icon

Druhý pôrod

30. mar 2023

Ahojte dievčatá,
zaujíma ma ako u vás prebiehal druhý pôrod. Viem že to nemám porovnávať atď ... Ale zaujíma ma to proste si chcem prečítať ako to mali iné ženy.. vaš ,,zážitok,, :D

ildiko36
30. mar 2023

Prvý plne emocie a strachu, najmenej bolelo ale po pôrode sa roztrhlo vedľa šitia na 4cm čo sa pol roka hojilo.
Druhý pôrod po 17r a kvôli tomu ma brali zase ako prvorodičku, najkrajší pôrod a po pôrode bez poranenia bez šitia, už som použivala anibal. Nacvičila som 36cm, malý mal hlavu 37cm a 4430g.
Tretí pôrod najhorší a najbolestivejší, podali oxitocin, kontratcie cez 2,5h bez pauzy, strplo mi brucho, dostalo som krče do slabín a do dolných končatín, malý sa zasekol a mal pupočník okolo krku, popri hlavičke keď mal vonku lekar musel dať celú ruku dnu a cez pleco dieta vytiahol.Na štastie tiež som použivala anibal, inak by ma 1,5 zašivali tak povedal lekar. Som si myslela že to neprežijem a ani dieťa.Malý sa narodil zo syndromom modrej masky a 3den po pôrode mu zistili hyposaturáciu, bradyaritmiu a srdiečkový šelest.Len jedno nechapem ako mohol mať apgarove skôre 9 a 10, ked aj pri ctg pred pôrodom mal 95pulzov čo vobec neriešili kým som sa ja ozvala že dieťa je cyanotický 3deň po pôrode.Každy deň na vizite popočuvali srdiečko a ani jeden lekar nič si nevšimol a vyhovarali sa na syndrom modrej masky.
Ked ti môžem odporučiť použivaj anibal.Pôrod bez a pôrod s anibalom sa neda porovnať

vilma7
30. mar 2023

Každopádne oveľa rýchlejší ako prvý. Za 2.5 hodiny bola malá von, doslovne sa driapala sama. Žiadne tlačenie, nič. Lekárka na pôrod ani nestihla 🙂

terry658
30. mar 2023

Prvý bol 10 hodín nemocničných zásahov, bolesti, strachu a rezignácie.
Druhý vol doma, 15 hodín. Bolo to omnoho znesitelnejšie a krajšie. Dokonca to bol tak silný zážitok, že som chcela rodiť zas.

dzepeta
4. apr 2023

Prv porod bol 34 hodinovy maraton bolesti. A druhy poprod bol za odmenu. Domaci porod v laske respekte a naozaj duchovno transformacny zazitok. 8 hodin od prvej kontrakcie. Rychlovka🙂