icon

Dá sa prežiť pôrod bez epidurálu?

veraaq
6. nov 2024

Ahojte,otázka je pre zienky krore zažili pôrod bezepi..dá sa ro prežiť?😂strasny stres mám z toho..kam sa chystam rodiť majú len jedného anest.tal väčšia pravdepodobnosť že mi ju pichnu je mala..a neviem si radsej dôjsť do nemocnice o 20 km ďalej či sa to oplatí alebo kašlem na to a nejak to prežijem😂ďakujem za všetky skúsenosti

Strana
z3
gelifil
6. nov 2024

ten bez epi bol lepsi....

witchlucia
6. nov 2024

Bez epi v pohode, ja som sa viac bála ten obrovskej ihly

tiumen
6. nov 2024

Prežila som všetky 4 😁 a pri všetkých som ešte k tomu mala vyvolávačku 😁

laskonka_lasky
6. nov 2024

Oba bez epi..zvládla som to😁 druhý porod som mala lepší , menej bolestivý. Drúhe dieťa malo o kg viac nez prvý syn..nemusíš sa báť. Dáš to aj bez 🙂

mimi3008
6. nov 2024

Poviem ti len jedno, 1. porod u mna skoncil kliestami, syn pri nom takmer zomrel. Viac gynekologov sa zhodlo, ze k tomu mohol prispiet epidural. Takze ta 1. porodna faza bola super, ja ozaj neviem, co su to bolesti pri kontrakciach, ale to potom....niekolkomesacne zotavovanie fyzicke a ta psychicka trauma - je to uz vyse 5 rokov, ale stale, ked na to spominam, slzy sa mi tlacia do oci. Druhy som mala uz kvoli tomu planovanu sekciu, ale keby som musela este rodit prirodzene, uz jedine bez epiduralu. To ozaj za.to nestalo

fiafia
6. nov 2024

@veraaq bez epi. Kontrakcie takmer dva dni, prežila som. Klamať nebudem, bolesti strašne. Mne pomohla fit lopta v sprche na bolesti. Napriek tomu by som rozhodnutie nezmenila a znovu by som si epi nedala.

mariska1989
6. nov 2024

Všetke 3 pôrody bez . A ďalšia vec prežila to tvoja mama , babka , svokra , teta , krstná a susedky atď proste zvládli to ženy v ťažkej dobe prečo nie ty . Neboj bolesť zabudneš hneď keď budeš držať drobca v náručí a ty si posunieš hranicu bolesti aspoň

miskamisiq
6. nov 2024

Ja som epi chcela ale nestihli mi ju podať. Takže neviem aké je to s epi ale prežila som. Pôrod vyvolavany, trvalo to aj tak 10 hodín ale zvládla som vďaka manželovej podpore a výbornej pôrodnej asistentke 🙂

janka1011
6. nov 2024

@veraaq nebuď maznavá. Troška bolesti vydržíš. Zvládli to milióny žien pre tebou.

sisska96
6. nov 2024

@janka1011 presne✌️✌️

domka222
6. nov 2024

Ja som tiež toho názoru,že bez epi bol lepší

raffaella
6. nov 2024

Obe deti som rodila bez epi, ale nešla by som tam kde by bola šanca na jej podanie malá. To, že niekto ti tu napíše že to dáš bez epi a ešte v pohode je úplná blbosť. Každý pôrod je iný, každá žena je iná a okolnosti sú tiež iné. Niektoré pôrody skončia zle práve preto, že kvôli bolestiam a vyčerpaniu žena nevládze.
Kľudne môže pôrod začať bez epi a potom podľa potreby si ju dať. Ale mať proste v rezerve túto možnosť.
A 20km nie je žiadna vzdialenosť.

elbejo
6. nov 2024

@veraaq bez epi som mala lepší a krajší ako s epi ktorá len všetko predĺžila a ku koncu poslednú hodinu a pol aj tak neucinkovala

cimage
6. nov 2024

Porosila som 3deti bez epiduralu a inych oblbovakov. Najlepsia je tepla voda a dychanie. Nemysli na bolesti, kazda kontrakcia ta vedie blizsie k dietatu.

