icon

Je cisársky rez naozaj bezpečnejší?

20. dec 2024

Preco je bezpečnejšia sekcia? Oxhvilu budem rodit a chcem si vybrať nemocnicu kde mi povolia sekciu aj bez indikácie... prirodzeného pôrodu sa bojím nakoľko tam môže byt milión komplikacii

Strana
z2
mikadooo
25. dec 2024

Bezpečnejší je prirodzený pôrod. Pre mňa bol aj menej bolestivý. (Rodila som 2x bez epi) Ale priznávam, že toto je len môj subjektívny zážitok, neviem porovnať, ako to mali iné ženy. Ja by som jednoznačne preferovala prirodzený pôrod pred cisárskym rezom.

heln
25. dec 2024

s tym by som nesuhlasila, ze pri sekcii u nas ziadna zena nezomrela. mala som sekciu kvoli placente praevia, mesiac som lezala v nemocnici, velmi som sa bala, lebo ma strasili komplikaciami, ze to moze krvacat a v najhorsom vyberu maternicu.... preguglila som cely internet a nasla som jednu studiu (nepamatam ci bola slovenska alebo ceska), kde uvadzali 7% umrtnost pri placente praevia, ale samozrejme tam nie je pricina smrti uvedena ako porod sekciou, ale vykrvacanie.
treba si uvedomit, ze sekcia je vymozenost mediciny, ktora ma zachranit matku a dieta, ked prirodzeny porod nie je mozny, alebo je rizikovy.
ja ked som cakala na druhu sekciu, som teda zavidela rodicke ktoru som pocula rodit a musela som cakat, kym porodi.

dankabg
25. dec 2024

Čo žena, to názor. Ja som vďačná za to, že som mohla rodiť prirodzene, ako písali baby vyššie, pár hodín po pôrode som už chodila, vedela sa sama osprchovať aj sa postarať o dieťa, čo sa o ženách, ktoré mali zasvorkovane brucho, dreny a permanentný katéter, povedať určite nedá.
Pokiaľ sú kontraindikácie na normálny pôrod, tj zdravotný stav rodičky, poloha dieťaťa a jeho veľkosť, tak je samozrejme cisársky nevyhnutný. Ale od toho chodia ženy na kontroly a sú sledované v nemocnici, aby sa predišlo komplikáciám
Nikdy by som nešla rodiť cisárskym, keby nebolo dieťa alebo ja v ohrození zivota

Strana
z2