icon

Dlhý pôrod

lunedi
24. máj 2015

Maminky Prosím O vas názor. Moja sestra žijúca V GB má začatý pôrod už 48 hod. Pred 12 hod jej od tiekla plod. Voda. Aj včera aj dnes bola V centre kde len počúvali srdiečko ,žiadne iné vyšetrenia. ..kontrakcie má každých 5 min. Už dvakrát ju poslali domov. Že nemá chodiť kým nebude mať kontrakcie každé 2 min. Alebo už zajtra ráno jej pichnúť vyvolávacku. Bože ako jej to uľahčiť aby nešla totálne vvsilena rodiť. Ja som Z toho hotová na nervy. Ju som samozrejme nestresovala ale bojím sa. Nerobili jej ani sono. Keď počúvali srdiečko povedali že bije ,že babo je v poriadku len sa mu ešte nechce von.
Prosím povedzte že bude V poriadku.....

lunedi
autor
24. máj 2015

@sardinka333 práveze gynekologická mi potvrdila že testy boli negatívne a tvrdila že som to získala po urobeny vyterov. Ale neviem kde by som to potom mohla dostať keďže som rodila o mesiac nato. Nikam som už ani nechodila a verejné WC to bolo vždy pre mňa tabu. Tak pri pôrode sa o tom nevedelo. Len keď malý začal vracať. ..a teplôt kovať.

trgypadl
24. máj 2015

@lunedi to vies to su patogeny kt.mozes nachytat uz len pri mierne zmenenom ph....tieto patogeny sa nachadzaju bezne v prostredi a na pokozke a podobne

lunedi
autor
24. máj 2015

@trgypadl bože a ja som si už dva roky lámal hlavu že kde som K tomu mohla prísť . Tak som si vyčítala kde som urobila chybu. 😯
So sestrou je všetko po starom,zatiaľ žiadna zmena. Ja to beriem tak vystrašene preto,že ja od prvých kontrakcii Do Pôrodu babenka, som to zvladla za 5 hodín 😓takže pre mňa predstava takéhoto niečoho dlhodobeho je úplne nepredstavitelna.
A sestra tiež je dosť fyzicky zdatní tak ako aj ja-( boli sme zvyknuté rok čo rok chodiť s otcom chystať drevo V lese a nakladať na vlecku 😃ako chalani) takže sme dosť vymakane. Tak som verila že a j pre sestru to bude brnkacka 😐

lunedi
autor
24. máj 2015

@lunedi Pardon za chyby píšem cez mobil A stále mi upravuje text ako sa mu zaziada.

trgypadl
24. máj 2015

@lunedi nelam si hlavu ...nemohla si to ovplyvnit.ze si to dostala....
Kazdy porod je individualny...niektory je od prvej kontrakcie do piatich hodin a iny trva omnoho dlhsie
Sestru aj vysetrovali od spodu???ci ani nie???

lunedi
autor
24. máj 2015

@trgypadl práveze nie. Len srdiečko. 😯

ajana1
24. máj 2015

@lunedi nech si da horucu sprchu a to ju nastartuje. Inak nevolala predtym ako isla do porodnice svojej porodnej asistenkte? Inak ak do 24 hodin od prasknutia vody nenastanu kontrakcie kazdych 5 minut po dobu hodiny tak daju vyvolavacku. Hlavne nech si sleduje ci sa nemeni farba plodovej vody

sovica
24. máj 2015

Nechcem strašiť, ale prikladám link:
http://najmama.aktuality.sk/clanok/227224/dlhy-...

sardinka333
24. máj 2015

@lunedi mne to pride divné...to ich nijako nezaujíma ako sa otvára? Ja určite chcem vedieť ako to ,,postupuje,, nech sa doktor pozrie...podla toho sa rozhodnem či epidural alebo nie....zase ja sa trapiť x hodin nechcem ak to nie je nutné, čo našťastie nikdy nebolo treba. juj, normálne mi je sestry aj luto...snad sa to už pohne spravnym smerom, iste daj vedieť ako to ide, ako dopadla!

lunedi
autor
24. máj 2015

@ajana1
@sardinka333
Teraz nemala kontrakcie už 3hodiny. To je normálne? Trochu si oddýchli pospala. Že malicka kope väčšinou najmä večer. Teraz ju nejako silno necítila, dufam že len aj ona oddychuje. Hneď ráno dám vedieť ako dopadli čo je nové. A poprosím vás milé maminky,posielajte pozitívnu energiu ,verím že to pomáha 💚💛💜

trgypadl
24. máj 2015

@lunedi hm no v uk mavaju ine postupy

lunedi
autor
24. máj 2015

@sovica čítala som 😯 snažím sa veľmi nelakat 💙

lunedi
autor
24. máj 2015

@ajana1 ona bola aj nemocke skontrolovali srdiečko, povedali že malicka je v poriadku len sa jej nechce ešte von. Že má chodiť po schodoch a hotovo 😯

trgypadl
24. máj 2015

@lunedi v ktorom tyzdni je presne sestra??

lunedi
autor
24. máj 2015

Je 3 dní po termíne.

katie555
24. máj 2015

@lunedi takto kedy sa jej zacali kontrakcie ?
bo vacsina nemocnic tu v uk ma ze 24 hodin (alebo priblizne ) po ODTECENI vody davaju vyvolavacku ...
takze nie odkedy jej zacali kontrakcie..
ja osm tak mala odtiakla voda cca 3.45 rano , sli sme do nemocky na skontrolovanie - kontrakcie som mala ale dost nepravidlene cca kazdch 8-10 minut , poslali ma domov ale upozornila ma ze ak do cca 5 tej dalsieho rana neporodim tak mam prist naspat ...mala sa stihla narodit (kliestovy porod lebo bola velka ) 1.20 predtym ..

