo stihnúť nechcel?/, zohralo tam úlohu viac faktorov, takže neviem na 100% ako to bolo. Pri druhom pôrode byť nemohol, pretože bola chrípková epidémia a nepustili ho, samozrejme iná rodička tam manžela hneď po pôrode mala, dokonca si popestoval bábo 😠
Chcela som ho hlavne preto, aby videl ten zázrak života na vlastné oči, aby sme boli pri tom spolu a spolu sa z toho tešili.
Viem, že keby videl, čo som si vytrpela viac by si niektoré veci vážil, takto to berie ako samozrejmosť a stačí, že dostane sopel, alebo kašel a už je chúdiatko maród ako svet, keď bol na operácii očí, tak to bol preňho 3dňový horor a čakal, že ho všetci budú ľutovať, ale keď som bola na operácii očí ja, tak to bral ako samozrejmosť a chcel mi nechať deti, dokonca mi ich aj jeden deň nechal, aj napriek tomu, že som skoro nič nevidela a mala bolesti, takže podľa mňa by chlapi mali vidieť, čo si žena musí vytrpieť a viac by si nás vážili, ale nejde o to, ale myslím si, že manželia by mali životné zážitky zdielať spolu...
Pardón za trochu odbočenie od témy...
Podla mna je to o dohode, ci to obidvaja partneri chcu. Myslim, ze vela chlapov sa boji toho, ze nevedia co tam budu robit a ze sa bude od nich vela ocakavat. Urcite by som mu nepustala video z cudzich porodov, je rozdiel ci sa rodi cudzie alebo vlastne dieta. Ten moj najprv nechcel, ale ked som mu povedala, ze nemusi nic robit, len sa postavit ku hlave a byt psychicka podpora, tak zmenil nazor. A este som mu povedala, ze sa bojim, aby sa na mna doktori nevykaslali alebo neboli hnusny, takze keby sa to stalo, ze to ma riesit. Doteraz to nelutujeme ani jeden. Drahy mal skor traumu z toho, ze maly sa narodil vakuumextraktomerom a museli ho ozivovat. Takze u nas sa nekonalo nijake ukazovanie, prilozenie a podobna romantika. Skor mi strasne pomohlo, kedze zena nemoze vstavat, ze maleho isiel pohladat, ci ho ozivili a natisol sa aj na novorodenecke skontrolovat ho do inkubatora ci zije. Potom prisiel za mnou a pockali sme kym ma prevezu na oddelenie. Keby ho tam nemam a neviem ci je nase dieta mrtve alebo zive, tak tam asi skolabujem. Okrem toho si teraz strasne vazi, ze to dieta mame. Takze doporucujem.

u mna jednoznacne ano.....som velmi rada, ze bol pri porode 🙂 bolo to krasne ked mi ho dali ma brusko a obidvaja sme sa na neho pozerali aky je krasnucky....aj na vzdycharni ma velmi podporil aj to rychlejsie ubehlo....Dakujem mu za vsetko!!!