Jazvy na maternici po pôrode. Našli sa u vás?
Máte niekto zistenú nesprávne zhojenú jazvu na maternici? Zdôraznujem, že sa nejedná o krčok, ale o telo maternice.
@renika80 tiez som mala akutnu sekciu, vonkajsia rana sa zahojila krasne, prakticky ju nevidiet, bolesti nemam ziadne. Na prehliadke v sestonedeli mi na vnutornom sone Mudr. zistil ranu na maternici, na kontrolnom vnutornom sone 10 mes. po porode zistil, ze sa rana zle zahojila, vznikla nepekna jazva a najmenej 3 roky nesmiem otehotniet, inak hrozi vysoke riziko ruptury maternice
☹
pia -to mi je luto, ubehne to rychlo, aspon si poriadne uzijes prve dieta 😉
@pia22 nemam zahojenu nespravne, ale kategorizovanu ako abnormalne zjazvenu. S poslednym porodom som mala akutny cisarsky a hned po porode velky chirurgicky zakrok, s abnormalnou stratou krvi. Nikto mi nepovedal, ze nesmiem otehotniet, ale moj doktor vie, ze uz deti nechcem mat, takze mi nehovoril nic. V pripade tehu by som bola vysoko rizikova.
po poslednom cisarskom som sa hojila osem mesiacov. ukrutne bolesti a teda uz nikdy viac. po porvych dvoch porodoch som isla domov po dvanastich hodinach a po cisarsom a operacii som tam musela tvrdnut styri dni.
hmm a moja gyn mi povedala, že to sa vidieť nedá ... zvláštne ... po prvej sekcii nám prízvukovali počkať minimálne 2 roky s otehotnením ...
mne povedala, ze vsetko je pekne a ciste a ked som sa spytala, ze kedy by som mohla mat dalsie, tak povedala (3 mes. po porode), ze hoc aj teraz, ale aby si maternica oddychla, tak pockat do roka od porodu je optimalne 🙂

pia22-zistili ti to na ultrazvuku, mala si nejake priznaky?, ja som mala akutny cisarsky, mam dost velku jazvu 17 cm, obcas ma este pobolieva, ultrazvuk mi robili len tesne po porode, od vtedy nie