icon

Jazvy na maternici po pôrode. Našli sa u vás?

pia22
6. okt 2010

Máte niekto zistenú nesprávne zhojenú jazvu na maternici? Zdôraznujem, že sa nejedná o krčok, ale o telo maternice.

renika80
7. okt 2010

pia22-zistili ti to na ultrazvuku, mala si nejake priznaky?, ja som mala akutny cisarsky, mam dost velku jazvu 17 cm, obcas ma este pobolieva, ultrazvuk mi robili len tesne po porode, od vtedy nie

pia22
autor
8. okt 2010

@renika80 tiez som mala akutnu sekciu, vonkajsia rana sa zahojila krasne, prakticky ju nevidiet, bolesti nemam ziadne. Na prehliadke v sestonedeli mi na vnutornom sone Mudr. zistil ranu na maternici, na kontrolnom vnutornom sone 10 mes. po porode zistil, ze sa rana zle zahojila, vznikla nepekna jazva a najmenej 3 roky nesmiem otehotniet, inak hrozi vysoke riziko ruptury maternice

renika80
8. okt 2010

pia -to mi je luto, ubehne to rychlo, aspon si poriadne uzijes prve dieta 😉

briketa
30. dec 2012

@pia22 nemam zahojenu nespravne, ale kategorizovanu ako abnormalne zjazvenu. S poslednym porodom som mala akutny cisarsky a hned po porode velky chirurgicky zakrok, s abnormalnou stratou krvi. Nikto mi nepovedal, ze nesmiem otehotniet, ale moj doktor vie, ze uz deti nechcem mat, takze mi nehovoril nic. V pripade tehu by som bola vysoko rizikova.

po poslednom cisarskom som sa hojila osem mesiacov. ukrutne bolesti a teda uz nikdy viac. po porvych dvoch porodoch som isla domov po dvanastich hodinach a po cisarsom a operacii som tam musela tvrdnut styri dni.

angelin84
30. dec 2012

@briketa Ahoj...Mne povedal primár, že otehotnieť v žiadnom prípade, že mám absolútne zničenú maternicu, ale nič mi nenapísal do správy a sono ma čaká ešte len 1.2. 2013. Tak teraz neviem, uvidím, čo mi povie môj gynekológ, on mi sono veru ešte od pôrodu nerobil.

moon1979
30. dec 2012

hmm a moja gyn mi povedala, že to sa vidieť nedá ... zvláštne ... po prvej sekcii nám prízvukovali počkať minimálne 2 roky s otehotnením ...

briketa
30. dec 2012

@angelin84 drzim ti palce nech to bude v poriadku

ssussie
15. jan 2013

mne povedala, ze vsetko je pekne a ciste a ked som sa spytala, ze kedy by som mohla mat dalsie, tak povedala (3 mes. po porode), ze hoc aj teraz, ale aby si maternica oddychla, tak pockat do roka od porodu je optimalne 🙂