icon

Epidurálna analgézia - pre a proti?

14. apr 2024

Prečo áno ?
Prečo nie ?
Dakujem

savoya
14. apr 2024

Ja som ju mala a super

luccija
14. apr 2024

Mala som a bola som spokojna

vzugar
14. apr 2024

Ja som nemala lebo sa dáva až keď je krok otvorený tuším na 4cm. Bez epidurálky som porodila 2 deti. 2dieta mala 3950 g.

angeli121212
14. apr 2024

Ja som za áno, mala som epidurálku, pri pôrode som necítila žiadnu bolesť len tlak. Následne som nemala žiadne problémy možno pár dní som cítila miesto vpichu ale bolo to len velmi jemné. Na pôrod mám dobré spomienky.

banalu
14. apr 2024

Zalezi ako ju v danej porodnici podavaju. Mne dali polovicu davky, druhu mi nechali na sitie... zmiernilo mi to kontrakcie na chvilku a potom prisli este silnejsie, ale uz mi nedali nic lebo setrili druhu polku na sitie... ale ak to robia tak, ze cely porod podavaju na zmiernenie bolesti, ako som si myslela, ze to bude, tak to musi byt pecka.
Sitie som dost citila, tak si neviem predstavit ako by to bolo keby mi nedopichli epi 🤷‍♀️

larena
14. apr 2024

Za mňa tiež rozhodne áno..úplne ma to zachránilo.Na pôrod mám tiež dobré spomienky hlavne vďaka tomu..cítila som len tlak ale presne som vedela kedy tlačiť+šitie po som tiež necítila🙏🏻A po epi žiadne problémy..normalne som hneď mohla chodiť..ísť na wc atď

angeli121212
14. apr 2024

@banalu v BB podávajú presne tak že na celý čas pôrodu a je to paráda uplne bezbolestný pôrod tam máš taký dávkovač ktory ak chceš a citiš bolesť si sama stlačíš a dodá ti dávku samozrejme je tam nastavený limit čiže keby si furt stláčala nič sa nestane nepredávkuješ sa ani nič ale proste ponistom čase ak cítiš že už nepôsobí tak si proste stlačíš gombik a nadávkuje ti

jablkovastrudla
14. apr 2024

Mala som, ja neznasam bolest.prvy porod- nestihla zabrat Lebo sme prisli do nemocnici neskoro ( 7 cm otvorena) a druhy porod bol bleskovy - okolo 11 som dostala epi a maly bol do 2 hodin vonku. Viem ze som mala jeden steh tak som necitila sitie. Mne tak dobre zaucinkovala ze som hned Isla do sprchy, lebo som nohy normalne citila iba som sa vyhla bolesti 💪🏼

denden77
14. apr 2024

anooo ✌️
hodinu a pol som si oddychla od bolesti a na sitie tiez dopichli 🙂

amelia89
14. apr 2024

ano lebo ani u zubara si nevrtam zub bez anestezie. jeden porod bez a druhy s a to sa proste neda porovnat… tak krasny porod, oddychnuta som rodila, nemala
som vedlajsie ucinky okrem trochu bolesti v mieste vpichu 2-3 dni

fairyy
14. apr 2024

ano mala som, najprv kym som sa otvorila som si odtrpela sialene hodiny uz som bola unavena a potom mi konecne mohli pichnut od toho momentu bolo vsetko super

banalu
14. apr 2024

@angeli121212 ano presne tak som si to predstavovala aj ja... v KE, stara nemocnica nehrozilo, ledva mi prisla anesteziologicka, aj to jej asi 5x volali ked ma napichovala, ze uz mala byt inde, lebo rodiaca zena neni priorita 🤷‍♀️

jullyeverest
14. apr 2024

Dva pôrody (jeden pred takmer dvomi týždňami) a oba bez epi. Úprimne, zmysel v tom nevidím. Známa išla jeden bez a jeden s a povedala že jej to zastavilo kontrakcie a nakoniec jej museli napichať všetko možné aby to znova rozbehli. Tak si vravím načo? Veď chvíľu kontrakcií prežijem (posledný pôrod 9 hodín, pri tých kontrakciách ten čas ubieha veľmi rýchlo 😅)

petronellla87
14. apr 2024

Ja som za...všetkými desiatimi. A to som ju vôbec naplánovala že ti hrdinka dám bez nej. No ale pri príjme do pôrodnice som si ju vypýtala už medzi dverami 😁 prečo by som mala trpieť keď nemusím?🤷‍♀️

mirka573398
14. apr 2024

Prvy porod epiduralka. Porod som mala yvolavany, cize ziadne skoro alebo neskoro, cely cas ma mali tam. Neviem, kde nastala chyba, ale po epiduralke mi zastali kontrakcie. Musela som lezat, co urcite kontrakcie rozbehnut nepomohlo. Ked sa to rozbehlo, dalsiu mi uz nedali a bolesti som mala obrovske. Druhy porod som na zaklade prveho absolvovala bez epiduralky a az na poslednych 20 minut to bolo okej. Dieta zo mna vyletelo bez tlacenia 🤣 tolko moja skusenost.

evica8370
14. apr 2024

Ja som mala prvý s epi a nejak som sa nevzila, bolesti som mala stále a pri konci som už necítila kontrakcie ☹ , druhý a treti pôrod bez a v pohode, všetky deti mali okolo 4kg. Keby rodím 4x idem tiez bez 😁 u mna určite bolo oveľa krajšie bez epi 😊

denithestrange1993
14. apr 2024

Treba to brat ako ostatne medikacie,ktore maju tiez svoje pozitívne aj nežiadúce účinky. Mne to velmi pomohlo uvolnit od bolesti,ale bola som si vedoma aj rizik.

angeli121212
14. apr 2024

@banalu kokos chápeš... ked to tu tak čítam niekedy som naozaj rada za tú bystricu, inak nám na poučení o epi hovorila prednášajúca, že bystrica je tak vybavená, že anesteziológ je k dispozícii 24/7, vraj nepríde len v prípade ak sa stala napr nejaká hromadná autonehoda alebo iné nešťastie, kde proste musia byť všetci anesteziologovia pri tom.. ja som rodila deň, po troch kráľoch a v pohode prišli

1samer11
15. apr 2024

Ja som ju nemala a zvládla som to aj bez nej.... Sestra si ju pri prvej dala a ľutuje...zjavne jej ju zle pichli a dodnes ju bolia kríže a hlavne miesto vpichu 🤦‍♀️ aj jej to predĺžilo druhú dobu pôrodnú 🤷‍♀️

gr3tch3n
15. apr 2024

Keď sa dobre pichne vie to byť veľká pomoc a úľava. Ja som mala v pláne dať to bez, ale po 8 hodinách kontrakcií s minimálnym posunom a 24 h bez spánku som si ju dala a bolo to najlepšie rozhodnutie. Takmer 2 na hodiny som si oddýchla a načerpala silu na finále. O tom,že som sa za tu chvíľu otvorila zo 4 na 9 cm ani nevravím 👌🏻😄 + žiadne vedľajšie účinky

jullyeverest
15. apr 2024

@gr3tch3n niekedy stačí trochu tomu dopomôcť polohou pri kontrakciach. Ja som mala pravidelné a silne kontrakcie 9 hodín bez toho aby som sa začala otvárať a malá bola stále dosť vysoko(pôrod vyvolaný). Potom mi PA poradila ako predýchavať na fitlopte, do pol hodinky som bola dostatočne otvorená a potom už len štartovacia poloha na sále aby malá klesla dole. Vytlačila som na 2x 😀

gr3tch3n
15. apr 2024

@jullyeverest áno,ja som bola na fitlopte od začiatku vkuse (inak tiež vyvolávany) plus sprcha, na štyroch, jedna noha vyložená.. a proste nie a nie otvárať sa 🤷🏻‍♀️ tak som si povedala,že si aspoň hádam oddýchnem 😄

lienka9898
16. apr 2024

Mne ju pichli zle 😭 a oboch nas kriesili takze uz by som si nikdy nedala