Epidurálka a postpunkčný syndróm

9. aug 2022

Ahojte, do porodu mam este par tyzdnov, ale chcela by som sa spytat, ci nema niektora z vas podobnu skusenost. Viac ako 10 rokov dozadu som bola na operacii, pri ktorej som dostala spinalnu anesteziu, ale mala som po nej hrozne silne postpunkcne bolesti hlavy, ktore trvali takmer pol roka po op, cca 3 mesiace som bola v stoji uplne nepouzitelna. Bojim sa preto, ze by mi toto hrozilo aj po epiduralke, aj ked podla clankov je pri nej mensia pravdepodobnost tychto neziaducich ucinkov. Stretli ste sa s tym niektora a ak ano, ako ste to riesili? Urcite sa na to budem pytat aj v porodnici, mozno vlastne nakoniec ani epi nestihnem dostat 🤷🏻‍♀️😄 ale bojim sa toho, ze ma to znovu odpise na dlhy cas a nebudem schopna sa o babatko ani postarat.

autor
9. aug 2022

pripadne mi este napadlo, ak by mi hrozila akutna sekcia, je mozne poziadat o uplnu narkozu po zlej skusenosti so spinalom?

lienka.7
9. aug 2022

Asi by si to mala riešiť s anesteziologom v ramci poučenia o epi.

e1i
9. aug 2022

Ja som mala akutnu sekciu a nemala som poucenie o epi/spinali (predcasny porod) a len som povedala ze naposledy som jedla vecer a dosiel dr že teda to urobime v celkovej

kristina2412
9. aug 2022

Ja som mala pri prvej dcére epi, narodila sa akutnou sekciou, ale už mi nepichali spinal ale ako mi bolo vysvetlene dostala som vyššiu dávku anestetika cez epiduralny katéter( snáď si dobre spomínam na pojmy), hlava ma nebolela , pri druhej dcére som mala spinal a hlava má začala bolieť už na operacke ... Ale hneď ako som to povedala , dali mi niečo od bolesti. Aspoň pre mňa bola epi lepšia ako spinal.

majlo1234
9. aug 2022

Myslim, ze ti nikto nebude vediet dopredu zarucit, ci budes mat bolesti. Ja som mala pichnutu aj epiduralku aj spinal a uplnw bwz problemov, ale to je nepodstatne. Informuj sa v nemocnici asi radsej

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre