Druhé dieťa po prvom cisárskom
Snažila som sa nájsť odporúčania, aký minimálny čas by mal prejsť medzi prvým bábätkom a nasledujúcim, ak bolo rodené cisárskym rezom. Niekde som našla, že by mali ubehnúť aspoň dva roky od pôrodu po otehotnenie. Pred ďalším otehotnením mám rešpekt, no mám túžbu dať synčekovi súrodenca.
@katkamatka7 mne dvaja lekari vraveli ze dva, ale zrejme je to riadne individuálne..ja osobne by som rok cakala určite, nakoniec mame dva nez sa podarilo.
mne u kocha bolo ppvedane ze od porodu k porodu by malo prejst minimalne 18mesiacov. ono zapezi aj aku mas jazvu hojenie atd
@katkamatka7 v tohto veku by som dva roky nečakala, ani nemusíš otehotnieť okamžite. Počkala by som 9 - 12 mesiacov od pôrodu a išla na to 🙂 dva roky sú optimum, ale rok stačí z hľadiska bezpečnosti.
@katkamatka7 ja so prvy krat rodila v 37 a odporucali mi rok po porode pockat na dalsie snazenie...
@olli456 👎👎👎
@katkamatka7 ahoj, každý doktor ti inak povie...mne po prvom v nemocnici povedali rok, môj doktor dva a po druhom sa ma už na sále pýtali že kedy sa vidíme zas...švagrinej v NZ zabili až tri roky...ako vravia vyššie, treba sa ísť dať vyšetriť a podľa toho
@katkamatka7 otehotnela som po 9-10 mesiacoch. Medzi detmi mam 1,5 roka. Ziadny doktor to neriesil, vsetko bolo v poriadku
Aj mne vraveli ze aspon dva roky, ale ja mam velke deti aj jazva bola dost velka a hoci medzi prvym a druhym je rozdiel 4 roky, bol problem.
@katkamatka7 mne Dr povedala ze najskôr po roku ďalšie tehotenstvo. Ideme na vklad rok a pol po sekcii.
@katkamatka7 druhe skoro v 36r VBAC (vekovy rozfiel medzi nimi 2,5r). Moja hrana bola 35r teda tak som to mala v hlave nastavene ja. Stihla som to iba preto, ze sa narodilo 3t skor. Druhy porod rychly a bez problemov.. 😉 Mysli pozitivne.
@maciatkolulu nikde nepíše, že jej dr. radí počkať špeciálne dlho, ak áno, tak som to prehliadla. Všeobecné odporúčania sú jeden až dva roky.
Ahoj,ja dom rodila v 36 r.cisarskym a dr povedal,ze rok nesmiem byt tehotna...behat som zacala 4tt po sekcii,7tt som sla preteky na 10km a 5 mesiacov po sekcii kosicky polmaraton...behat som.prestala 6 dni pred porodom.Tehotenstvo nie je choroba a ak je sekcia dobre spravena,netreba sa bat dalsieho tehotenstva a ani sportu.Po roku mozes smelo otehotniet...
Tehotenstvo po 40tke? Ano,mam 41 a planujem dalsie 2 deticky...aj moje obe babky porodili svoje posledne deti v 45tke...
Otazka mamiciek..kde som.bola v 25tke?...vydata a bezdetna...mali by sme respektovat,ze kazdy mame inak nadelene zivotne bremena a cesty...

Tak isto mne vraveli doktori, ze minimalne 2 roky. Druhy cisársky bol pre mna lahsi ako prvy.