icon

Je pôrod s vyvolávačkou taký hrozný ako každá opisuje?

damiana
11. jan 2011

Chcem sa spytat, ci je naozaj vyvolavany porod horsi ako prirodzený ? 😖

kytula
22. sep 2016

@jahodka11 myslim, ze ju nikto nestrasi. Mne moja svagrina utajila, ze aky je porod s oxytocynom, vraj preto aby ma nevystrasila. Dodnes jej to vycitam, ze ma na to neupozornila, mohla som rodit normalne.

tilka82
22. sep 2016

@dena10 ahoj,ja som nemala vyvolavacku a aj tak som pri porode vracala

ejuska79
23. sep 2016

hrozný... nevedela som to porovnat, kým som nerodila druhý krat, prirodzene, kedy som dosla uz na 10 cm otvorena a len ma pesunuli na kreslo, ano, boli aj tam komplikaácie, pretože po porode mi nesla von placenta, prirástla k maternici, tak som musela pod narkozu, ale ten prvy s vyvolávačkou, brrr....

pitik
23. sep 2016

Vsetky 3 porody som mala vyvolavane a da sa to vydrzat. Je to bolestive, zrejme viac, ako bez, neviem porovnat, ale je to rychlejsie a skor je za vsetkym.

sense
23. sep 2016

Rodila som 1x porod bol vyvolany...ako je bez vyvolavacky neviem....dalo sa to vydrzat a vo syvrtok som prisla do nemocnice o 10.00 a mala sa narodila v sobotu rano okolo poldeviatej.... A skoncil vaakuovo....

eternityz
23. sep 2016

Moja mala bola uz vyse tyzdna po termine, dostala som tabletku, nebolo to moc prijemne, ale na druhy den sa podarilo, mala som aj epi, aj oxytocin, pre komplikacie - mala vsak nemohla prejst dolu, tak som musela cisarskym. Nelutujem ani jeden medikament ani cisarak, mala bola vacsia, ako sa ocakavalo, je zdrava, ma rok a pol...

Pre vsetky mamicky, co tu pisete o "prirodzenom porode", bohuzial, ak by sme to v niekedy nechali na prirodzeny priebeh, niektore deticky by tu neboli! 🙂 peace

bodka2014
23. sep 2016

Ahoj, ja som mala prvé dva pôrody prirodzene a tretí vyvolávačkou, lebo som už prenášala 2 týždne. Ráno okolo 8,00 mi dali tabletku. Okolo 13,00 som začala mať prvé slabé kontrakcie o 14,00 som povedala doktorke že už to asi prichádza pozreli ma, keďže ešte stále mi neodtiekla plodová voda, tak mi ju prepichli a táto kontrakcia asi najviac bolela a pri ďalšej už išiel syn von. 😉
Ležala som už na pôrodnej sále stál pri mne doktor pozeral na mňa ja kontrakcie každú chvíľu a pýtal sa ma či ma to nebolí, lebo prístroj ukazoval kontrakciu a ja som ju v pohode prekonávala.
Ale celkovo by som povedala, že je to o prahu bolesti. A vedieť správne predýchavať kontrakcie, to určite pomôže.

dena10
23. sep 2016

@tilka82 Nejaký Dr. prišiel kuknúť a keď ma videl vracať, povedal: "to máte z tej vyvolávačky"...

tilka82
23. sep 2016

@dena10 tak ale hlavne,ze to uz mame za sebou 🙂

zahara
26. sep 2016

Rodila som aj vyvolavane aj spontanne. Druhy spontanny ovela lepsi - je to 100 a 1. Ak niekto dobrovolne premysla nad vyvolavanim, oxytocinom.. - treba to zvazit, chemia prechadza aj do babatka a jednak zasiahne poporodnu psychiku matky a aj deti, niekde sa to odrazi :(
Este na margo plakania babatka po narodeni (niekde som to tu zazrela) - moje druhe po narodeni len spinkalo, neplakalo vobec a to malo Apgar maximalne skore. To, ze dieta musi zaplakat, je mytus.

tamarka9
8. okt 2016

Ja mam ohavnu skúsenosť s vyvolavackou,dostala som tabletku okolo pol ôsmej rano,o štvrtej ma brali na sekciu s totálnym vycerpanim,poslednú hodinu si ani nepamätám,vôbec som nectila pichnutie spinalu,tak som mala prestavený prah bolesti. O pol hodku po tabletke mi odtiekla voda a zacali šialene kontrakcie po dvoch minútach a neskôr okolo desiatej uz po každej minute,o jedenástej otvorená na 9 prstov,no bábo nebolo pripravene,nezislo do porodnych ciest,este do štvrtej som bojovala,potom uz som nevládala. Veľmi zla skusenost,hlavne preto,lebo bol piatok a oni potrebovali pred víkendom co najviac pôrodov porobiť,to je človeku najviac ľúto...

placem
8. okt 2016

@tamarka9 och, to mi je ľúto, ja som tiež mala druhý vyvolavany, a nedá sa to porovnať s tým spontannym

