icon

Dystokia ramienok - skúsenosti?

saskaryanko
19. feb 2019

Ahojte maminky chcela by som sa Vas opytat ci mate niektora skusenost s dystokiou ramienok pri porode, pri 1tehotenstve s synom sa nam prave tato komplikacia vyskytla. Prave teraz cakame druhe ostali nam 4tyzdne do terminu, ale mam s toho velke obavy prave kvoli skusenosti ktoru som mala, ked sa maly narodil mal 3300g cize neslo o prislis velke dieta. Budem vdacna za kazdu skusenost. Dakujem

margarita
19. feb 2019

ja som to mala pri dcere, ktora bola praveze velka, mala 4440g, aj hlavicku vacsiu mala. ale to bol treti porod zo styroch, a pri ziadnom dalsom porode sa mi take nestalo, a deti boli vsetky nad 4kg. Cize si myslim, ze to nedokazes ovplyvnit volou ani snahou, ale chapem uplne, ze zla skusenost nepusti, no asi Ti ostava len verit, ze tentoraz bude poloha babetka pri tlaceni lepsia a uz sa to nestane.
porod je vzdy narocny a veci sa dokazu skomplikovat v sekunde, ale upinat sa na to zle ci zase mat prilis optimisticke predstavy nie je dobre tak ci tak.

drzim palce, nech to je tentoraz bez vsetkych komplikacii
🙂

saskaryanko
autor
19. feb 2019

@margarita dakujem za skusenost 🙂 mozem sa opytat ci sa ta komplikacia niejak ukazala casom na dcerke? Pretoze moj maly teraz uz 6rocny ma o dost slabsiu lavu stranu :( priklana sa to prave k porodnej komplikcii

margarita
19. feb 2019

na motorike to nejako nepozorujem, je zrucna aj sikovna pekne jemne kresli, nic fatalne to neurobilo.
ale tiez sa neskor zistilo, ze vdaka tej dystokii sa jej vytvoril podkozny hemangiom, prave v mieste kde sa spajaju na lavom ramene tie 3 kosti, mala tam taku zelenu modrinu, a sledovali to po par mesiacoch asi az do 4 rokov veku, normalne vzdy rtg na chirurgii, ale vstrebalo sa to a na hybnost to vplyv nemalo.