Je môžný cisársky, keď je matka rh negatívna?
Dobry den, maminky pls je tu niektora kt je rh negativna a partner je rh pozitivny a rodili ste sekciou? Ako ste dopadli, vsetko bolo v poriadku? Citala som totiz, ze je to problem, lebo sa spaja pri operacii moja krv s krvou babatka a vraj moze mat komplikacie, dakujem pekne za kazdu odpoved.
Ahojky čo ja mám známe, dve z troch rodili OK. (jedna je moj mamka) a jedna teda sekciou 🙂
Ahoj doporučujem ti stránku www.poradnagynekologa.sk
Odpovedá tam promptne gynekológ
som rh neg., 2 krát sekcia, všetko v poriadku
Ja som rodila sekciou. Moja krv rh neg. Muz pozit. Dieta zdedilo krv po nom. V tehu testy protilatok.po porode mi pichli rhegu. Inak vsetko v poho.len sme mali s malou po porode nizke trombocyty
ahoj, som rh negat, muz pozit, obe deti pozit a mala som dve sekcie - absolutne bez komplikacii.
Aj ja som ten pripad, vsetko bolo v poriadku dokonca sme nemali ani zltacku.
Inkompabilita Rh nie je dôvodom na sekciu 😉 Ja mám Rh- a mm má Rh+ a obidve deti som rodila prirodzene. Po pôrode som dostala injekciu Rhega, pol roka po pôrode kontrola protilátok. Všetko bolo v poriadku. Pri takejto inkompabilite je riziko, že krv matky si bude tvoriť protilátky proti krvi dieťaťa - počas tehotenstva (pokiaľ dieťa zdedilo Rh faktor + po otcovi, pokiaľ má Rh- ako Ty, nehrozí nič), preto sa vlastne viackrát počas tehotenstva kontrolujú protilátky. K premiešaniu krví môže dôjsť počas pôrodu, preto tu vzniká isté riziko pre ďalšie tehotenstvo (prvé tehotenstvo a pôrod by mali byť bezproblémové), pokiaľ toto prvé dieťatko je Rh+. Práve pre tento prípad sa matke Rh- po pôrode dáva injekcia Rhega, ktorá tomuto riziku zabráni. Ja som Rh- a obidve moje deti zdedili Rh+ po manželovi. Nemali sme žiadne problémy. Synček mal akurát žltačku, ale nie kvôli tejto inkompabilite, ale kvôli syndrómu modrej masky (dnes už dokážu zistiť príčinu novorodeneckej žltačky - nám zisťovali).
Som Rh - a tato Rh + a sekcia bez problemov🙂
ahoj tiež som maal 2 sekcie,mam rh negat a manžel pozitiv a všetko bolo v poriadku
Tiez som Rh negat a manzel pozit, maly je pozit po otcovi a rodila som normalne, ziadne komplikacie ...
som tento pripad a ziadny problem
ja som B-, manžel 0+, dieťa je 0-. pomiešali sa mu naše skupiny. rodila som s.c. a všetko bolo v poriadku

Ahoj, ja som ten pripad, mala samozrejme zdedila skupinu po mm aby to bolo zaujimavejsie... rodila som sekciou v 36 tt kvoli vysokemu tlaku... mala je zdrava stastna a ja som bola ok.. 😉 drzim palce, urcite bude vsetko ok.. dnes si uz s takouto vecou vedia poradit..