Druhý pôrod
Ahojte dievčatá,
zaujíma ma ako u vás prebiehal druhý pôrod. Viem že to nemám porovnávať atď ... Ale zaujíma ma to proste si chcem prečítať ako to mali iné ženy.. vaš ,,zážitok,, :D
Každopádne oveľa rýchlejší ako prvý. Za 2.5 hodiny bola malá von, doslovne sa driapala sama. Žiadne tlačenie, nič. Lekárka na pôrod ani nestihla 🙂
Prvý bol 10 hodín nemocničných zásahov, bolesti, strachu a rezignácie.
Druhý vol doma, 15 hodín. Bolo to omnoho znesitelnejšie a krajšie. Dokonca to bol tak silný zážitok, že som chcela rodiť zas.
Prv porod bol 34 hodinovy maraton bolesti. A druhy poprod bol za odmenu. Domaci porod v laske respekte a naozaj duchovno transformacny zazitok. 8 hodin od prvej kontrakcie. Rychlovka🙂

Prvý plne emocie a strachu, najmenej bolelo ale po pôrode sa roztrhlo vedľa šitia na 4cm čo sa pol roka hojilo.
Druhý pôrod po 17r a kvôli tomu ma brali zase ako prvorodičku, najkrajší pôrod a po pôrode bez poranenia bez šitia, už som použivala anibal. Nacvičila som 36cm, malý mal hlavu 37cm a 4430g.
Tretí pôrod najhorší a najbolestivejší, podali oxitocin, kontratcie cez 2,5h bez pauzy, strplo mi brucho, dostalo som krče do slabín a do dolných končatín, malý sa zasekol a mal pupočník okolo krku, popri hlavičke keď mal vonku lekar musel dať celú ruku dnu a cez pleco dieta vytiahol.Na štastie tiež som použivala anibal, inak by ma 1,5 zašivali tak povedal lekar. Som si myslela že to neprežijem a ani dieťa.Malý sa narodil zo syndromom modrej masky a 3den po pôrode mu zistili hyposaturáciu, bradyaritmiu a srdiečkový šelest.Len jedno nechapem ako mohol mať apgarove skôre 9 a 10, ked aj pri ctg pred pôrodom mal 95pulzov čo vobec neriešili kým som sa ja ozvala že dieťa je cyanotický 3deň po pôrode.Každy deň na vizite popočuvali srdiečko a ani jeden lekar nič si nevšimol a vyhovarali sa na syndrom modrej masky.
Ked ti môžem odporučiť použivaj anibal.Pôrod bez a pôrod s anibalom sa neda porovnať