Druhá sekcia - skúsenosti a rekonvalescencia

mamulik10
8. jan 2023

Ahojte mamičky. Zaujima ma teraz ktoré ste po sekcii alebo tie ktoré to mate nejakú dobu za sebou ako sa cítite? Mam naplánovanú 10.1 a mam strach ako to zvládnem ci nenastanu komplikácie keďže ide o 2 sekciu a bola som upozornena na rizika. Som si vedomá ze tie sú isto aj pri prvej ale tu som mala pred 5 rokmi akútnu a nestihla som sa ani len zorientovať z toho co sa deje.. Teraz viem co ma čaká a mam strach z komplikácií zrasty a podobne. Prosím vsetky mamičky ktoré to mate teraz za sebou ako to zvládate. Je ťažšia rekonvalescencia alebo ľahšia nastali u Vas nejaké komplikácie. Ďakujem za každú útechu od srdca a radu nazor skúsenosť. 🙏

malenacka33
8. jan 2023

@mamulik10 druhá sekcia bola ešte väčšia pohoda ako prvá 😄 lebo som vedela co ma čaká a ze to musím rozhybat ...niet sa čoho báť, pokiaľ neboli komplikácie pri prvej si myslím...ale zas každá sme iná. Niekto sa dva týždne nevie pohnúť a niekto na druhý deň už behá lieta drepuje 🤣 (môj pripad)

ikonica
8. jan 2023

Ja som mala dve sekcie v priebehu 2,5 roka... Prva akutna, druha planovana... Z druhej som sa pozviechala skor, lebo uz som vedela, do coho idem, co si mozem po nej dovolit, co robit, aby som bola rychlejsie fit...

pininka1
8. jan 2023

Druha ovela lepsia ako prva, aj ked az pri porode mi zistili ze hrozila.ruptura maternice. Mam aj tretiu sekciu a uz bolo vsetko ok a to mam vsetko velke deti.

simonetka67
8. jan 2023

Ja som mala plánovanú sekciu 19.12.2022. Prvá bola akútna v roku 2020. Akútna bola “lepšia “ v tom že sa všetko dialo v takej rýchlosti že som si nič nestihla ani uvedomiť a už bola malá na svete a mňa prevážali na izbu. Plánovala bola premna osobne “horšia “ v tom ze som si všetko plne uvedomovala a prežívala . Ale zas cely čas od príjmu až po samotnú sekciu mohol by manžel pri mne a po sekcii mu nechali malu asi 30 min a keď ma prevážali mohol ma ešte odprevadiť po izbu. Komplikácie klop klop vôbec žiadne . Sekciu som mala 11.20 .. večer som už chodila po izbe. Na druhy deň ráno už wc, sprcha a malu mi už dali na izbu. Keď nás prepustili tak doma som už plnohodnotne fungovala . Naozaj to treba rýchlo rozchodiť a každé ďalšie sedenie , vstavanie , chodenie bolo už jednoduchie . Za mna neporovnateľne lepšie zotavenie ako po prvej. Jedine čo ma bolelo viac je zavinovanie maternice ale tým že to bol už druhy porod tak to je jasne .

nikpa
8. jan 2023

@mamulik10 prvá bol horor, druhá neporovnateľne ľahšia rekonvalescencia. Po cca 12hod som si po svojich bola pre syna a už som si ho nechala pri sebe.

domak2
8. jan 2023

Pri druhej som stratila veľa krvi, dostala som transfuziu a smiala som sa ze asi z jednorozca, lebo som bola zrazu úplne v pohode 😅 oproti prvej sekcii som sa pozbierala oveľa rýchlejšie, už nie je toľko času sa ľutovať asi 😁 A keďže som rodila v uk, obe deti boli od začiatku pri mne

bu1bu
8. jan 2023

Mám za sebou dve akútne sekcie v rozmedzí 6 rokov, po 2. som sa spamätala rýchlejšie, aj keď dôvody na nu boli omnoho vážnejšie, nastali komplikácie, ale proste som sa po prebudení nastavila tak že musim a hotovo.. 3 dni po prepustení z pôrodnice som uz musela v domácnosti naplno zarezávať, takže nemohla som stukat a ľutovať sa, doma dalsie dieťa, ktoré tiez potrebovalo mamu, plus novorodenec. Po tejto skúsenosti vravím že 50 % úspechu je o nastavení v hlave..

bu1bu
8. jan 2023

@domak2 u mňa presne to iste 😂😂😂 to je zaujímavé.. žeby tu krv nejak “ obohacovali” 😂?!

riskoh
8. jan 2023

Podľa mňa je to u každej inak, treba sa pozitívne naladiť, u mňa bola prvá sekcia úplne super,druhá oveľa horšia rekonvalescencia

miriter
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre