Cord Blood Center - odber pupočníkovej krvi
Uz davnejsie som sa zapojila do jednej sutaze a dnes mi volala pani z Cord Blood Center ze som ziskala zlavu na odber pup. krvi , poslali mi prospekti, len som z toho niaka zmatena , ci to nieje niaky podfuk , tak by ma zaujimali nazory mamiciek ktore maju skusenost s touto spolocnostou. Ci v tom nieje niaky hacik alebo nieco na co by som si mala dat pozor. Prosim napiste ak mate niekto negativnu alebo aj pozitivnu skusenost.
@diaalex
Dobrý deň. Myslite na váhu dieťaťa? Nuž po odbere, pošlú materiál na uskladnenie. My sme si tiež dali uskladniť všetko, čiže my platíme maximum. Potom na základe množstva a kvality odberu vám vystavia certifikát, do akej hmotnosti bude použíteľný. Nám ten certifikát poslali s poštou
@luccija
Dali sme si odobrať, lebo, som si myslela, že ak to ide cez lekárov, tak to asi je užitočné a na podvod som si vôbec nemyslela. Začala som sa stým viac zaoberať keď som videla v telke reláciu, kde po pátraní vlastne o tej firme nič nezistili, dokonca aj minister zdravotníctva tvrdil, že oni nemajú informáciu o takých súkromných odberoch. V mojom okolí od rôznych lekárov som sa pýtala na ich názor a skúsenosť ( na onkológii) , ani jeden prípad čo by pomohlo nejakému dieťaťu.. Takže neviem, som zmätená a stále platím, lebo dúfam že nebude potrebný ale keby nedaj bože,tak predsa len máme ten odber .
@diaalex Nuž neviem, možno sú nejaké rozdiely medzi tými papierovačkami. Napríklad ako som už písala, my platíme časť na slovenský účet a časť na švajčiarsky účet. Niekto tu písal, že oni platia len na slovenský celú sumu. Ani to nechápem. Keď som im kvôli tomu volala, bolo mi povedané, že to je len dočasné, lebo niečo rekonštrujú ale potom naďalej zase budem platiť jednu sumu na jeden účet, ale zatial nič a to už sú roky.
@martina2ve ahoj, žiadosť o ukončenie si písala nejakú vlastnú? Na stránke neviem nájsť
@saraxyz to si uz nepamatam, bolo to davno ale po telefone na infolinke urcite poradia.
@adamkofjo ahojte. Minulý rok 2021 som dala synovi tiež odobrať pupocnikovu krv, nakoľko sme mali postihnutého chlapčeka... Tak som to dala na istotu keby náhodou... No nás syn zdedil po nás geneticky CAH co sme do teraz nevedeli ze sme obaja prenášaci tejto choroby. Volala som s pani v BA ohľadne pupocnikove krvi, no žiaľ táto genetická diagnóza sa zatiaľ nedá liečiť touto krvou.. Možno do budúcna sa bude dat kmeňovými bunkami liečiť ale je to stále vo fázy testovania na zvieratách. Malý aj zaostáva vo vyvoji, ma 14 mesacou nelozi a ani nesedí cvičíme plaveme ale zatiaľ sa to nejako nehýbe do predu.
Tiež platím ročne 89€ za uskladnenie krve. Na slovenský účet. Tak uvidíme ako bude ďalej...
Mna tiez nahovorili ze si mam dat odobrat pupocnikovu krv kedze mi zomrela dcerka na rakovinu(mala som to mat zadarmo) a cez tyzden mi prislo zaplatit 620 eur za 10 rokov!!!za ten caa nic!!!a neviem ani lde mam zmluvu kedze to je uz davno a par krat som sa stahovala....
Dobrý večer, dnes som sa začítal do vašich príspevkov.
Začal som po firme Cord blood center s.r.o dnes pátrať, lebo som natrafil na tento článok a tiež tam máme uskladnenú krv.
