icon

Hrozí roztrhnutie zrastených rán pri druhom pôrode?

2. máj 2020

Ahojte ake mate skusenosti s tym ako sa spravali vase rany pri druhom porode? Hrozi roztrhnutie koze (vonkajsej aj vnutornej) na tom istom mieste alebo vydrzia zrastene? Uvazujem o druhom tehotenstve a z tohoto mam trosku strach.

janinah
2. máj 2020

roztrhnutie hrozí vždy,záleží od okolností....ale ak myslíš,že sa tkanivo roztrhne len preto,že už raz bolo šité,tak toto nie,je to už zahojené...

drozdajkahra
2. máj 2020

Pripnem sa, aj mňa by to zaujímalo, lebo ja pri prvom som bola pošitá jak staré pracovné ponožky, čo hojila som sa pol roka a ešte teraz to cítim po 3r., čakáme druhé a veľmi sa toho bojím

halci
2. máj 2020

ja som bola dost nastrihnuta pri prvom, dlho ma sili, rana sa neskor rozisla, ale teda vobec ma nenapadlo ze by to mohlo nejako sa roztrhnut pocas druheho porodu. mala som pri druhom ovela mensi nastrih ako pri prvom a hojilo sa to neporovnatelne lepsie a kratsie.

romanatrnavska
2. máj 2020

Nie toho sa báť nemusíš ja som teraz rodila druhé pri prvom nastrih aj šitie a teraz pri druhom nič žiadne nastrihnutie alebo šitie 🙂

sara07
2. máj 2020

no ja pri prvom masaker doslova, zošita kde sa len dalo a pri poslednom dva pidi stehy bez nástrihu a parada pôrod doslova ,a teda mna nikdy nenapadlo že by sa niečo mohlo trhat
však je to zhojené, celé nie zbytočné starosti prípade sa spytat mudr svojeho

tana85
2. máj 2020

u mna sa nic take nestalo, mala som dost vnutornych stehov, asi 5 aj vonku, druhy porod bez nicoho, ani natrhnutie, vsetko bolo zahojene

dominushka23
3. máj 2020

ja som bola pri prvom porode zasita doslova az na riti...velmi vela stehov som mala vnutornych aj vonkajsich..velmi dlho som sa hojila...otehotnela som po 4 rokoch a tohto som sa velmi bala tiez....pytala som sa na to aj mojej gynekologicky,ta povedala ze to je velmi silny tlak, takze stat sa to moze, ale nemusi. Nastastie druhy porod bol dlhsi,ale mala bola vacsia a mala som len jeden "kozmeticky" steh.