icon

Čo si pripraviť po cisárskom reze?

sundew
11. jan 2023

Pekny vecer prajem! Caka ma plánovaný cisársky , v nemocnici budem jeden max dva dni,zaujímalo by ma co si z vašich skusenosti mam vsetko pripraviť na ošetrenie rany, poprípade ine užitočné veci co by mi pomohli mat doma. Dakujem

Strana
z2
michaela66
12. jan 2023

@yanni neni to hlúposť ale každý má nato iný názor no ja mám tiež dva cisárske za sebou hovorím
Z vlastnej skúsenosti druhý cisársky som mala veľmi ťažký museli mi dávať transfuzie som rada že som to prežila …mna postavili po 16 a zotavila som sa tak isto ako by som sa zotavila keby má postavia skôr

anavixy
12. jan 2023

@majlo1234 ale to len ked spinal/epidural zle pichnu, za normalnych okolnosti hlava neboli aj ked bude zena robit hocico… 🤗 to aby pausalne kazda nedvihala hlavu po sekcii je hlupost z hladiska toho, ze aj po sekcii sa nosi dieta k matke alebo je s nou a ked zena lezi ako doska a nie je schopna ani pohnut rukou lebo co ak ju to bude boliet, to je uplne najhorsi typ mamiciek s akymi sa v praci stretavam 🙈 a to som sama mala sekciu, takze viem ze sa to da…

yanni
12. jan 2023

@michaela66 ale tak to si nenapisala.Je rozdiel, ked zena mala pocas a hned po OP problemy a je rozdiel, ked prebehlo vsetko ok. U nas stavaju po par hodinach. Ja som rodila o pol deviatej (obe "cisarske" deti) a na obed sopm uz "behala" maratony. Deti som mala od prvej sekundy stale pri sebe. Mne po prvej sekcii kleslo extremne zelezo, dali mi dve infuzky, jednu so zelezom, jednu normalnu a do hodiny mi nic nebolo. Ine je ked zena ma proplemy, velka strata krvy, popr. cekcia v poslednej sekunde. Pri planovanej sekcii väcsinu problemy nie su.

michaela66
12. jan 2023

@yanni ja som mala práveže plánovanú sekciu ale hej máš pravdu veď každá to má inak a každá má iné problémy ..a inak sa zotavuje a inak znáša bolesť ja nato všetko čo som naozaj mala som mala malého už druhý deň ale keď žena chce ide aj cez bolesť pre deticky všetko a treba to rozbehať …

hsjdudhdbd
13. jan 2023

@sundew ranu ti prelepia a na treti den si to odkry (pretoze mne nikto ranu nekontroloval ani nepozera) a bude sa ti hojit vetranim ale ak chces kup si v lekarni betadin ( to je dezinfekcny na sliznice bez stipania) a pretierat si to ˇˇˇˇ kazda jedna co idla na kontrolu to mala zapalene ja nie ˇˇˇ ale to vo mi najvisc pomohlo boli tehotenske nihavivky ktore som tri tyzden nosila ˇˇˇ normalne nohavicky sa ti zarezavaju presne do rany a vznika zapal ˇˇˇˇ aj tam mi to hovorili ze to hovoria zenam aby ich po cisaraku nosili a nenosia a potom je to zapaleme

hsjdudhdbd
13. jan 2023

@sundew a co ti odporucim ked ta postavia na jiske snaz sa stale posadzovat cez bolest tym sa prekrvuje maternica a o to to potom coraz menej boli ked si lahnes a postavis sa len raz oto to viac boli ˇˇˇˇ ja som si dala ibuprofen vstaala umyla sa na obed dalsi vecer dalsi bolo ti lepsie kvoli boledti a lepsiemu rohybaniu sa

sundew
autor
13. jan 2023

@hsjdudhdbd Diky! Asi som si mala tie tehotenske nohavičky kupit 🤔 teraz mam len o dve cisla vacsie…

hsjdudhdbd
14. jan 2023

@sundew hlavne az ti to nereze do rany

rivini
14. jan 2023

@yanni u mna to tiez v DE prebiehalo podobne, SC nach Misgav-Ladach, vstala som 8 hodin po, nic som nedavala ani na ranu, ani mi nic nebolo po spinalke. Domov som sla na treti den.

luciasvob
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2