minenkak
6. nov 2024

Úplne v pohode

deti95060810
6. nov 2024

4 krát som rodila bez akýchkoľvek oblbovákov.... určite to dáš...
dokonca po posledných 2 pôrodov som mohla po pôrode rovno vstať a odísť domov - žiaľ nedalo sa, nechceli ma pustiť že musím kojiť bábo...

adka3321
6. nov 2024

@veraaq Prvy porod bez epi (pri prichode do porodnice ma doktor potesil, ze tam nie je anesteziolog, takze mam smolu), porod bol dlhsi, bolesti mierne, dalo sa to vydrzat. Druhy porod som isla ako hrdinka do porodnice, prvy som dala bez epi, dam aj druhy... No ked mi zacali tie brutal kontrakcie (z 5cm na 10cm som sa otvorila v priebehu hodiny, to ani neboli kontrakcie, ale jedna suvisla kontrakcia v kuse), tak som o tu epi zobrala a dala by som cokolvek za to, len nech mi ju pichnu. Najdlhsich 15 minut v mojom zivote, cakat kym prisla anesteziologicka a pichla mi ju. Po tom ako mi ju pichla som uz hned isla tlacit, takze nestihla zabrat v plnej miere, ale aspoň zmiernila tie neznesitelne bolesti na take ktore sa dali vydrzat. Takze za mna ked mam povedat, nechat si epiduralku v zalohe a ak by bolo treba poziadat o nu. Tu ti budu zeny tvrdit ako to zvladli bez nej a kolko zien tak rodilo v minulosti a neviem co. Ale tie iste zeny ked idu k zubarovi vrtat zub mu nepovedia, ze nechcu injekciu proti bolesti, lebo xyz rokov dozadu nic take nebolo a ludia to vydrzali. Preco by som mala trpiet ked nemusim.

mane01
6. nov 2024

@veraaq ja som sa tiez bala tej ihly. A bolest sa da prezit. Clovek sa musi sustredit na dychanie, povedat si, ze nic zle sa nedeje. Pri druhom by mi ju ani pichnut nestihli, od prvych bolesti po narodenie malej presla pol hodina.

choco6
6. nov 2024

@janka1011 Keď počujem túto vetu otvára sa mi nožík vo vrecku. Každá žena má iné telo, iné bolesti, iný pôrod. A nie nezvládli to milióny žien pred ňou, dosť ich zomiera aj v dnešnej dobe a o minulosti pomlcim... A nedajú sa porovnávať pôrody ktoré trvajú 6-8 hodín a také ktoré trvajú aj 3 dní a skončia akútnou sekciou a takto by sme mohli pokračovať

ayaya
6. nov 2024

@veraaq ja som išla do prvého pôrodu s tým, že keď toľko žien zvládlo pôrod bez epi, zvládnem to aj ja ale keď mi podávali oxytocin a spýtali sa ma, či chcem epi, ani na sekundu som nezaváhala a dala som si ju. Počas druhého tehotenstva som hovorila, že bez epi ani nejdem rodiť, dokonca som chodila na poradne do vzdialenejšej nemocnice, kde bola istota, že mi ju podajú kedykoľvek a pôrod som mala taký rýchly, že som ledva stihla prísť do najbližšej pôrodnice. Samozrejme, že sa to dalo prežiť ale keby som si mohla vybrať, radšej by som si zopakovala ten prvý pôrod s epi.

really8
6. nov 2024

Tie bez epi ti neodpisu. Vsetky su mrtve. To co za otazku? Iny ako bez epi ja osobne nepoznam a nemam ziadnu traumu ani nic.

