Dá sa vybaviť cisársky rez na vyžiadanie?
Ahojte baby, chcela by som sa opýtať či sa dá vybavíť cisársky rez na vyžiadanie.
Už jedno dieťa mám rodila som v Anglicku a tam somnou veľmi zle zaobchádzali a mam strašný strach s pôrodu. Povedala by som ze to je trauma.
Keď na to myslím zvýši sa mi aj krvný tlak.
Ak by bola taka možnosti prosím napíšte mi.
Dakujem
@martinmmartin ja ti neviem,tri deti má všetko sekcie a nemajú nič. Dve sú dospelé. A veru intolerancii a chorobnosti deciek okolo nás až až a ono sú to paradoxne decka z prirodzených pôrodov. Takže nejako to nesedi
@martinmmartin Nie, nie. Ja sa pytam kolko deti zomrelo lebo sekcia. Nepytam sa na mrtvy plod v 39tt.
@maciatkolulu nesedi tvoj statisticky subor a jeho detailna ansmneza.
@martinmmartin jasné a preto je každý druhý príspevok, v debate na 5 strán tvoj.Lebo štatistika je jedna vec, realita druhá.Zial, aj v dnešnej dobe sa veľakrát k rodičkam správajú ako sa správajú, ale toto kým si nezažil ťažko to pochopíš, o čom je reč a akú traumu z toho žena môže mať.
Samozrejme,ze sa da
@beata_k nechsapaci
For more than 15 years, vital statistics data have indicated a 1.5-fold increased risk of neonatal mortality after cesarean delivery (both planned and unplanned) compared to vaginal delivery,
@martinmmartin Ako sa vobec opovazujes? Dobre vieme, ze keby rodili muzi tak vsetci idu na sekciu. Ako sa opovazujes??? nutit zenu do prirodzeneho porodu pod dominenkou faktov. Vo zvysku sveta maju zeny pravo!!! sa rozhodnut o tom ako svoje dieta privedu na svet. Preco by slovenske zeny mali byt ukratene o toto pravo? Ci myslis, ze SK lekari vedia nieco, co v cudzine nie? Ze tam su idioti?
@beata_k nikoho nenutim. Ak sa ma rozhodnut nech to nerobi na zaklade posplietanych slepicincov ale na zaklade jasnych faktov ktore su ocistene od pocitiv , anekdotalnych subjektivnych skusenosti a podobneho sumu
@martinmmartin Z rukava tu ides nejake informacie davat. Podsuvas tu kade ake linky a pritom sa pytam na nieco uplne ine. Fabulujes, prekrucas a chytas sa slamky.
@beata_k nie kade ake, ale pubmed ktory je peer reviewed
@martinmmartin Este raz. Ako sa opovazujes ju oberat o prava? Tie prava su vo zvysku sveta, tak preco by to nemalo byt aj na Slovensku?
@beata_k nech si zvoli co chce ale nech si to zvoli n zaklade faktov ktore dane rozhodnutia naozaj a dokazatelne ovplyvnuju
@martinmmartin A zvysok sveta su lekari idioti ze to dovoluju?
Že sa vám chce s ním komunikovať,sa vám divím 🤔
@beata_k dovoluju to aj u nas len to musia byrokraticky nejako prikraslit . Ak autorka bude chciet tak sa k cezaru dostane aj u nas a je druhorde co jej napisu do oapierov pre poistovnu, nejaky dovod sa vymysli a ak nevude cezar chciet tak bude robit vaginal. Rozhodnutie nech ale robi iba sama a nech ma na neho co najviac faktov co musi zvazit ci to za to roziko stoji.
Nerodila som na sk tak neviem či sa to tu dá, ale nemôžeš ist na posledné kontroly k tebou zvolenému pôrodníkovi a odrodí ťa on? Ja som to riešila takto , ja som ale mala strach z toho že tam kde som rodila preferujú cisársky a to som nechcela a tento jeden doktor aj keď bol na kontrolách hovado arogantne , tak mi slubil že spraví všetko preto aby som porodila prirodzene a pri porode bol úplne iný človek , normálne vymenený , ešte aj srandoval somnou , potom na kontrole o týždeň bol zas debilny 😂
@martinmmartin Ine sa ta pytam, tak ako zvycajne neodbocuj od temy. Su lekari v zahranici idioti, ze to dovoluju a ma sc ma stupajuci trend?
A odkza na databazu citacii si nechaj.
