Epidurálka pri šití alebo natrhnutí
ahojte, chcem sa opytat ci mate niektora skusenost s druhou davkou epiduralky po porode a to pri šití. teda aby ste ma pochopili na co sa pytam: pred porodom mi pichnu epidural a potm nasledne ked ma bude lekar chciet zasivat tak ma zasa napichne aby som necitila bolest. ja sa priserne bojim toho sitia, ovela viac ako samotneho porodu a este mi aj dnes lekarka povedala, ze to velmi boli aj ked mi pichnu injekciu preto by som chcela epiduraku. citala som, ze sa to da, len som nenasla ten clanok, kde sa o tom pise tak by som rada dostala info od zien co moju osobnu skusenost. dakujem pekne za vase skusenosti a odovede
@katkaa123 to je škoda..ja keď pichnem epidurál tak sa nechám zavolať k pôrodu a podľa potreby ešte dopichujem - občas sa to nepodarí, lebo nezavolajú a pokiaľ nejdem zrovna mamičku skontrolovať, tak neviem, čo sa deje..ale to veľa závisí od spolupráce medzi gynekológiou a pôrodnicou
Necitala som cele, ale urcite sa nedavaju len styri davky, ja som dostala asi 5 (od vecera do rana), potom som sla na cisarsky, dopichli mi znovu nejaky silnejsi kokteil a na druhy den, mi dali este jednu davku, aby som necitila ranu... Keby bol v nemocnici chaos a nemyslelo sa na to, daj si zavolat anesteziologa, ked uz mas zavedeny kateter urcite ti na sitie dopichne este dalsiu davku. Drzim palce! 🙂
Citam zo zvedavosti, necitala som cele.... naco ta niekto strasi... a zrovna dr.......ach jaj...ja som nemala vobec epi....po porode mi na sitie nieco pichli... na vnutorne sitie sa vraj nic pichnut neda, ale ja som necitila vobec nic.... ale faaaakt vobec nic... ani tahanie, ani stipanie, keby dr. nehovoril, ze ma sije, ani neviem. ale ono je to aj tak vsetko individualne...neboj, boliet nebude 🙂
No teeeeda, čo tu čítam... Ja som mala pôrod bez EPI a na šitie mi dali nejaký umrtvovák, ktorý však vôbec nezabral... Celé šitie trvalo 45 minút a tú bolesť neprajem nikomu. Pôrod som mala úplne super, rýchly a bolesť sa dala zvládnuť. V podstate mám na pôrod veľmi pekné spomienky, ale to šitie...fuuuuu, vytrpela som si aj za pôrod...
JA som rodila s EPI tri tyzdne dozadu , dopichovali mi ju 3x ,vzdy ked som zacinala citit znovu kontrakcie ... pocas tlacenia co bolo od 19.00-20.13 kym som drobca nevytlacila, som citila uz vsetko , stvrty krat mi ju dopichli po porode, aby som necitila sitie ale citila som uplne vsetko , lebo nepockali ani sekundu hned sili leb som moc krvacala .... a bolelo to najviac , viac ako samotny porod, pri siti som vrieskala na celu porodnu salu ..... bola som vnutorne potrhana, vonkajsie poranenia som nemala ani nastrih
@martina357 ahoooj 🙂 a kto ta rodil v pn ? 🙂 mne dali pri siti injekciu a vobec nic som necitila,,,paradicka 😎 🙂
ja som rodila bez EPI ,nastrihnutie som vobec necitila ,ze som nastrihnuta som sa dozvedela az vtedy ked mi lekarka povedala,ze este mi pichne nieco na umrtvenie aby ma zasila... a sitie tiez vobec nebolelo ,len tak postipkavalo jemne ,ja som cela happy ,podla toho co tu citam,ze som mala porod taky aky som mala 🙂 kontrakcie som mala od 20:00 do polnoci a potm som uz rodila ,a 3:15 uz bol nas fesak na svete :D
@bielavila Ja som mala EPI, ale nezabrala mi, takze som citila vsetko...aj ma nastrihol, ale to nastrihnutie som v tej porodnej bolesti nevnimala, ale pri siti neviem o tom, ze by mi davali nejaku lokalku, pretoze som mal pocit, ze to sitie sa nikdy neskonci a bolelo to este viac ako porod...mala som pocit, ze ma siju hodinu...co mozno aj naozja tolko trvao, kedze som bola nastrihnuta... Teraz som znova tehotna, a planujem si nieco na sitie urcite vypytat...este som to nepreberala s lekarom, ale urcite planujem 🙂
@applede mna rodil Karaba 🙂 a ja som si pytala umrtvenie ze to strasne boli ale povedal že musim vydržať , že musi rychlo šiť ☹ sak vydrzala som nakoniec ale ako to bola najhoršia bolesť
@myryjam ... ja som po 18 tich hodinach kontrakcii bola len na styri prsty otvorena tak som si musela dat EPI uz som nevladala, a mne zabrala EPI na kontrakcie, aj som sa potom rýchlejsie zacala otvarať, a som vobec nic necitila, ziadne kontrakcie po EPI, ale akonáhle prišli tlaky tak som zrazu uplne všetko citila , konktrakcie, aj to ako sa trham som citila strasne to stipalo , na samotny porod mi epi voooobec už nezaberala , ale aspon som načerpala sil na tlačenie ani na šitie nezabrala....a čo ostatne baby rodili s EPI tie ani hlaska nevydali pri tlaceni ich to voooobec nebolelo ani šitie...niekomu zabere lepsie , niekomu horšie , niekomu vobec tá epi ...
