Epidurálka - skúsenosti
Ahoj žienky. Som prvorodička a o tri týždne by už mal prísť na svet náš drobček. Bola som na poučení o epidurálka, ale stále sa neviem rozhodnúť. Prosím Vás o vaše skúsenosti , prečo áno alebo naopak prečo nie. Ďakujem.
Ďakujem Vám žienky za každý názor. Najradšej by spm bola keby som ju nepotrebovala a pôrod by bol rýchli a bez komplikácií a hlavne drobček v poriadku. Ale v to verí každá , takze si asi nechám epi pre prípad že to nebudem zvládať alebo niečo.
@martinamatulka ja som si epi poucenie vybavila s tym, ze uvidime, ako to budem zvladat ci ju bude treba ci nie. Porod bol nakoniec vyvolavany, o epi som prosikala, videla som den predtym ucinok epi na druhej mamicke. Ked prisla lekarka, mala som take kontrakcie, ze som nedokazala prestat triast stehnami, nikdy v zivote som na nic necakala tak ako na to, kedy zaucinkuje. No epi mi ani nezabrala, vysledok rovnaky ako keby som dostala paralen. Porodila som asi do 2 hodin, nic nezastavilo kontrakcnu cinnost, dokonca mala uz liezla von, ked dom bola na 8. Prezila som to, do pol hodiny zabudla na vsetko, ale zopakovat si to urcite uz nechcem.
@martinamatulka Ďakujem za odpoved
@martinamatulka takto. Pri epi plati len jedna rovnica. Ak mas vysoky prah bolesti, zvldnes to aj bez epi. Ak mas nizky prah bolesti, ver mi ze za nu budes vdacna. Ano, epi so sebou nesie aj rizika ktore tu uz boli opisane ale ked ma jedna kontrakcia prehla v pase, vyrazila mi dych ze som nevedela dychat, rozpravat, nic, tak som Bohu dakovala ze som to poucenie mala a mohli mi ju pichnut... Nehovoriac o tom ze mnohym zenam epi naopak porod velmi urychlila. Takze nikdy dopredu nevies co bude. Takze uplne spravne si sa rozhodla - radsej poucenie mat a nepotrebovat, ako nemat a neskor lutovat. Drzim palce nech hlavne ty aj babatko prezijete porod v zdravi ci uz s epi alebo bez 😊💪🍀❤️

@vanda323 ja som z bb a tu nám anestéziologička za asi 20 minút vysvetlila ako sa epi podáva, výhody epi ale aj rizika, ktoré tu boli aj v diskusii písané. Ja som tam šla, aby som sa mohla rozhodnúť počas pôrodu či áno alebo nie lebo bez toho by mi ju vraj nemohli podať aj keby chcem.