icon

Dá sa dohodnúť cisársky rez bez dôvodov?

24. okt 2025

Ahojte som prvorodička a ja mám neskutočný strach z pôrodu, viem že to asi každá ale mňa až mdloby chytajú keď si to predstavím. Dá sa dopredu dohodnúť cisársky rez? Či na to musia byť riadne dôvody?

anonym_14e622
24. okt 2025

Ahoj, niektoré pôrodnice akceptujú papier od psychiatra. Musí byť na ňom niečo v tom zmysle, že neodporúča prirodzený pôrod kvôli psychickému stavu. To, že prídeš do pôrodnice a povieš, že chces cisársky, to sa v tomto štáte bohužiaľ nedá.

beata_k
24. okt 2025

@anonym_autor Vola sa to tokofobia. Ano, sekcia sa da dohonut. Bud to v sukromnej porodnici alebo papier od psychiatra, ze porod nezvladnes a odporuca sekciu.

anonym_d74753
24. okt 2025

Neurolog, psychiater vedia dat papier. Ja som mala od neurologa,,lebo mi ulomok z platnicky tlaci na miechu, no aj tak chceli v porodnici klasicky porod. Jeden,lekar tak, druhy vravel inak.......

ivik4
24. okt 2025

V sukromnej porodnici urcite ale zas si nemysli aky je cisarak v pohode. To vobec nie

login1234
24. okt 2025

Začala by som so psychoterapiou a potom riešila s.c.

glorikarebeka
24. okt 2025
@ivik4

V sukromnej porodnici urcite ale zas si nemysli aky je cisarak v pohode. To vobec nie

Presne tak ako píše
@ivik4 po cisárskom sa dávaš dohromady dlho ....skôr by som sa naučila ako predýchat bolesť
Ja som po pôrode mohla ísť na zábavu

anonym_4d90ad
24. okt 2025
@glorikarebeka

Presne tak ako píše
@ivik4 po cisárskom sa dávaš dohromady dlho ....skôr by som sa naučila ako predýchat bolesť
Ja som po pôrode mohla ísť na zábavu

@glorikarebeka hej a že o tom neviem? A to som mala 2, to skôr po klasickom pôrode si ženy ani poriadne nesadli a to niekoľko týždňov a o mnohých ďalších komplikáciách ako sú zápaly dole či hemoroidy ani nejdem radšej hovoriť

michaela329
24. okt 2025

Môžeš to skúsiť na nejakú diagnózu, alebo sa opýtať v okolí, či nejaký Dr. nerobí po "dohode". Ja by som sekciu nechcela, ja som rodila 19h, roztrhnúť ma roztrhlo a predsa som na tom bola lepšie ako sekcie okolo mňa. Sestra mala dosť dlhú rekonvalescenciu, to ma hodne odrádzalo, hoci môj Dr. na sekciu celkom tlačil kvôli veku. Ona ešte mesiac po mala problém s jazvou, ja som na druhý deň behala ako nič, dva týždne po som ani nevedela, že som rodila. Skús ísť na dobrú prípravu a nebála epiduralu.

maryetta
24. okt 2025

Asi ta chapem. Ja som bola v opacnej situacii. Ze som sa extremne bala sekcie. Az tak velmi ze proste moje telo nevedelo spoluroacovat. Psychika ovplyvnila vsetko. Nezaberali vyvolavacky. Nezabrala epi. Nezabralo uspavadlo....
bola akutna sekcia ☹ z ktorej som sa hlavne psychicky davala dlho dokopy.
Dalsie porody som mala prirodzene. Teda vaginalne vyvolavane. Prvy po sekcii mal komplikacie podobne prvemu porodu. Ale vdaka mojej psychike som mala vsetko pod kontrolou. Sice bol nastrih. Vakuum. Ale hodnotila som to ako super porod. Treti a stvrty to ani vo filmoch take nie su. Vysmiata aj na box aj z neho.
Porod je narocny. Ale hlavne je to brutalny naval emocii ktore je fajn mat pod kontrolou.

A k tvojej otazke. Mam kamosku ktora si sukromne dohodla doktora, co jej bol ochotny spravit sekciu. "Papier znesie vela". Napise ze porod nepostupuje alebo klesaju ozvy a....

kiki68
24. okt 2025
@maryetta

Asi ta chapem. Ja som bola v opacnej situacii. Ze som sa extremne bala sekcie. Az tak velmi ze proste moje telo nevedelo spoluroacovat. Psychika ovplyvnila vsetko. Nezaberali vyvolavacky. Nezabrala epi. Nezabralo uspavadlo....
bola akutna sekcia ☹ z ktorej som sa hlavne psychicky davala dlho dokopy.
Dalsie porody som mala prirodzene. Teda vaginalne vyvolavane. Prvy po sekcii mal komplikacie podobne prvemu porodu. Ale vdaka mojej psychike som mala vsetko pod kontrolou. Sice bol nastrih. Vakuum. Ale hodnotila som to ako super porod. Treti a stvrty to ani vo filmoch take nie su. Vysmiata aj na box aj z neho.
Porod je narocny. Ale hlavne je to brutalny naval emocii ktore je fajn mat pod kontrolou.

A k tvojej otazke. Mam kamosku ktora si sukromne dohodla doktora, co jej bol ochotny spravit sekciu. "Papier znesie vela". Napise ze porod nepostupuje alebo klesaju ozvy a....

@maryetta takto to robi moj gyn vo Viedni, vraj co ma ok ako chlap nutit zenu do niecoho, ked ona rodi a nie on. Ja som 2x prirodzene rodila, ale pytal sa ci chcem sekciu. Druhy raz som rodila uplne inde ako vo Viedni. Ale da sa nieco dohodnut asi vzdy, len to chce dopredu riesit. Vela lekarov trva na prirodzenom.

maryetta
24. okt 2025
@kiki68

@maryetta takto to robi moj gyn vo Viedni, vraj co ma ok ako chlap nutit zenu do niecoho, ked ona rodi a nie on. Ja som 2x prirodzene rodila, ale pytal sa ci chcem sekciu. Druhy raz som rodila uplne inde ako vo Viedni. Ale da sa nieco dohodnut asi vzdy, len to chce dopredu riesit. Vela lekarov trva na prirodzenom.

@kiki68 mne po prvej sekcii dali na vyber. Niekde to neriesia a ides klasicky. Niekde automaticky dalsia sekcia. Neviem ci zazeli na nemocnici alebo primarovi.

anonym_853afa
25. okt 2025

@anonym_autor Napis bydlisko a zeny ti poradia nemocnice kde sa da dohodnut.