1zabka11
8. okt 2016

Moj bol vyvolany,tabletkami potom nasledovalo prepichnutie plod.vody a potom tie hrozne bolesti este sa zdvojnasovovali....

martinuska
8. okt 2016

Ja som o pol deviatej rano dostala tabletku, o hodinku mi pichli vodu, potom začali kontrakcie...asi každé 2 minuty, kym som sa ich naučila predýchať tak som aj parkrát zakričala. Po hodinke klystýr, potom kontrakcie každú minutu...to už bolo rýchle. Mne sa najlepšie dýchalo na wc-ku. O pol dvanástej mi dr. oznámila že nestíhame epidurál. Potešilo 😀. Tak som sa ešte hodinku sprchovala a o potom už tlačenie. A to bolo pre mňa takmer bez bolesti. Vďaka epinu bez nástrihu. Za 3.5 hodiny bola malá na svete. Pre mňa celkom v pohode, rovnaký by som chcela aj v budúcnosti.

patkaa555
8. okt 2016

No tak mne 3 dni podavali vyvolavacku. Na 3. Den som dostala este tabletku odspodu a na zaver na sale oxytocin. Bolo to hrozne! Pre mna sa to koncu rovnalo. Vycerpava to a tie volesti hrozne 😯 Porod su moje nocne mory dodnes a to uz presli 2 roky 😕 Ked mi pustili oxytocin do zily akoby satan domna vosiel v tych hororoch. Cele telo v krci dokonca aj odozvy maleho sa zrychlili. Stroj akoby sa zblaznil.... hned mi to stisovali a stekal mi asi hodinu. Najhorsia hodina v mojom zivote. No nemam s cim porovnat ale sestra to mala podobne. No nie az take ako ja. Mna to tak vycerpalo,ze maleho tahali zvonom nakoniec lebo ja som niekolko krat odpadla pocas porodu.... hrozne stresy

patkaa555
8. okt 2016

@tamarka9 to si z tych stastnych, co si doktori uvedomili,ze to asi nedas a urobili ti sekciu. Mna tak vytrapili,az ohrozili moje dieta. Maly sa narodil priduseny,skoncil v inkubatore a tahali ho zomna zvonom lebo ja uz som mala oci naopak a caw. Nevnimala som nic. Niekedy su ty doktori fakt na hlavu 😢

zabulka1
8. okt 2016

Ja som prvy mala s vyvolavackou 36tt do 4hodin bol na svete bolesti boli,pri druhom to islo spontánne v 37tt ale bolesti moli miernejšie a tiez za 4hod sme boli na svete takze uplne super pre mna

janussss
8. okt 2016

Obe bombulky som mala vyvolavackou(5rokov dozadu a pol roka dozadu),a som spokojna
Samozrejme ze neviem porovnat s prirodzenym porodom,ale blesti sa dali vydrzat,aj ked miestami som si myslela ze si vlasy vytrham... 😂ale taka silna bolest nastala po prepichnuti plodovej vody a do 15 min.boli na svete mala som oba porody rychle,a nemozem sa stazovat.Dokonca s odstupom casu si myslim ze to bolo najkrajsie co som v zivote prezila.

tamarka9
8. okt 2016

@patkaa555 bože chuda...no tak ti poviem ze ja neviem dokedy by ma boli nechali,keby sa nevymenili služby a neprišla nova leksrka ktorá si isla obehnut všetky pôrody. Ta ked ma videla,ostala zhrozená,pýtala sa ze ako dlho mam tieto caste silne kontrakcie a nakoniec povedala ze toto môže trvať ďalších desať hodin,že je veľká skoda ze mi nestihli pichnut epidural (pretože si ma nik nevsimal) a ze som tak vysilena ze nebudem hľadať tlačiť. Lekárka bola Mila,dobra,držala ma za ruku a hladila vlasy ja som sa úplne rozplakala ze konečne prišiel niekto,kto pomôže,no zároveň veľké sklamanie ze som nedokázala sama porodit,šialene so mnou lomcovali hormóny,no len co povedala slovo zvon,bolo rozhodnute. Neviem ako by to dopadlo keby neprišla...dufam ze tvoj malíčky je ok a ze uh nas takýto zazitok necaka ☹ no nezabudnem nikdy ☹

jankastubka
8. okt 2016

Mne dali oxitocin o 9.00, pomalicky mi to nechali kvapkat. Cim pomalsie kvapka, tym je to prirodzenejsie. do 14.00 takmer ziadne bolesti, ale som sa otvarala. Ked som bola na 8 cm o tej 14.00 pichli mi vodu, vypli oxitocin a potom zacala sranda. Jedine stastie ze do 1 hodiny som porodila.
Takze mne tenn oxitocinnv podstate moc nezabral a najhorsie bolo to pichnutie vody.

katrin21
8. okt 2016

@martinuska nechapem tieto ich reci, ze nestihame epidural ! ved epi zabera do 5 minut !!! a moze sa dat kedykolvek. ked som rodila prve, tak jedna tam nevedela od bolesti spolupracovat, mala uz tlacit... nic.. tak jej sami navrhli, ze jej daju epi,nebude nic ctit a bude iba tlacit, ked jej povedia.. aj tak bolo.. pichli a potom jej pomahali a porodila....

