icon

Dlhý pôrod

lunedi
24. máj 2015

Maminky Prosím O vas názor. Moja sestra žijúca V GB má začatý pôrod už 48 hod. Pred 12 hod jej od tiekla plod. Voda. Aj včera aj dnes bola V centre kde len počúvali srdiečko ,žiadne iné vyšetrenia. ..kontrakcie má každých 5 min. Už dvakrát ju poslali domov. Že nemá chodiť kým nebude mať kontrakcie každé 2 min. Alebo už zajtra ráno jej pichnúť vyvolávacku. Bože ako jej to uľahčiť aby nešla totálne vvsilena rodiť. Ja som Z toho hotová na nervy. Ju som samozrejme nestresovala ale bojím sa. Nerobili jej ani sono. Keď počúvali srdiečko povedali že bije ,že babo je v poriadku len sa mu ešte nechce von.
Prosím povedzte že bude V poriadku.....

ajana1
25. máj 2015

@trgypadl to asi zalezi od krajiny kde zijes a ake mas informacie od porodnika. Problem Podla mna je ze vela zien na Slovensku nej de na predporodnu pripravu a su vystrasene a tym aj v psychickej nepohode.

zuzanat77
25. máj 2015

@lunedi Dufam, ze vsetko dobre dopadlo. Je to vzdy tazke ked je rodina roztrusena po svete a citi sa bezmocne v takých situáciách....

trgypadl
25. máj 2015

@ajana1 ak Ti odtecie voda mala by si sa ukazat v nemocnici na zhodnotenie stavu...ci si v uk....polsku ....ukrajine alebo neviem kde....v zahranici Ta poslu domov aj s odtecenou vodou...ale na svk asi tazko
Za to,ze je pl.voda cira nemusi byt vsetko v poriadku

katie555
25. máj 2015

@trgypadl v uk mas volat do nemocnice ked mas kontrakcie kazde 3 minuty aleob ti odtecie voda ...
ked odtecie voda ti povedia ze mas prist, skontroluju, daju na pasy , ak je vsekto ok a nemas caste kontrakcie , nevracias atd . tak tak poslu domov ..a povedia ze mas prist bud ked mas kontrakcie kazde 3 minuty alebo po 24 ....
ale samozrejme ked je voda zelena atd tak si ta tam nechaju ....
tolko mas national guidlenies ..

trgypadl
25. máj 2015

@ajana1 ja som na ziadnej priprave nebola....zena ma dostatok casu sa pripravit sama....ma na to niekolko mesiacov...je to o chceni zien ziskavat informacie

trgypadl
25. máj 2015

@katie555 ano v uk to mas tak nadstavene ,aby si skoro celu prvu porodnu dobu stravila doma...

ajana1
25. máj 2015

@trgypadl to ano ale nemusis hned v panike volat a utekat do nemocnice

trgypadl
25. máj 2015

@ajana1 hovoril tu niekto o panike???ak odtecie voda ..smer sprcha...pripadne wecko...ak je potrebne nieco zbalit a pomaly vyrazit...nikto tu nespominal paniku

miriam11
Odpoveď bola odstránená
ajana1
25. máj 2015

@trgypadl mozno zalezi od kurzu ale tie informacie co sme s manzelom dostali by sme na internete len tak nezohnali. Aj informacie ake cviky robit aby si si ulahcila porod a tiez po porode aby sa vsetko vratilo tak ako ma. Nehovoriac o tom ze par tyzdnov po porode nam skontrolovali ci sa nam vratili brusne svaly do povodnej polohy.

ajana1
25. máj 2015

@trgypadl tak sme potom asi tu vsetci ini. Ja osobne som uprednostnila ze sa manzel a aj ja trochu este vyspime pred tym maratonom co nas oboch cakal

lunedi
autor
25. máj 2015

Ona ku podivu bola práveze kľudná ešte aj ráno. To len ja hysacim celú dobu. Ešte stále nevieme čo je nové.

trgypadl
25. máj 2015

@ajana1 vsak prave o tom to je ze vyhladavanie info na nete nie je az take super...
Treba si najst literaturu..na internete su mnohokrat uplne milne informacie...a to nehovorim o niektorych kurzoch.kt.vyciciavaju peniaze z tehotnych

lilimoni
25. máj 2015

@lunedi jezisi kriste 😒 snad to dobre dopadne 🙂

ingrid16
25. máj 2015

@lunedi tak som si precitala tvoj príspevok a spomenula som si na svoj porod v UK. kontrakcie som dostala v piatok poobede, o 12.00. ale kdze som uz vedela ako to funguje, ze ked pridem s kontrakciami do nemocnice a este nerodim, tak ma poslu domov, tak som sa doma pekne trapila do 24.00. potom mi odtiekla hlienova zatka ato sme radsej odisli do nemocnice.akedze som mala silne kontrakcie a dva v jednej, tak si ma tam nechali.to , co bolo po tom, bolo hrozne. nebudem rozpisovat. jednoducho, nikde sa neponahlali, cakali, ze ,,to,,pride samo. ale nic , tak ma v nedelu o 00.30 nakoniec brali na sekciu. a to uz bolo takmer neskoro.
za nma : nikdy viac by som nechcela zazit porod v UK.aj ked v niecom boli aj svetle stranky.

trgypadl
25. máj 2015

@ajana1 napisala som niekde,ze neuprednostnujem oddych??

ajana1
25. máj 2015

@trgypadl mozno to beriem az moc na svoju situaciu. Mne totiz praskla voda okolo 3 v noci a len som skontrolovala farbu a isla si znova lahnut. Skoro rano sme volali do nemocnice a sli na kontrolu o 7 rano.

lunedi
autor
25. máj 2015

Žienky mne sa takýto prístup zdá až príliš extrémny. Už dávno mohli tam pochopiť že prirodzene to jednoducho nepôjde a konať. To je doslova ako na poslednú chvíľu. ...😦

lunedi
autor
25. máj 2015

Tak napokon ju ešte len teraz zobrali na sálu. Na sekciu. Už mala byť hotová. Ja už ničomu nerozumiem.

trgypadl
25. máj 2015

@ajana1 ja som nikde nenapisala,ze ak Ti odtecie voda o 3 ,ze treba 3,05 volat do nemocnice a 3,10 utekat do porodnice
Ale tvrdit...ze ak je voda cira je vsetko ok ...tak to by som s istotou netvrdila...a uz len z dovodu co vsetko moze nastat po odtoku pl.vody

ingrid16
25. máj 2015

@lunedi tak oni to nepochopili doteraz a asi uz ani nepochopia ( ze prirodzene to nie vzdy ide ) a strasne dlho cakaju. ja lutujem, ze som vtedynetrvala na sekcii ale spoliehala som sa na to, ze vedia, co robia.

trgypadl
25. máj 2015

@lunedi pisala di ze sestra nevie moc po anglicky...mozno tam je jazykova bariera a nrozumie urcitym terminom...hlavne v klude budu v poriadku

miriam11
Odpoveď bola odstránená
lunedi
autor
25. máj 2015

@trgypadl myslela som druhu sestru . Tejto čo rodí sme sa nndovolali
Od obeda. Tak si moja ďalšia sestra ktorá žije V Taliansku zohnala číslo a volala do nemocky. Tam jej sestrička povedala čo a ako. Medzitým tam prišiel aj muž mojej rodia cez sestry. Bol v nemocnici od rána, len mu zdochol telefón. Tak nemal ako dať vedieť. Tak sme už hovorili priamo s nim že mala ísť sekciou už pred hodinou a pol. On vie dobre po anglicky. Je to také pomotane už. My sme totižto 4 sestry. Taká malá rodinná ženská mafia....len keď nás má informovať o niečom dôležitom chlap tak mu zdochne telefón.

trgypadl
25. máj 2015

@lunedi to je zakon schvalnosti 😉 ked treba telefon je vybity...neboj bude to v poriadku ....sekcia trva okolo 45 -60 min...a urcite budu v poriadku...treba mysliet pozitivne

lunedi
autor
25. máj 2015

@miriam11 ešte uspavam synatora. Ešte sa stále koji 27 mesiacov. Ide mu spodná stolička. Tak hryzie ako havo. Určite cíti zo mňa napätie inak by už určite buval.

lilimoni
25. máj 2015

@lunedi to vie nasrat 😠 ospravedlnujem sa za vyraz ale ked mu v takejto situacii zdochne mobil tak som to inak pomenovat nevedela 😖

lunedi
autor
25. máj 2015

@trgypadl Ďakujem za tvoj pozitívny logicky a ukludnujucí pristup,
Všetky mi veľmi pomáhate svojou empatiu. Ďakujem Vám všetkým. 💗💖

trgypadl
25. máj 2015

@lunedi 😉 za malicko...mna to caka v lete...podobna situacia...narodi sa mi neterka al.synovec

lunedi
autor
25. máj 2015

@lilimoni presne!!!! Myslím že on má celý čas väčšiu paniku ako moja sestra. Vždy je vo všetkom logicka,kľudná a rozvážna.