Táto firma už od 2017 neexistuje.
Potom som zistil z faktúr, že už 5 rokov sme platili nejakej storage AG „organizačnej zložke“ (podľa Obch. Registra), ktorá má sídlo vo Švajčiarsku.
Zmenili na faktúre názov firmy bez akejkoľvek informácie. Majú ale SK účet v banke. Ani sme to neštudovali, lebo sme platili vyše 1x rokov len 1x Euro ročne.
Tiež ma veľmi prekvapilo, ako veľa teraz ľudia platia a každý platí inú sumu.
Majiteľ tejto spoločnosti vlastní alebo spoluvlastní asi 12 firiem, z čoho okrem tej švajčiarskej este 3 sro-čka podnikajú asi v tejto aktuálnej téme, lebo sa volajú veľmi podobne.
Na Slovensku existuje 1 webová stráka na túto tému stačí napísať do prehliadača odber pupočníkovej krvi a nájdete informáciu, že sú občianske združenie a nezisková organizácia ale tu sa volajú úplne inak.
Ludia im ročne darujú 2% daň (tisícky Eur). Ak má majiteľ ešte 3 firmy slovenské prečo nám posiela faktury na tú zahraničnú?
Je to veľmi podozrivé. Ak sa pozriete na ich faceb. stránku sú tam recenzie vraj slávnych lekárov, ktorých mená google ani nepozná.
Asi zrušíme platby, lebo po tomto pátraní sme úple presvedčený, že to je podvod prvého stupňa. Som presvedčený že to ako podvod nezačalo, ale preboha uplynulo 1x rokov a ľudia umierajú na chrípku.
Lekárska veda veľmi pokročila, ale nie na túto úroveň.
Asi by sme to ani dnes neriešili, keby sme platili tej istej slovenskej sro-čke ktorá sa nepokúša ukryť finančné informácie a neposielali faktúry na zahraničnú firmu.
K tomuto rozhodnutiu sme prišli preto, lebo na certifikáte je napísané že uskladnená krv je do váhy 23kg. Naše dieťa už má vyše 50.
Keď musíte „pátrať“ po informáciách o firme ktorej platíte a ani finstat nepomôže tak to je podvod.
Alebo to podvod nie je, musíte uznať sami. Asi by to majiteľ firmy vedel vysvetliť, ale nám to začalo veľmi smrdieť.
Bol by som zvedavý keby som tam (ani som nezistil kam) zašiel a chcel vidiet našu krv, či by ju mali. Videli ste niekto už skladisko?
@0912
Ja ich už sledujem viac rokov. My im platíme od r.2013 a už sme im zaplatili nie málo peňazí. Len za odber sme platili 800€. Ročne platíme cca 90€.
My máme certifikát odberu presne neviem ale medzi 50-60kg. Pred pár rokmi aj nám rozdelili ročnú sumu a 20€ platíme na účet dodávateľa: Slovenský register placentárnych krvotvorných buniek, občianske združenie , Dubravská cesta 9, Bratislava.
Druhú sumu 70€ máme posielať na účet dodávateľa: Cord Blood center AG, Bodenhof 4, 6014 Luzern, Schweiz.
Keď oni rozdelili platbu bez informácie, tak som im volala. Bolo mi povedané že je to dočasne, pretože na Slovensku, rekonštrujú budovu a všetky odberu odniesli do Švajčiarska. To už bolo asi pred šiestimi rokmi.
Ja som sa rozhodla že počkám váhu môjho dieťaťa, ktorú kryje odber a zavolám, spýtam sa čo ďalej keď môj syn už váži viac ako má uvedené v certifikáte odberu.