jankastubka
8. okt 2016

@katrin21 mne tiez nedali epidural tera zpri druhom, ze to hude rychle. Bola to sice len hodina, ale pre mna dost katastrifalna, na epidural nedam dopustit. Mala som ho pri prvom porode a to sa neda porovnat.

tamarka9
8. okt 2016

@katrin21 pretože epidural podľa anestezilogov zabera len v určitom stadiu otvárania sa,ked ti ho dajú skor,alebo neskôr,rapídne klesa šanca ucinku. Tak to hovoria všade,nieco na tom bude,lebo naco by ta odhovsrali,ked za to maju prachy. Mne povedali ze je neskoro,no keby boli spomenuli ze ze hoc 5% šanca,idem do toho no vies ako,co sa s nimi nahadas,oni potrebuju to mst sup hotove,tak ta radšej rozrežú...

alby2014
8. okt 2016

@tamarka9 on zabere hocikedy, len sa picha v case okolo 3/4 cm ked si otvorena...ale zabere viac alebo menej hocikedy, len su lenivy ho pichat, alebo nemaju volnych anesteziologov. To, ze zabere hocikedy mi povedal anesteziolog na pouceni...hocikedy viac, alebo menej, ale zabere.

katrin21
8. okt 2016

@tamarka9 to je strasnaaaa kravina.. vazne... nema sa davat skor, ako si na 3cm otvorena, lebo to je zbytocne skoro, ale inak sa moze dat kludne az do poslednej chvile, vid ta skusenost co som na vlastne oci videla a zazila. ja som mala inak epi tiez, pri prvom.

co sa tyka vyvolavania.. mne nezabralo, proste mi nezmakli porodne cesty, 27 hodin nic, keby mi nedali epi, asi umriem od bolesti, s epi sa to dalo .... ale kedze som sa neotvarala a stale tuha som bola vraj, tak zhodnotili, ze nie su porodne cesty zrele na porod a nepojde to , tak cisarsky... bolesti to ale boli inak desne... mala som aj oxy aj ine.. a mam pocit, ze len prestala jedna a uz zacala dalsia....

no a segra mala vsetky 3 vyvolavane a vsetky hrozne bolesti v jednom kuse.. ale jej vyvolavat vzdy museli.. ona vzdy dlho prenasala.... mame nejaku anomaliu asi, my by sme normalne neporodili asi nikdy... este ze sme v 21 storoci....

katrin21
8. okt 2016

@alby2014 aj intenzita zabrania zavisi od toho, kolko pichnu, aku davku.. napr, vtedy pichali tak, ze si necitila voooobec nic, uplne ze nic, vazne... ked prestal ucinkovat, tak riadne... teraz uz pichaju tak, ze citis, ale menej.... ja som si normalne aj pospala v noci s nim :D

alby2014
8. okt 2016

@katrin21 mne vravel anesteziolog, ze bud budem citi len tlak, alebo oveeela slabsie kontrakcie, ze to zavisi aj od hranice bolesti, cloveka etc. No, ja uz inak nerodim len s epiduralom, ja nejaky fanusik trpenia pri porode, lebo je to prirodzene nie som a nebudem.

tamarka9
8. okt 2016

@alby2014
@katrin21 no tak toto keby som vedela,tak ich tam ničím nech mi to pichnu,lebo ja uz som bola úplne otvorená,stale mi tvrdili ze to uz o chvíľu porodim a ze to uz nejde. Uz vtedy som bola znicena a z chvíle bolo 6 neznesiteľných hodin,kedy presne ako píšeš,jedna este neskončila a uz zacala ďalšia...

katrin21
8. okt 2016

@alby2014 nooo, ver ze ja mam prah bolesti strasne nizky, mna boli vsetko ! zle znasam bolest.. a necitila som nic, fakt nic... takze to neni pravda...
@tamarka9 ano, nechapem, preco toto nechcu pichat hocikedy, fakt nechapem logiku toho.... alebo ako niektori, ze daju, ale povedia, ze na tlacenie uz nie, aby ste spolupracovali... aka hlupost ! napr. staci dat mamine na brusko pasy a vedia kedy je kontrakcia a tlacit treba.... jaaaj. presne tak, ako to robili pri tej babe..

alby2014
8. okt 2016

@katrin21 inak ja som mala epidural na tlacenie, lebo rzchlo som sa po nom otvorila, cize v plnej davke posobil a kontrakcie som citila ako trpnutie brucha, cize, ked som mala pocit, ze mi tvrdne brucho tlacila som a na tri kontrakcie bol maly vonkua bez poraneni, dokonca mi doktor povedal, ze nech tlacim pomalsie a aj to som vedela..cize to, ze necitis ako tlacit je taky blud...len to musi vediet anesteyilog pichnut plsu rodit v nemocnici, kde sa neriadia heslo biblickym...ze v bolestiach budes deti rodit.... 🙂