Čoskoro porodím a mna neprechádza ma strach z bábätka

zkb
16. nov 2016

Isto mi tu poniektore budete pisat zle, ale potrebujem to dat zo seba von,tak aspon takto-anonymne. O necele 2 mes.porodim druhe bejby. Prve dieta ma 8 rok. A ja mam obrovsky strach---taku uzkost na prsiach mam. Viem do coho idem-prvy porod som mala strasny,ale uz sa mesiace ukludnujem ze dietatko musi prist na svet a dokazem to. Ked som cakala prve dieta strasne som sa vytesovala,nakupovala,fotila a bola nedockava. Teraz mam az vycitky,netesim sa,mam zo vsetkeho obavy. Ako to zvladnem starostlivost o male-vsetko som zabudla. Este ani vecicky neperiem. Pokupene mam a ked bude nieco chybat dokupime. Cele tehotenstvo mam tazke. Som doma. Pribrala som cca 8-9 kg. Kazdy ma chvali...aka pekna mamina. A ja sa citim tak strasne na prd. Ani na predporodnu pripravu nechodim. Preco ten pocit??? Nepoznala som taky pocit. Mam vycitky,ved dietatko sme chceli.

lucinka511
16. nov 2016

@zkb druhy porod je zvatsa lahsi.A na vevicky mas este cas.

sardinka336
16. nov 2016

@zkb si doma a preto všetko mooooc riešiš, nemaš ine na robote a mysel nema kam uniknut, ako sa rozptylit. Tvoje obavy su uplne prirodzené a myslím si, ze nech ma zena neviem kolkaty porod tak ju napadne ze aké to zase bude, čo ju čaká, ako to zvladne. Ja som mala tretie dieta po 7 rokoch, tiez som si uz myslela, ze som ,,všetko zabudla,, ved to bolo tak davno, ale ked uz som mala maličku na rukách tak ten inštinkt v tebe všetko prebudí a ty proste budeš vediet čo máš robit. Nejaký čas, pár týždnov po porode sa samozrejme budeš musiet naučit rozoznávat niektore signály, plače svojho bábätka, ale do toho sa rýchlo dostaneš. Ja uz napr. viem podla toho ako plače či chce jest alebo o aku potrebu sa jedna. Neboj nič si nezabudla, len ti to zapadlo prachom ale všetko tam je, v tvojom srdci.

petra3312
16. nov 2016

@zkb neboj sa, nie si nenormalna 😁 Ja som sa z prveho tehotenstva straaasne vytesovala a hoci som druhe dietatko velmi chcela, cele tehotenstvo som mala pocit, ze kolko toho este musim stihnut v zahrade, doma, s dverkou, v praci....lebo potom uz nebude cas na nic 🙂. Ako pri prvom ani pri druhom som nemala ani tasku do nemocnice zbalenu, lebo obe deti prisli skor a kedze syn o mesiac skor, tak som este rychlo pred odchodom do nemocnice hodila do pracky detske vecicky. Sardinka ma pravdu, nic si nezabudla, do vsetkeho vhupnes, akoby to bolo vcera, co si porodila prve dieta. A s tym porodom - prvy som mala cisarsky po tom, co mi malu ani vakuum extraktorom nemohli vytiahnut. A syna som porodila prirodzene s tym, ze do nemocnice sme dosli 19:15 a narodil sa 23:31. Nevravim, ze to bolo bez bolesti, ale teraz spatne ked sa na to pozriem, tak uplne v pohode, keby som vedela, ze to pojde tak rychlo, tak to skusim aj bez epiduralky.

3009
17. nov 2016

@zkb možno sú to len také bežné obavy, ktoré má každá žena pred pôrodom, vtedy je potrebné sa niečím užitočným zaoberať. Ak by to bolo ale také, že nevládzeš nič robiť, nič ťa nebaví, prípadne sa budíš v noci, tak to môže ísť aj o depresiu - hovorí sa, že popôrodná ale môže vzniknúť aj pred pôrodom. Vtedy skús vyhľadať nejakého psychológa, ktorý by s tebou urobil nejakú psychoterapiu.

katarinadei
23. nov 2016

Ahoj, ja som prvy porod mala dost zly, tlacili nakoniec za mna a potom som mala na celom bruchu modriny, az doktor krical na sestry, tak som sa pred druhym dost stresovala, ale bol ovela lepsi. Snaz sa nemysliet na to, urcite to zvladnes, raz si to uz skusila. Skus sa zaoberat vecami, ktore ti robia dobru naladu - hudba, dobry film nestresujuci, vysivanie a tak. Niekto tam hore na teba bude urcite davat pozor.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre