Je možné rodiť doma bez rezervácie pôrodnice?
Dobrý deň,
Môže tehotná žena rodiť doma a nemať rezervovanú žiadnu pôrodnicu ? Ďakujem za všetky užitočné informácie
@anonym_autor Pôrodnica predsa nemusí byť rezervovaná. Ale nikdy by som neurobila takú hlúposť ako je pôrod doma. Ak nedôveruješ zdravotníckemu personálu, tak predpokladám, že ich nebudeš volať na pomoc a ani služby zdravotníctva nevyužívaš.
Pôrodnica nemusí byť ,,rezervovaná". Proste vojdes do nejakej,že rodis a oni ťa odrodia.
Moze
Môžeš rodiť aj doma, ale riziko je veľké a za mna aj zbytočne. Dnes si vieš vybrať pôrodnicu, lekára, mat rôzne prípravné prípravné kurzy, pozrieť si pôrod na internete
Porodnica sa rezervovať nemusí. Jedine nejaká súkromná
Teoreticky môže, ak chce ohroziť dieťa aj seba, verím, že to to žiadna rozumná žena neurobí
@anonym_autor ak si druhorodicka a vieš čo pôrod obnáša tak to skús. Ale ak si prvorodička a nevieš čo so sebou tak ťahaj do pôrodnice. Ja som tiež nad týmto chvíľu uvažovala. Chvalabohu že som nakoniec sa unormalnila. Pôrod síce prirodzený ale tak ťažký že keby rodím doma tak o dieťa prídem a bohvie čo by bolo somnou
@anonym_autor tiež som si pôrod nepredstavovala ako až takú hrôzu ako v skutočnosti prišla... Na niečo tie pôrodnice sú (aby neumierali ženy a deti pri pôrodoch)
@anonym_d39b06 ...tak toto je rada jak naozaj.
@anonym_d39b06 A ty si myslíš, že tí zdravotníci sú úplne na hlavu padnutí? Doma všetko nachystané na rodenie, ale prekotný 🤦 Ona zdravotníkov nepotrebuje.
@anonym_d39b06 vedome zneužívať záchranku...
@anonym_d39b06 ....aj pri prekotnom pôrode si môžeš zavolať sanitku a tá ťa zoberie do nemocnice,alebo porodis v nej.Toto ako výhovorka neuspeje
Bežne si ľudia volajú sanitku. Čo má ísť rodiaca MHD, ak ju nemá kto odviezť?
Nikto ti to nezakáže, je len na tebe ako chceš riskovať.
Tak na slovensku domaci porod nie je" legalny"- aspon tak ako vo svete. Su potom opletacky s rodnym listom a uradmi. Keby si rodila doma a potom volala zachranku( ne prekotny) aj ked dieta bude v poriadku a matka aj tak vas nalozia a zoberu do nemocnice na "sestonedelie". Jednoducho u nas ani nefunguje ako napriklad v cechach a v anglicku moznost ambulantneho porodu- porodis ak je vsetko ok po par hodinach mozes ist domov.
@zuzinka888 Samozrejme, že existuje ambulantný pôrod, nazýva sa to REVERZ.
@anonym_d39b06 to je "super" nápad. Rodiť s doktorom, čo to možno v živote nerobil 🤦
@zuzinka888 Samozrejme, že existuje ambulantný pôrod, nazýva sa to REVERZ.
@anonym_d39b06 no skus- ty odist mozes ale personal ta moze nahlasit na socialke a su obfovske problemi- lebo ti odmietnu" vydat dieta",- nie raz bola zavolana policia na novorodenecke.
Co ta vedie k takemuto experimentovaniu a hazardu?
Kamoska, porodna asistentka rodila v porodnici, dieta sa jej tam seklo, ozivovali jej ho.. no vies si pťredstavot ze by sa ako vzdelana rozhodla rodit doma?
Bežne si ľudia volajú sanitku. Čo má ísť rodiaca MHD, ak ju nemá kto odviezť?
@anonym_d39b06 ano, pri prekotnom porode je sanitka na mieste. Len ako zisti, ze uz je cas ju volat? Alebo ked sa nieco zvrtne a ta sanitka to nestihne vcas? Toto su "rady za vsetky peniaze" a argumenty silne "ako noha od klavira"
@anonym_d39b06 no skus- ty odist mozes ale personal ta moze nahlasit na socialke a su obfovske problemi- lebo ti odmietnu" vydat dieta",- nie raz bola zavolana policia na novorodenecke.
@zuzinka888 V ktorom filme? Nemôžeš odísť bez informovania, teda utiecť. Na reverz môžeš odísť kedykoľvek.
@anonym_autor porod je akutna/neodkladna zdravotná starostlivosť a odrodi ta teda, akákoľvek pôrodnica, kde len prídeš.
Neviem síce, prečo nad takýmto hazardom vôbec rozmyslas a predpokladám, že od "kaskaderok" tu dostaneš pozehnanie, ale veľmi dobre si to rozmysli.
Treba si nájsť pôrodnika, ktorému veríš a nie vedome ohrozovať seba a dieta. Drzim palce ✊🍀
@anonym_autor aj na Slovensku existuje domáci pôrod. Tiež tu existujú duly, ktoré odroda ženu doma. Je to však nelegálne a matka musí potom zatĺkať koľko vládze a nepovedať nikomu, že jej niekto pomáhal, pretože by tá dula mohla byť trestne stíhaná. Po pôrode nemusí ísť do pôrodnice, zavolá si dohodnutej pediatricke a dohodne sa s ňou na návšteve a povinných vyšetreniach.
Chcem však podotknúť, že pôrod doma je extrémne riziková záležitosť, nakoľko pôrodné komplikácie sa nedajú predpovedať.
Ak chceš nejakú alternativu, dohodni si dulu, ktorá ťa bude sprevádzať do pôrodnice. Takto chodia napríklad do Vsetína ženy rodiť, ale kamoska tak bola v Trenčíne.
@anonym_d39b06 ano, pri prekotnom porode je sanitka na mieste. Len ako zisti, ze uz je cas ju volat? Alebo ked sa nieco zvrtne a ta sanitka to nestihne vcas? Toto su "rady za vsetky peniaze" a argumenty silne "ako noha od klavira"
@viestta ....normálne si zavoláš sanitku na začiatku,keď máš pocit,že začínaš rodiť.Pridu,odvezú ťa do porodnice
@glade22 ale v ramci vzdelavania mal aj porody, to, ze nemal stastie rodit "na ostro" je druha vec. Zvladanie porodov sa ucia v skole
@viestta to si veru zle predstavuješ. Za celé štúdium medicíny a prax ťa k pôrodu pustia len nahliadnuť. Nenechajú ťa rodiť. Alebo teda strašne zriedkavo fakt možno niekoho, čo fakt chce robiť gynekológiu a vidia extrémny záujem..a kým to nemáš " v rukách", teória ti je na dve veci. Ja som videla množstvo pôrodov a neviem, či by som si trufla

Ak trúfneš prečo nie, ale chceš riskovať? Čo ak sa niečo stane?