icon

Čo vybaviť pred a po pôrode?

siska012
1. sep 2025

Ahojte , čo treba všetko vybaviť pred pôrodom a po pôrode ? Zatiaľ sme vybavovali len na matrike aby sa volalo dieťa po tatovi a čo ďalej ? Som v 26tt tak chcem všetko stihnúť . Ďakujem 😊😊

luciaruz
1. sep 2025

No pohladajte tu na konikovi. Pre boha ved toto je tu snad aj sto krat spominane🤦🏻‍♀️

anonym_d64b8e
1. sep 2025

Vybaviť pediatra
Meno po tatovi by som nedala ani náhodou

anonym_02c7da
1. sep 2025
@anonym_d64b8e

Vybaviť pediatra
Meno po tatovi by som nedala ani náhodou

@anonym_d64b8e a prečo by si nedala meno po tatovi?

anonym_0e8a39
1. sep 2025
@anonym_02c7da

@anonym_02c7da ked chcú zakladať rodinu mal by si ju vziať. Keď si ju nechce zobrať , nech nedáva meno po ňom. Ako prepáčte, žena si to celé odsere, muž si ju nechce vziať a ešte sa má volať priezviskom po tatovi? Veru urobila by som tak isto.
Ja viem že je tu veľa z vás čo vám to je jedno a čo to neriešite. Nech sa páči. Dnes sa už nenosí sobáš a už vôbec nie v kostole , tradičná rodina , dieťa až po svadbe a pod. Chorá doba.

anonym_d64b8e
1. sep 2025
@anonym_02c7da

@anonym_02c7da Z praktického hľadiska, ty budeš s dieťaťom vybavovať väčšinu vecí, je blbé keď sa volá inak.
Ak sa náhodou rozídete, bude mať meno po ňom a ty ho môžeš zmeniť len s jeho súhlasom.
Ak chcel , aby sa dieťa volalo po ňom, mal dosť času požiadať ťa o ruku.

anonym_0e8a39
1. sep 2025
@anonym_0e8a39

@anonym_02c7da ked chcú zakladať rodinu mal by si ju vziať. Keď si ju nechce zobrať , nech nedáva meno po ňom. Ako prepáčte, žena si to celé odsere, muž si ju nechce vziať a ešte sa má volať priezviskom po tatovi? Veru urobila by som tak isto.
Ja viem že je tu veľa z vás čo vám to je jedno a čo to neriešite. Nech sa páči. Dnes sa už nenosí sobáš a už vôbec nie v kostole , tradičná rodina , dieťa až po svadbe a pod. Chorá doba.

@anonym_0e8a39 som vôbec autorke nedala odpoveď, tak všetky papiere z internetu na prídavky - mesto vám možno niečo dáva alebo obec za narodenie potom papiere na sociálku to už si presne nepamätám. Pediatra si dohodnúť aj kedy prídete s bábätkom 1x. Rodný list bude najlklučovejší ale ten môžte vybaviť až po narodení. V nemocnici vám aj dajú zoznam teda mali by kam všade máte ísť a čo netreba zabudnúť - rodinné , sociálka , do práce budete znášať obaja rodné listy malej, otec ak ide tie 2 týždne s vami byť to si vytlačte tiež z netu a vypiste.
Do nemocnice samozrejme vaše doklady , sobášny list ak ste zobrati ak nie tak neviem , pôrodný plán ak máte nejaký, tehotenskú knižku.

anonym_02c7da
1. sep 2025
@anonym_0e8a39

@anonym_0e8a39 možno si ho nechce vziať ona

siska012
autor
1. sep 2025

Ďakujem za odpovede k veci ...nechápem načo tu riešite že sa nechceme zobrať a neviem čo ...keď človek nieje zobratý , automaticky nemôžeme tvoriť peknú a šťastnú rodinu ??? pre mňa svadba nieje prvoradá , prvoradé je , aby naše bábätko malo spokojných a šťastných rodičov a bolo zabezpečené . Netvrdím že sa nikdy nevezmeme , ale momentálne to nieje naša priorita

anonym_0e8a39
1. sep 2025
@siska012

Ďakujem za odpovede k veci ...nechápem načo tu riešite že sa nechceme zobrať a neviem čo ...keď človek nieje zobratý , automaticky nemôžeme tvoriť peknú a šťastnú rodinu ??? pre mňa svadba nieje prvoradá , prvoradé je , aby naše bábätko malo spokojných a šťastných rodičov a bolo zabezpečené . Netvrdím že sa nikdy nevezmeme , ale momentálne to nieje naša priorita

@siska012 "a bolo zabezpečené" aj na to je manželstvo, zabezpečujete seba a dieťa. Vo veľa ohľadoch. A dosť podstatných.

michaelam2
1. sep 2025
@anonym_0e8a39

@siska012 "a bolo zabezpečené" aj na to je manželstvo, zabezpečujete seba a dieťa. Vo veľa ohľadoch. A dosť podstatných.

@anonym_0e8a39 zabezpecit sa uplne bez problemov da aj bez toho aby boli manzelia

anonym_d64b8e
1. sep 2025
@siska012

@siska012 Máš úplnú pravdu, svadba naozaj nezabezpečí dieťa ani finančne, ani mu nedá šťastných a spokojných rodičov.