Volala som, totiž syn už váži viac a bolo mi povedané že mi zavolajú aby mi vysvetlili ako to potom funguje. Nevolali. Platíme im niekedy v lete. Na tej adrese ich sídlo nenájdete. Myslím v Bratislave. Ja som sa informovala od viacerých lekárov, totiž nikdy by ma nenapadlo že je to podvod, ak to ide oficiálne cez lekárov. Lenže majú v tom ruky aj politici, takže nikto proti nim nepôjde. Žiadny lekár o nich nevie, nemajú snímok skúsenosti a keď som sa spýtala prečo nedajú na nich trestné oznámenie, prečo snimi spolupracujú, tak bolo povedané že pacienti podpíšu žiadosť a súhlas na odber.
Čím viac som za tým pátrala tým viac je to komplikované a má z toho človek miž maž.
@rika1968 ja som platil iba na Cord Blood center AG, Bodenhof 4, 6014 Luzern, Schweiz. Tiež mi je divné že niekto má certifikát do 50-60 kg a niekto do 20kg. U nás majú na webe napísanú neziskovku a v rakúsku GmbH s daňovým číslom. Tam asi musia platiť dane lebo ich strana S**r nepodrží. Podľa mňa za tie roky zistili, že to potrvá ešte asi 100 rokov, než bude zdravotníctvo tak ďaleko, že budú vedieť tie bunky použiť . To tu už ani my ani oni nebudú. Ale mali z toho pekné zisky. A mamičky ktoré chceli urobiť všetko pre detičky to platili. Nevadí boli sme naivní a hlúpi. Ja som to o tých kilách na certifikáte ani nevedel inak by som to zrušil už dávno.
@0912
Myslím si že na zrušenie je potrebné tlačivo, ktoré treba od nich vyžiadať. Dlho som sa rozhodovala čo je správne, či zrušiť alebo platiť ďalej. Asi mi dáte za pravdu že za zdravie človek dá aj posledné. Nuž ale platiť niekomu za nič je určite naivné.
Žijeme ťažkú dobu, kde sa nedá už nikomu dôverovať a všetko ide len o peniaze. Buďte taký dobrý mi napísať ak niečo zistíte ohľadom zrušenia zmluvy aj ja im zavolám a poinformujem sa. Vopred ďakujem.
@0912 pripnem sa. tato tema je momentalne aj pre mna aktualna
Dostal som odpoveď a faktúru. Na odpoveď kde je transplantát ulozený odpovedali: "Váš transplantát ostáva naďalej bezpečne uložený v centrálnom sklade v Slovenskej republike". Prečo mám platit akejsi švajčiarskej akciovej spoločnosti mi je nejasné, veď majiteľ má kopu slovenských firiem. To je husté, akcionári zarábajú na skladovaní nášho transplantátu. Mňa teraz presvedčili že nás majú za debilov a ruším zmluvu.
@0912
Ja som im volala o informáciu o zrušení. Že vraj to nie je také jednoduché a je tam aj nejaký poplatok za zrušenie. Pýtali sa na dôvod a ja som sa snažila stručne vysvetliť že nemám žiadnu istotu že všetko je tak ako je v zmluve a čo aj tvrdia. Tiež mi vadí platiť na dve účty, keďže ja mám uskladnenie na jednom mieste, prečo sa platba rozdeľuje atď atď. Jednoducho už som dosť peňazí vyhodila a syn už váži viac ako je ten údajný certifikát, dokonca som od nich nedostala odpoveď na otázku " ako ďalej keď už tá váha nie je aktuálna?"
Mali by mi poslať info o výpovede zmluvy, zatiaľ nič ,preto som vám aj nepísala, lebo som stále na jednom mieste .

@hande3012
@rika1968
@zuzi56 tak prečo ste si to dali odobrať?
Ja platím už roky nízky poplatok tuším 25 eur my sme mali odber v r.2006.
Kúpte si nové číslo Témy kde sa píše o chlapčekovi, ktorý sa topil a pomohla mu aj pupočníková krv bol v kome, nechodiaci...
Ja som sa vtedy pred xy rokmi rozprávala so susedou hematologickou a povedala nech idem do toho, že veda napreduje.Vsetko platím na jeden účet.