Je naozaj druhý pôrod ľahší?
Skor otazka pre druhorodicky, ja cakam druhe dieta, rozmyslam o porode, asi bude kratsie trvat....ale co, bude potebny aj nastrih? urcite kazdy porod je iny...moja mama, babky, alebo tety rozpravali ze druhy porod prebehol velmi lahko...hm.. ake su vase zazitky?
@eveh Ahoj, ako si už medzitým z "rôznosti" odpovedí zistila, je to individuálna záležitosť a neexistujú dva rovnaké pôrody. Keďže okolnosti sú vždy iné, nedá sa zovšeobecňovať. Zbytočne sa nestresuj, čím väčší stres a strach rodičky, tým ťažší pôrod, toto by ti potvrdil každý pôrodník.
Krátko o nás: oba pôrody pohodové, aj keď nie práve krátke - lebo som sa na tých drobcov neskutočne tešila a komplikácie si jednoducho odmietla pripustiť 😉 . Nástrih, pri prvom až keď bol ozaj nutný pre rýchle vytiahnutie syslíka s pupočnou šnúrou okolo krku - zlatý Dr. Dráb sa držal pôrodného plánu a mojich želaní. Pri druhom sa nástrih už nekonal a šitie bolo minimálne. Veľa šťastia a super pôrod želáme!
Ja som sa pripravovala na to, ze to bude rychlejsie, ale zial nebolo. Okolnosti boli jednoducho ine. Babo bolo skoro o kilo tazsie v porovnani s prvym a plodova voda mi neodtiekla. Prv som mala kontrakcie, nakoniec mi ju prepichli lebo sa to uz nedalo vydrzat. A tiez bol ovela viac bolestivy. Takze mozno je druhy porod u vacsiny rychlejsi, ale vela zalezi na okolnostiach.
Asi je to podla každej situácie lebo ja som mala prvý pôrod 12hod a druhý do 1,5hod bola von takže paráda až som sa čudovala že to tak dobre išlo len keď to bol rýchli pôrod ak mi zostalo veľa krvy a potom som konečne zaspávala a zase kontrakcie otočila som sa na postleli a lialo sa to zo mňa voda krv.
a potom mi pichli injekciu do zadku tak tie siahy prešli.
Ale aj tak to bolo super. Neboj sa hlavne strach je zlí radca.
Ahoj no tak ja som zažila 3 porody,všetky spontánne a poviem ti že druhý bol horší ako prvý a tretí bol uplne najťažší...mal som neskutočne velke bolesti,dali mi vyvolávačku no bolesti boli naozaj neunosne a ešte dlho budem spominať na tento porod,sestričky boli strašne premudrele že ako ma to može bolieť však rodim treti krat že viem ako to už chodí,tak v tých bolestiach som akurat na ne zhukla že to že rodim treti krat neznamena že to bude bezbolestne tak potm sa ukludnili,mala som užastnu doktorku pri porode inak neviem ako by som to zvladla...ale každá žena to má inak,ty možno budeš mať uplne lahunky porod,hlavne mysli pozitívne,bud v klude a uvidiš že všetko dobre dopadne,a daj potom vedieť aký si mala porod 🙂
u mna druhy omnoho tazsi 😒
Moj druhy porod bol ovela tazsi nez prvy.co sa tyka dlzky porodu, tak viac menej rovnako dlhe....od prasknutia plodovej vody do porodenia dietata asi 17hod. Ale ten druhy porod bol bolestivejsi, co ale bolo ovplyvnene tym, ze som zakazdym rodila inym sposobom.
Tak môj prvý pôrod vyvolavacka slne kontrakcie 3hod v kuse o 9:00má dali na kozu a porodila som 9:45takže mala som sa čo natrapit pri prvom 45minút v kuse tlačiť myslela som si ze už umriem a sa narodil chlapec 3400kg a 52cm.. 🙂No uvidíme aký bude druhý mam veľký strach 😱 Tak dúfam že bude ľahší
Ja som mala druhy o 100% lahsi. Prve islo tazko, zla rotacia, velke bolesti. Druhe takmer bez bolesti , kontrakcie cca 30 minut a potom len tlaky a nutkanie tlacit. Mam v genoch rychly porod, prvy cca 4 hodky druhy cca 2 hodky od prvych priznakov.
Prvy porod spontalny, ale tazky - 26hodin od zaciatku kontrakcii ... druhy - po vyvolavacke kvoli vysokemu tlaku - strasne bolesti, pokusali sa ma otvorit zo spodu lebo som sa neotvarala a maly uz zostupoval... nakoniec akutna sekcia, pretoze krpcovi prestavalo bit srdiecko... Jeden horsi ako druhy!!! Hocikedy by som do toho isla znova!!! 😉 Bez vahania 🙂 v tomto pripade nie je podstatna cesta k cielu ale vysledok 😉

je urcite lahsi,ja som sa pri prvom porode trapila 13hodin a pri druhom som neverila,ze po 1hodinovych kontrakciach som zrazu uz rodila,vsetko to prebehlo velmi rychlo a hladko.