Pri prvom som nestihla. Potom som sa pozrela ako sa picha a pri druhom ma to uz ani nenapadlo.

lucia13022023
6. nov 2024

Jasne ze dá. Ja som mala dokonalý pôrod, bez epi, bez šitia, prvorodicka. Ono to reálne nie je až tak hrozné, alebo len ja mam vysoký prah bolesti 🤣

elbejo
6. nov 2024

@adka3321 ja som tiež prvý mala bez epiduralky. Druhý bolesti mierne a zrazu jedna kontrakcia za druhou a stále blbych 5 CM. A bolesť ako to sestričky nazvali že predná. Rezalo to ako pri zápale močových ciest. A medzi kontrakciami som sa len nadýchla a prišla ďalšia. Bolo to hrozne. Tak som si dala epiduralku ktorá zabrala na hodinu a aj to som mala bolesti ale len slabé. Celý pôrod to zastavilo. My neverili že som rodila bez epiduralky. A po tej hodine stále 5 CM. A keď prestala účinkovať tak som sa z 5 na desať otvorila za 15 minut. A bolesti aj tak nenormálne som si odišla. To sa nedalo rozdychať, ani v sprche prežiť. V sprche mi bolo na spadnutie a mohla som len ležať. A to som po prvom pôrode tiež bola hrdinka. Sestričky mi verili až keď som im povedala aká je to bolest, kde je a tak...

konikmodry111
6. nov 2024

Ja mam len jedno ale tiez som rodila bez epi, bolo to zvladnutelne 😁 ja som sa toho bala uz len z predstavy toho vpichu 😖

snowflakenel
6. nov 2024

Ja.som,mala prvy porod s epi. Podali ked som bola.tusim na 4.cm? Hned ulava, bolesti ziadne, citila.som len tlaky.
Na.sale ma museli manualne cistit, lebo nevysla cela placenta, epidural este ucinkoval, vyhla.som sa narkoze.
Ale kazda.to ma.inak. sestru nechali v.bolestiach skoro 36 hodin, skoro skolabovala,,takze.tak.....

veraaq
autor
6. nov 2024

@janka1011 bože to hneď musí byt človek maznany🤦🏻‍♀️Ved niekto ma nižší a niekto ma vyšší prah bolesti,aj keby si dá niekto epi nerobí to z nej slabosku

bobaas
6. nov 2024

@veraaq ja vám teda neviem...keď sa ide vŕtať zúbok (cca pár minút), každý hneď injekcijku...ale pôrod s epudurálkou je zrazu slabosť. Chceš? Daj. Ide o teba. Každá má inú skúsenosť a porovnať ju s inou voľbou nedokáže.

lilli110
6. nov 2024

@veraaq Kazdy porod je iny a bolí inac...dokonca pri jednej zene. Moj prvy jedna 7hodinova kontrakcia, celkom šupa ale dalo sa. Druhý 4kilove dieta do 2 hodin na svete, bolesti mierne, pri tlaceni absolutne ziadne ani kontrakcie som necitila. Treti 3kilove babatko, cize v pohode ale bolesti neskutocne, treťorodicka ale bola som v totalnom šoku ako to bolí 🤣🙈 17hodin to trvalo, zaspavala som medzi kontrakciami vysilena, uplne hotova. Preto za mna na poucenie EPI by som sla a rozhodnut sa da najneskor pri prijme, kedy sa pytaju ci chce zena rodit s EPI. Budes kludnejsia, ze mas taku moznost. Keby som vedela dopredu ake to bude, pri prvych dvoch bez EPI, posledny urcite s EPI. Lenze to dopredu nik nevie...

patta89
6. nov 2024

Prvy porod bez epi, druhy s epi...
Za mna jednoznacne lepsi s epi, nie kvoli samotnemu porodu, ale na sitie po porode, prvy syncek ma celu dotrhal a sitie bez epi bol pre mna trauma na niekolko rokov. Druhe dieta som kvoli tomu dlho odmietala, takze druhy porod bol s epi. Nasledne sitie s epi bol pre mna uz pekny zazitok, ziadna trauma.

janka1011
6. nov 2024

@choco6 na to tu máme lekárov, aby vyhodnotili, či sekcia je nutná alebo nie. Píšeš, akoby ženy zomierali pri pôrodoch, lebo im nepodali epidurál. Nepreháňaj. Miešaš hrušky s jablkami, reč je čisto o epi. Kedysi to nebolo a ženy rodili viac detí ako dnes, nefňukali čo ak ma niečo zabolí.

Strana
z3