@martina357 Ja viem, ze niekomu zaberie viac, niekomu menej (vacsina zien je s EPI spokojna), ale ja som si ju dala z dovodu ako asi kazda z nas, ze som sa ako prvorodicka strasne bala bolesti...a zle mi ju pichli...a nezabrala ani pri kontrakciach... a este som po porode dostala z EPI aj neskutocne bolesti hlavy trvajuce par dni... nenormalna bolest aku som v zivote nezazila... ale az neskor zistili, ze to mam z EPI a museli mi robit krvnu zatku, cize do chrbta tam, kde ma pichali pri porode mi dali moju krv (odobratu z ruky)... bohuzial je to jeden z neziaducich ucinkov EPI, ale tiez postihuje iba malo zien... takze mam teraz pred EPI velky respekt a vtedy som si hovorila, ze nikdy viac, ale cim viac sa mi teraz blizi termin druheho porodu...a zase mam strach z bolesti, tak uvazujem, ze si ju zase dam a budem dufat, ze tentokrat dopadne vsetko v poriadku...
@martina357 ja som tiez rodila s epi.....uz ked bolo PO...ako som zbadala tu ihlu tak sa mi nohy roztriasli ...nenormalne....gleso mi hned pichol "umrtvovacku" tu som ani necitila a potom absolutne ma to nebolo....super, ja som bola parada porod 😎 🙂 ..tak hlavne ale ze to mame stastne za sebou 🙂
@bielavila Ahoj. Ak ti mozem poradit z vlastnej skusenosti daj si rajsky plyn. Ja som sa tiez strasne bala toho sitia a epiduralka sa mi nedala pichnut.Tak mi dali rajsky plyn. Zosivali ma asi pol hodinu, zo zaciatku ma to riadne bolelo, aj som kricala, ale potom som si dala viac toho plynu (sama som si to regulovala plynovou maskou) a bola som uplne omamena a uz som si ani neuvedomovala, ze ma sije. Dokonca som uz aj s doktorom vtipkovala🙂
Ja som tiez rodila s epi. Jednu davku mi dopichli na sitie. Potom som vsak este velmi krvacala a tak ma museli cistit, a vtedy mi dopichli dalsiu davku, pri ktorej som uz pomaly ani necitila nohy.
je to sranda ta epiduralka,.. aj celý porod, ...porod jedinaa vec na ktorú neexistuje nič stopercentne proti bolesti ...ano epiduralka moze zabrat aj nemusi a aj tak si musite najprv vytrpieť nejake tie kontrakcie aby vam ju mohli pichnuť , aj na šitie vacsinou nezaberaju umrtvovacky 🙂 ...ani cisarsky nie je zachrana, po cisarskom je to ešte horsie ako po normálnom ...proste si to zena musi len vytrpiet a zmieriť sa s tým že porod neexistuje proste bezbolestne 🙂 ....každá to prežije, a hlavne , je to bolesť ktorá má zmysel !!! narozdiel od ostatných bolestí 🙂

@lauricka ale porovnaj si, miesto, ktoré treba umrtviť u zubára - maximálne pol úst - ani nie jeden celý nerv a pri pôrode - od vrchu maternice, ktorý je niekde nad pupkom až po hrádzu, čo je niekoľko nervov, ktoré sa ešte prepájajú a to sa má pokryť jedným vpichom pri epidurálke...preto sa dopichuje ešte lokálka na šitie ak treba a to sa robí aj keď nie je epiduálka..lenže ten terén kam sa to pichá je po pôrode opuchnutý a účinnosť a priechodnosť toho anestetika je nižšia...