Homeopatiká na uľahčenie pôrodu. Máte skúsenosti?
ahojte, existujú nejaké homeopatické prípravky na uľahčenie pôrodu, napr. od fi boiron, ktoré sa užívajú niekoľko dní pred samotným pôrodom (uvoľnenie svalov panvového dna a krkča maternice), počas pôrodu (odbúrava strach, zmierňuje bolesti) a tiež po pôrode (pomáha hojiť pôrodné poranenia). máte s tým niektorá skúsenosti? tiež vit. b1 (thiamin)... ďakujem 🙂
tak už ich mám doma, ešte ich musím odskúšať 😀
pred pôrodom:
arnica montana - preventívne proti bolesti, krvácaniu, opuchu a trombólii, tiež na urýchlenie hojenia pôrodných poranení
gelsemium - strach z pôrodu
počas pôrodu:
caulophyllum - uvoľnenie svaloviny krčka maternice, uvoľňovanie prudkých, nepravidelných a neúčinných kŕčovitých sťahov, zmiernenie bolestí vyžarujúcich do slabín a stehien
actaea racemosa - silné nepravidelné bolesti, spazmus krčka maternice, intenzívne bolesti vyžarujúce do bedrových kĺbov
po pôrode:
staphysagria - hojenie rezných chirurgických rán (nastrihnutie hrádze)
lenze pozor aby ste mali tie spravne riedenia, pretoze pri zlom riedeni homeopatika moze zena vraj aj vykrvacat
sonoga, mám aj podrobný rozpis k dávkovaniu, tak sa hádam nič také tragické nestane 🙂 vďaka 🙂
audreyd ja som sa chcela len spytat ci si bola to konzultovat s homeopatom? Ja neviem , ja som ńa to pytala v lekarni tak oni mi povedali, ze sa mam skontaktovat s porodnikom, kt. sa zaobera homeopatikami. Tak ja teraz neviem. Aj by ssom ich chcela uzivat
tonita, radila som sa v lekárni, kde ich propagujú a tiež s pôrodníkom... ten mi ich odporúčal tiež... s homeopatom som nebola, akosi už nestíham 😖 asi som sa neskoro zobudila ☹
tonita, nebola ☹ ja nie som chorá, nepotrebujem nič liečiť 🙂 je to skôr prevencia 🙂
Ahojte, jasom tiez uzivala vysie spomenute homeo pred porodom a pocas porodu, hoci nakoniec skoncil cisarskym koli tomu ze mal malo kysllika.
No nejake silne porodne bolesti som nemala a tiez som sa rychlo otvarala...
Takze moj nazor: pomozu, no vela zavisi kedy ich zacnes uzivat a ako ich prijme tvoje telo.
Ahojte, aj ja uvazujem nad kupou homeopatik. Nemohli by ste mi niektora napisat kolko asi priblizne stoja? Chcela by som Arnicu a Staphysagriu. Diky
tak to je super, som si myslela ze to bude podstatne drahsie. Takze vdaka za dobru spravu 😀
ahojte, tak ja už mám po pôrode 🙂
a k tým homeo - no asi mali nejaký účinok. ráno som prišla do pôrodnice na poradňu otvorená na 3cm, bez bolestí, bez tlakov, proste len tak. o 10,30 mi pustili vodu, zaviedli epi, potom začali nejaké boliestky, pichli analgetikum a 13,35h bola malinká na svete. epi mi vydržala počas celého pôrodu, dokonca aj na šitie, mám ho iba také symbolické. takže pôrod trval všeho všudy 3 hodky. nedá sa to ani porovnať s prvým, ten trval 11! ale ťažko povedať, či je to kvôli homeo, ale môžeme tomu veriť veď homeo sú založené aj na viere v ich účinky.
adelka paulínka sa narodila 22.2.2008 o 13,35h, 49cm a 3400g
veľa šťastia ostatným maminkám 🙂
homeo (boiron) zoženiete skoro v každej lekárni, ak ich nemajú, určite ich radi objednajú a budete ich mať do druhého dňa 😉
audreyd gratulujem k malej 🙂 a teda poznam osobne asi 4 ludi narodenych 22.2. 😉
a ten boiron je na co konkretne?
boiron je firma vyrábajúca tie homeo, tak ako sú farmaceutické spoločnosti ako zentiva, walmark, heel, gsk... tak je aj boiron 🙂 od tejto firmy sú tie homeo na pôrod, rozpis, riedenie aj dávkovanie uvedený niekde vyššie... ak chceš, môžem ti poslať aj do ip konkrétny rozpis.. 😉
😀 no dobre hviezdim a je kde som ten nazov pocula..? 😀
ked budes taka zlata, posli mi prosim. dakujem 🙂
Audreyd a aky maju mat presne ucinok tie homeopatika ???
mohla by si aj mne poslat ten rozpis 🙂 prosiim ?
pozor na riedenie "CH", treba to dodržiavať, inak by to mohlo mať úplne opačný účinok...
Tak nech je to aj v diskusii 😉 Tu je všeobecný link http://www.ds-soft.info/mimino/view.php?cislocl...
A tu sú moje homeo, ako som ich brala po porade s homeopatom (zase veľký rozdiel tam nie je 😉)
Actea Racemosa, Caulophyllum, Arnica všeko 9CH -
na striedačku každý deň iný druh nalačno 5granuliek (napr. Acrea - pondelok, Caulophyllum - utorok, Arnica - streda atď)- začať mesiac pred predpokladaným termínom pôrodu
Actea RAcemosa a Caulphyllum 5CH - od začiatku pôrodných bolestí na striedačku každých 15 min
Arnica Montana 9Ch - prvý týždeň po pôrode 3x denne 5gr
Vedela som, že to tu už niekde bolo 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...
A upravujem to moje dávkovanie (nejako mi to vyfučalo z hlavy) - začínala som mesiac pred pôrodom, ale brala som ich prvé dva týždne s odstupom jedného dňa - teda po-st-pia a 2 týždne pred pôrodom každý deň 😉
jarka, ja mam odporucene davkovanie 2x denne 5 granul a zacat sa ma cca 7-10 dni pred porodom

https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...
bihan • 1d • 1. nov 2007 o 09:19
Susan, ja som užívala homeo hlavne pred a počas pôrodu - otvárala som sa sklvele a pri kliešťovom pôrode som nemala ani nástrih a ešte som si vyliečila hemeroid počas tehotenstva pomocou homeo...
Homeopatiká musia byť správne dávkované, aby zabrali, ale ak si bola u homeopata, ten by to mal vedieť najlepšie 😅 😀