Je pôrod s vyvolávačkou taký hrozný ako každá opisuje?
Chcem sa spytat, ci je naozaj vyvolavany porod horsi ako prirodzený ? 😖
ja som mala tiez vyvolavacku a do 2 hodin som porodila /cely porod od odtecenia plod.vody vsak trval 16 hodin -no neotvarala som sa, aj bolesti boli slabucke/...obrovske bolesti prisli hned pojej pichnuti...takze vyhoda je, ze som potom rychlo porodila, nevyhoda, ze som sa na bolesti nestihla pripravit a dost som sa potrhala...
keby som toto vtedy vedela
teraz už budem múdrejšia
http://www.prirozeny-porod.eu/rizika-vedlejsi-u...
ja som rodila s vyvolavackou po tom, co som 5 dni prenasala...o desiatej vecer som ju dostala, o polnoci uz 6-minutove kontrakcie - nakoniec sa mala narodila sekciou o 6-tej rano na druhy den, lebo nexcela zostupit....
Samozrejme že je to horšie pretože po vyvolávačke sa otváraš nasilu do niekolkých hodín...
ja som mala druhy porod s vyvolavackou,o 10,00, mi ju napichli a a o 11,55 sa mala narodila.
u mňa to bolo také isté, prvý s vyvolavačkou a druhý spontanný a trval tak isto dlho a taký istý priebeh to malo
Ano, bohuzial. Mne to trvalo 22 hodin...
Ja som dostala 6 vyvolávačiek v priebehu 6dní... Nezabrala ani jedna 😀 nakoniec mi dali pred obedom vyvolávaciu infúziu, hneď mi začali slabé bolesti... postupne a pomaly som sa otvárala - nič strašné, debatky so sestričkami, ležanie, driemanie... kolo 14.00 dr. prepichol plodovú vodu a o hodinku som držala v rukách svoju dcérku 🙂
mne tiež museli dať vyvolávačku, o 04.00 mi začala odtekať plodová voda, ale bolesti som nemala, tak okolo 9.00 hod som išla na príjem, celý deň som mala veget, žiadne bolesti ani som sa neotvárala, a večer okolo 22.00 som bola iba na tri prsty otvorená tak mi dali vyvolávačku - infúziu a to už išlo išlo rýchlo, bolesti boli síce intenzívne ale o 23.55 sa mi malá narodila
Ja som mala vyvolsny prvy a bolo to lepsie ako ked mi praskla pri druhom voda tam som mala vecsie bolesti bolo to horsie bez vody
mne praskli vodu okolo 8 rano a pred 12tou uz bol maly vonku 🙂 rychlovka bez problemov 🙂
no mne dali 3 vyvolavacky za dva dni, cely cas kontrakcie dost bolestive, akurat na jednu noc ustupili, to som sa vyspala, po poslednej tretej vyvolavacke tabletou som sice mala bolesti rovnake, ale zacalo mi byt strasne zle a odpadavala som po ceste do porodky (na ine poschodie)...ako som sa tam dostala mam okno, ale tam mi okamzite zastavovali porodnu cinnost, lebo babatko malo slabulinke ozvy a hned ma brali na sekciu. Pamatam si este, ze jedna doktorka sa hrozne rozculovala , ze naco cpu vsetkym vyvolavacky, ked to urychluje dost brutal porodnu cinnost....my sme na to takmer doplatili, maleho museli kriesit, mal strasne nizke apgar skore, ale je v poriadku.
mne zabrala až druhá vyvolávačka..a celé to trvalo 4,5 hodiny a malý bol vonku..kontrakcie som mala po prvej hodine takmer bez prestávky, ale bolo to pomerne rýchlo na to, že som rodila prvý krát..
moj vyvolavany porod trval 46,5 hodiny. kontrakcie som mala najskor svoje, uplna rozbiehajuca pohodicka, po prekontrakciovanej noci a otvoreni na 0cm mi dali vyvolavacku, ktora ucinkovala okamzite, od zaciatku intervaly 3-4 minuty, bolest neporovnatelne silnejsia oproti vlastnym kontrakciam, a toto uzasnych 18 hodin, kedy som sa slavnostne otvorila na 3cm, vystriedali sa na mne vsetky smeny, nebolo v porodnici lekara, ktory by si neohmatal moj krcok, vsetci ho uz poznali naspamat 😀 PODLA MNA 5 minut pred smrtou z vycerpania mi pichli epi, ze posledna sanca a zacala som sa konecne normalne otvarat, mala bola na svete uz potom za rychle 3 hodiny
o 9 hod som dostala vyvolávaciu tabletku a 12.26 bola dcérka na svete. nezdalo sa mi to až také hrozné 😉
neviem porovnat nakolko som oba mala vyvolavane a bolest od zaciatku vkuse a pomerne silna.vyvolavali mi ich 4 dni.prvy porod ttrval okolo 9 hodin a dalo sa to zvladnut.druhy bol hrozny trval cez 11 hodin.10 hodin v bolestiach stale otvorena na 1 prst,potom mi nieco pichli do zadku a o hodinu som bola otvorena na cely porod a mohla som rodit.no ta hodina.....