@beata_k lekari idioti su vsade a opacne tiez.
A tiez mozu zeny na cezar nenapdne huckat lebo za neho maju ovela vacsi cash ( to bude pripad usa) pripadne je to pohldnejsie nech im tam nevrieska jak besna.....dovodov moze byt tisice
@martinmmartin kde si cital v tej studii, ze 2x castejsie ako ori vaginalnom?
@dadis tu
A recent U.S. population-based study of neonatal and infant mortality by mode of delivery among women with “no indicated risk,” however, showed that neonatal mortality was increased more than two-fold after birth by cesarean, even after excluding infants with congenital anomalies and presumed intrapartum hypoxic events (Apgar score < 4) and adjusting for demographic and medical covariates .
@martinmmartin 21.18 si postol url na studiu..toto si tam nasiel? Uviedol si spravne url?
@martinmmartin nuz ale toto je ina studia, robis si srandu? mnch nikto na CS nechodi len tak z roztopase, aby si tu musel uvadzat tieto studie. ver mi, zeny chcu rodit prirodzene, no niekedy strach ci ine priciny rozhodnu pre sekciu..to je skoby si uvadzal statistiky autonehod - nikto nesada do auta s tym, ze si vyberie mat autonehodu. sekcie su u nas indikovane, tak akokolvek to dopadne, lekar spravil take rozhodnutie v danej chvili, najlepsue, ake vedel.
@beata_k apropo postihnute deti, ktore postihnute nemuseli byt. Mam jednu velmi dobru kamosku, pozname sa 20 rokov. Syna rodila prirodzene. Tak dlho ju trapili, uz aj prosikala, ze cisarsky, a nic. Ani bohovi, ze ved to zvladne. Nakoniec to dopadlo tak, ze ked konecne ti mudrlati zvazili, ze ok, cisarsky, uz sa cisarsky nedal urobit. Dieta bolo uz prilis nizko a uplne v porodnych cestach, uz sa nedalo vtlacit spät, Tak klieste, nic nepomohlo. Nakoniec ho tahali zvonom. Tym tlakom mu nieco prasklo v hlavicke a ostal na pravu stranu ochrnuty. Spoznali sme sa, ked mal maly 2 roky. Cely dalsi zivot ich sprevadzam. Ona sa z toho nikdy poriadne nespamätala. Dalsie deti odmietla, krachlo jej manzelstvo. Cele detstvo a mladost mal chlapec na dve slova. Same OP, procedury, terapie aby mohol chodit, cisto rozpravat, ako tak pouzivat pravu ruku. Inak velmi indeligentny, studuje pravo. Ale kamoska sa s nim natrapila. Aj ona sa trapila. Ale ho vypiplala. Toto vsetko nemuselo byt, keby si lekari nemysleli, ze su bohovia a pocuvali ju, ked kricala, ze konecne ten cisar. Do toho momentu bol chlapec uplne normalne zdrave dieta. Od tahania zvonom uz nie. A toto nie je jediny takyto pripad.
Absolutne by som neriesila ako je to "horsie pre dieta" .. deti sa rodia prirodzene, cisarskym a stale su take iste 😂 ok ale toto nebola otazka.. Po prvom porode- prirodzene som mala obrovsky strach - prekonala som ho po 6 rokoch kedy som znova otehotnela zasa prirodzene s velkymi komplikaciami.. teraz mam 5 mesiacov po porode, robila som vsetko preto aby som isla cisarskym, dokonca som mala indikacia (zle ulozena placenta- upravilo sa to ciastocne prwd porodom) chcela som si vybavit od psychiatra - v nemocnici kde som rodila neuznali, svagrinu mam lekarku (nie porodnicku) nebolo mozne vybavit.. volala som vybranemu lekarovi, dala mu ponuku, ze si to zaplatim - nevyslo. Rodila som prirodzene - a dakujem ani neviem komu ze som este tu medzi zivymi... Doktor mi povedal zalezi od nemocnice , od primara takze len skusat komunikovat s oddelebiami roznych nemocnic 😉

@nikha2809 ja nikoho o nicom nepresviedcam. Snazim sa poskytnut podlozene a nevycucane fakty ktore by mala tutok autorka mat aby su vedela zvazit svoje rozhodnutie ako najlepsie vie. Cim viac faktov bude mat tym to rozhodnutie bude lepsie urobene nech uz je ake ho ona chce mat.