takze by som povedala ze standartny postup...ano je to tu ine , ale ked sa nieco deje neboj oni vedia co robia ...Ja som pocas tlacenia dostala vysoke horucky , uz preventivne mi dala do zily IV keby daco, a ked usudila ze prirodzene do nepojde do 5 minut na izbe bolo asi 7 ludi ...ja som sa ani nesthihala cudovat co sa deje

ajana1
24. máj 2015

@lunedi ja som sice rodila v Holandsku ale tu je velmi podobny system. Mne odtiekla voda okolo 2 rano o 8 sme sli na kontrolu kde nas poslali domov ze mame prist o 7 ak sa nezacnu kontrakcie. Tie zacalo okolo 5 len take jemne a po sprche boli kazde 2 minuty co sme uz leteli do nemocnice. Hlavne nech je v pohode a sa nestresuje. A schody a sprcha vazne pomahaju zacat porod

trgypadl
24. máj 2015

@lunedi a ake jej dali pokyny,ze dokedy ma ostat doma ak sa to nerozbehne?

sovica
24. máj 2015

Ak by sa malé nenarodilo do 24 hod. od odtečenia polodovej vody, nech sestra trvá na tom, aby jej spravili cisársky rez. Držím palce, aby bola sestra aj dieťatko v poriadku a dajte vedieť, keď sa maličké narodí. Posielam pozitívnu energiu 🙂

katie555
24. máj 2015

@sovica cisarsky po 24 hodinach pokial nema ine problemy neurobia ..len zacnu podavat oxotocin (kedze ma uz kontrakcie)

taya4
24. máj 2015

@lunedi Ja keby som bola vedela pred mojim porodom viac, neponahlala by som sa tak do nemocnice. Ale vlastne muz ma hnal, mne sa nechcelo. 😀 Voda tiez odtiekla, po 24h dali vyvolavacky lebo sa nic nedialo. A aj potom este to trvalo, lebo kontrakcie nie a nie nastupit.
Akurat sestru mohli trochu lepsie skontrolovat, len popocuvat srdiecko babatka mi pride malo. Mne pozerali na kolko som otvorena, sono robili, na pasoch som bola, teplotu pravidelne merali a uz ani neviem co este.

lunedi
autor
24. máj 2015

@trgypadl kým nebudú kontrakcie každé 2 minuty
@sovica Ďakujem krásne 💜

@katie555 plod.voda od tiekla dnes skoro ráno o 4 - tej.

@ajana1 napísala som jej,nech dá sprchu ,aj schody. 💗💚
Ďakujem vám milé žienky zatiaľ. Idem off. Ráno dám vedieť ak sa niečo zmení a veľmi vám ďakujem za vašu pomoc rady pozitívnu energiu a empatiu. Všetko pozitívne od vás posúvam ďalej.
U nás na Slovensku máme tu výhodu. Kto chce rodiť prirodzeným spôsobom tak je mu to umožnené, ale kto chce 100%kontrolu celého priebehu tak ani s tým nemajú problém. Niektoré maminky si viac veria a niektoré nie. A u nás je fakt úžasné že si môžeme naozaj samé vybrať. ...Dobrú noc vám. 💗

ajana1
24. máj 2015

@taya4 to sa v zahranici nerobi. Daju ti pas na brucho aby zistili ako babatku bije srdiecko a ci su kontrakcie a ako babatko reaguje.

katie555
24. máj 2015

@lunedi tak ma este cas do 4tej rana...isto jej povedali ze ma prist spat okolo toho casu ak by nemala kontrakcie kazde dve mintuy ...
v ktorej casi uk je ?

lunedi
autor
24. máj 2015

@trgypadl ráno o pol 7 mej má by tam.

lunedi
autor
24. máj 2015

@katie555 nepamätám si presne mesto ale blízko pri sheffield

katie555
24. máj 2015

@lunedi ono tych 24 hodin je orientacnych ..predsalen nebudu ta o 4 tej rano tahat z postele ak napr nemas kontrakcie ...skus s kludom ..neboj bude v poriadku
vsetko co si popisala je taky standard ...
kamoske odtiekla voda ziadne kontrakcie ,este stihla ist aj naobed z partnerom ,on bol normalne v praci , potom vecer jej nasutpili kontrakcie a do 4 hodin porodila ... 😀 😀

trgypadl
24. máj 2015

@lunedi ak nema bolesti nech oddychuje....pri odtecenej vode by mala porodit najneskor do 48 hodin...cize drzim palce este bude potrebovat sily

taya4
25. máj 2015

@ajana1 Tak hej, ono v kazdej krajine je to asi trosku inak.
U nas by mohli v tomto trosku zlavit, co sme boli na vzdycharni a mali sme vodu odtecenu, tak nam ani chodit poriadne nedovolili. Ja chapem, ze ked odtecie voda, moze prepadnut pupocna snura, ale v kolkych pripadoch sa to stane? Ja som o tom az po porode citala. Ono celkovo ta informovanost pokrivkava, ja som ako prvorodicka vedela velke prd, ani na poradni v nemocnici som nebola, lebo som rodila skor. A este rozmyslam, ze ako som tam bola a co som tu citala odvtedy, ci mi aj Hamiltona niekolkokrat nerobili, a to len doktorka spravila, nic nepovedala co robi.

@lunedi Dufam, ze so sestrou je stale vsetko ok, uz mozno aj porodila, nie? 🙂

lilimoni
25. máj 2015

Tak ako? Malicke je uz tu?? 🙂