ja som skoro 2 tyždne prenášala, rano o siedmej mi dali vyvolávačku o hodinu som dostala bolesti a o deviatej bol malý narodený, ja som bola maximalne spokojna, pri malej som mala bolesti bez vyvolavačky 12 hodín a potom som išla do nemocnice ked boli bolesti každych 5 minut, prepichli mi vodu a o hodinu bola vonku ale z vivolavačkou pri prvom bol lepší pôrod ako teraz bez 😉
Spontánny pôrod - 2,5 dňa - posledné 2 hodiny bolesti bez prestávok absolútne neznesiteľné. Druhý pôrod - vyvolávačka (tabletka) - presne 20 kontrakcií - medzi nimi prestávky na oddych, komplet celý pôrod od prvej bolesti až kým som neuvidela dieťa - 1,5 hodiny. Obidva pôrody boli fajn, bez komplikácií ale druhý som si fakt užila, bolo to rýchle, nebola som vyčerpaná, doslova som si to vychutnala. Bol to úžasný pôrod.
ja som rodila bez, a posledne kontrakcie boli uz neznesitelne, ale to uz bol za chvilu koniec a velka ulava 😅 porod bol krasny zazitok,najkrajsi vobec, 😵
Ziadny porod neni hrozny,kazdy jeden porod je krasny.Ci z vyvolavackou alebo bez nej.. 🙂
ne odtiekla plodová voda o pol 8 večer, išli sme do pôrodnice, kde zistili že som otvorená na 1 prst, celúnoc mierne kontrakcie ako pri menštruácii, a ranna kontrola zase otvorená na 1 prst, tak mi dali o 6 ráno tabletku od spodu a o 10.00 už bolá malá na svete, bolelo to dosť ale neviem či menej ako keby mi tabletku nedali 🙂
ja som mala jeden uplne spontanny cca 27 hodin ale teraz porovnavam ako pohoda lesna. Druhy porod sommala s oxytocinom - infuziou vyvolavany ( mala som 15 hod. kontrakcie ale otvarala som sa velmi pomaly) a potom za 2,5 hodky bola mala vonku. Bolesti boli omnoho omnoho silnejsie a vobec ale vobec neprestavali. to bolo najhorsie ze clovek nemal sancu ani vydychnut. ale co som sa bavila s kamoskami ktore dostali iba lokalne prostaglandiny - tabletku zo spodu - vraveli ze to bolo relativne rychle a nie velmi bolestne 🙂
Ja si myslím, že keď budeš prenášať 3 týždne ako ja tak Ti to bude jedno!!!! Len budeš chcieť porodiť 😀 ......vyvolávačku som síce nakoniec nemala, malý sa vypýtal na svet sám, ale plodovú vodu mi praskli.......všetko sa dá vydržať, len sa nenechaj vystrašiť!!!!! Mne všetci hovorili a strašili ma aký budem mať zlý pôrod, či dokonca pôjdem cisárskym(lebo som dosť chudá a mám úzku panvu) a ja si neviem pôrod vynachváliť......išli sme prirodzene, za 6 hodín bolo po všetkom... držím palce aby bolo všetko ok!!!!
Ja som tiez dostala vyvolavacku, od jej pichnutia za 3,5 hod sa maly narodil. Takze ja mam pozitivnu skusenost. Neboj sa, dobre to bude. 😉
ahoj,my sme tiez rodili s vyvolavackou,o 6 pichli,o7 prepichli vodu a o 12,25 sa mala narodila,takze neboj,hlavu hore 🙂 jedine co,tak hned jak padli prve kvapky oxytocinu,zacali bolesi 🙂
ahoj ja som rodila zatial len raz a pichli mi vyvolavacku..neviem sice porovnat ako by to bolo bez ale tie kontrakcie som nestihala rozdychavat...bola som aj vycerpana a nevyspata kedze som celu noc nespala lebo som mala slabe nepravidelne kontrakcie a moj byvaly lekar ma hned vysikoval do porodncie, takze som aj zaspavala pri tom....ale tak maly bol od pichnutia vyvolavacky asi o 14.00 o 21,15 na svete...dufam ze druhy porod bude bez vyvolavacky...
no mna porodna sestricka od zaciatku odhovarala aby som si nedala vyvolavacku lebo je to horsie ......ale nastastie prislo to samo v poslednej chvily .... 😉
Vidim ze to je starsia otazka ale aj tak moja skusenost ▪▪Mne dali taku tabletku vaginalnu nemam sice z cim porovnavat ale nezdalo sa mi to az take hrozne...za cca 4.5 hodiny bola vonku

Ja som dostala vyvolávačku po tom čo som 2tt prenášala. Ešte mi ju len napichla a do minúty som mala prvú kontrakciu. 7 hodín som sa otvárala pri kontrakciách každé 2 minúty. Poslednú hodinu som mala pocit na odpadnutie z neustáleho predýchavania. Bolesti boli, ale nemám ich s čím porovnať. Výhoda bola tá, že samotný pôrod som už ani necítila, čo som bola taká ubolená. A to ma nenastrihli a potrhalo ma.
Tajne dúfam, že teraz to pôjde prirodzene bez akýchkoľvek rozbiehačov 😉