icon

Epidurál - za a proti

peterlulon
22. dec 2025

Dobrý den, mam dilemu...
epidural ano alebo nie? Neviem sa rozhodnut, neviem ci tie bolesti zvladnem alebo nie .. zas si to epiduralom nechcem predlzovat.. vase rady/skusenosti? ☺️ Budem vdacna, dakujem

Strana
z2
anonym_ceaec7
22. dec 2025

Velka pomoc, hadam 5x mi ho dopichovali, nekonecny porod.. aj mi ho zle pichli a bolela hlava druhy den, ale aj tak to stalo za to.. ine je ked sa trapos 2-3-4 hod a ine ked celu noc a stale nic, no ako mas nevyspata vladat

michaela329
22. dec 2025

@peterlulon mne epidural pomohol sa otvoriť, po 17 hodinách som ho vyprosila, hodinku po ňom som si oddýchla a po ňom to konečne povolilo (krčok zo 7 na 10). Mne veľmi pomohol a ľutujem, že mi ho nedali skôr 😅 A absolútne nič mi po ňom nebolo

vilma7
22. dec 2025

Za mňa NIE, nie je to bolest ktorá by sa nedala prežiť. Ja som ale chcela rodit tak, ako si to voľakedy odrodili všetky ženy, nelutovala som to ani raz. A to som vobec nebola zvyknutá na žiadne bolesti.
A ani pôrodná baba nám neodporucala.

maryetta
22. dec 2025

Pri prvom ano. Nezabral. Od vtedy sa mi aj celkovo porod zastavil.
Pri dalsich troch som uz nedavala a boo to znesitelnejsie 🙂

ankare
22. dec 2025

@peterlulon bez epiduralu

simulienka2207
22. dec 2025

Za mna jednoznacne ano. 2 porody, 2 epiduraly. Pri prvom porode som sa od podania epiduralu do 10 min otvorila na 10 a nasledne okamzite rodila... Pohodicka...
Pri druhom asi do 30 minut prebehol porod. To co je za blbost, ze epidural predlzi? Pocujem to najozaj prvykrat.

michaela329
22. dec 2025
@simulienka2207

Za mna jednoznacne ano. 2 porody, 2 epiduraly. Pri prvom porode som sa od podania epiduralu do 10 min otvorila na 10 a nasledne okamzite rodila... Pohodicka...
Pri druhom asi do 30 minut prebehol porod. To co je za blbost, ze epidural predlzi? Pocujem to najozaj prvykrat.

@simulienka2207 to je vraj taká staršia povera, že sa to lekárom zdalo, lebo ženy vraj menej po epi tlačili. Na nijaká novšia štúdia to nepotvrdila, že by to reálne pôrod spomaľovalo. To mi povedal môj gynekológ, ktorý robil roky aj pôrodníka a nikdy sa mu nestalo, že by to pôrod predĺžilo. A môj pôrod to naopak rozbehlo 😅

anonym_2396c4
22. dec 2025
@michaela329

@simulienka2207 to je vraj taká staršia povera, že sa to lekárom zdalo, lebo ženy vraj menej po epi tlačili. Na nijaká novšia štúdia to nepotvrdila, že by to reálne pôrod spomaľovalo. To mi povedal môj gynekológ, ktorý robil roky aj pôrodníka a nikdy sa mu nestalo, že by to pôrod predĺžilo. A môj pôrod to naopak rozbehlo 😅

@michaela329 to sú také povedacky veď, ak sa pôrod zastaví čomu nerozumiem tak pichnu oxytocin.S epi som porodila ako prvorodička za 3 hodiny takmer bez bolesti ani šitie som necítila.Jednoznacne s epi.Niekto sa otvára aj celý deň a má niekoľko hodín kontrakcie viac by som sa bála vysielania a, že dieťa nevytlacim.Rodila som 2x a oba bez problemov

michaela329
22. dec 2025
@anonym_2396c4

@michaela329 to sú také povedacky veď, ak sa pôrod zastaví čomu nerozumiem tak pichnu oxytocin.S epi som porodila ako prvorodička za 3 hodiny takmer bez bolesti ani šitie som necítila.Jednoznacne s epi.Niekto sa otvára aj celý deň a má niekoľko hodín kontrakcie viac by som sa bála vysielania a, že dieťa nevytlacim.Rodila som 2x a oba bez problemov

@anonym_2396c4 no mne pomohla fakt, celý môj pôrod trval 19 hodín, väčšina času bez EPI - až po nej som konečne porodila, a nie, že sa pôrod zastavil, dostať ju skôr, mohla som si pár hodín ušetriť 😀

Strana
z2