Druhý pôrod - vaše príbehy
Ahojte baby.. o paar týždňov ma čaká môj druhý pôrod a preto by som si rada prečítala niake pekné príbehy o tom vašom pre pozitívne a psychicky dobré nastavenie.. ďakujem vám ❤️🙏
@krisstinkaa waau super rýchle , bodaj by každá tak rodila 💪
@autorka. Ja som rodila obe deti na Lramaroch, prvy syn bol 5/2020 a teda som bola uplne sama, muz ma len vylozil pred nemocnicou a potom prisiel az po nas. Ale bol tam super personal. Teraz s dcerou som mohla byt s muzom, nechali nas samych na porodnom boxe uz, to bolo uzasne, este mi velmi pomohla poloha v stoji a spravne dychanie, takmer som necitila kontrakcie a potom som len zakricala, ze mala uz ide von 😅 s tiez tam opat boli vsetci zlati. Ale chapem, nikdy nevies, aky personal tak bude. Ak by ale nahodou bolo dalsie, idem rodit do ciech a v stoji 😃
Mysli pozitivne, verim, ze to dobre dopadne ❤️
@cutinka2 tak áno ja som bola bez manžela a teraz budem asi tiež bez ale zvládnem to a ďakujem ❤️
No vidíš. Sú aj také krásne pôrody. Ťažko sa to hovorí,každá sa bojíme,ale naozaj sa treba dať do čo najväčšej psychickej pohody. Užívaj si Vianoce, lež a pozeraj filmy, chod sa prejsť, s kamoškami na kávu a uvidíš,že to bude úplne v pohode a btw.telo si pamätá. Pôjde to oveľa ľahšie. 💪
@kikiballa ďakujem za tvoju podporu 🙏 určite sa dám už do kľudu ❤️
Druhý pôrod 2.5 hodiny od prvej kontrakcie. Ale tie kontrakcie boli že nonstop, žiadna pauza medzi nimi, o predychani ani nehovorím...ale radšej takto, ako nejakých 20 hodín.
Malá sa vybrala doslovne sama von, som zvonila na pôrodnú asistentku že už rodím 🤣
tiez som cakala co najdhsie...prajem krasne vianoce a nech vsetko dobre dopadn e 🙂
moj druhy bol zaciatok septembra, bol to vaginalny po prvom CS ( poloha KP) … porod trval 3hod 20min,po odteceni plodovky do dvoch hodin zacali kontrakcie , zdravotnici v podstate len “ asistovali “ vsetko bolo prirodzene ako som si to vysnivala ( mozno aj vdaka knihe hypnoporod a psychickej priprave / ja som to proste chcela zazit, nechcela som mat dve deti a nevediet co je kontrakcia/ aj napriek tomu ze tam bol prirodzeny strach a respekt) snazila som sa nepocuvat nic negativne, v prvom tehu som do poslednej chvile nevedela ci bude sekcia a kedze som sa cele tehotenstvo snazila vytesnit temu porodu z hlavy tak som sa nijak nepripravovala, citala som negativne zazitky a bola som uplne zle naladena, fakt si myslim ze vaginalne by to dopadlo zle..) pri druhom tehu som sa pripravovala od zaciatku, kniha hypnoporod + aniball aj ked necvicila som ziadne cvicenia z knihy okrem dychania… ale hlavne mi pomohol aniball… porod bol nieco prekrasne, nadpozemske.. neskutocnu katarziu som zazila… ano bolelo to strasne, v tu chvilu by som prijala aj dalsiu CS kludne, ale bol to taky zazitok ktory nic v zivote neprekona, citila som sa neskutocne spojena so sebou sama ( muz tam nechcel byt a prekazal by mi, nie je to ten typ co masiruje krize 😂) a ani by na neho nebol cas, od zaciatku som mala dvojminutove kontrakcie - tlacenie mozno 2 min a potrhanie prirodzene 3stehy, podla mna vdaka aniballu.. ked nic tak Ti to doda pocit ze mas nad sebou kontrolu a vies co Ta caka pri tlaceni… jasne keby som mala tretie bojim sa opat, ale zaroven zavidim v dobrom kamoskam co tento zazitok maju proste pred sebou - kluc je podla mna bolest prijat, a doverovat procesu… nebranit sa tomu, nevyhladavat ako sa bolesti vyhnut- tym bolest len zhorsujes

Prvý pôrod som mala hrozný, preto som sa druhého dosť bála, ale bol super rýchly, takmer bezbolestny, 14.59 príjem v nemocnici a 16.27 bola dcéra na svete, bez epiduralky, úplne super proste, každej by som taky pôrod dopriala 🙂