icon

Je to prvý menzes po pôrode?

jessy8911
24. aug 2017

Ahojte,som desiaty tyzden po porode,krvacanie uz prestalo uz isiel len taky "hlien" a pred dvoma dnami som zacala jemne krvacat,trochu ma aj boli podbrusko,moze to byt uz prva menstruacia? Riesim to len preto lebo vcera mi z hodiny na hodinu babo zacalo odmietat prsniky po leziacky,takto som ho doteraz kojila,dokonca ani flasu nechce,pritom si ide zjest perinku takze hlad ma,nakoniec ako tak sa prisala v polohe posediacky,ktoru zatial nemam celkom zmaknutu takze je to pre mna dost nepohodlne,co si myslite o tomto stave mojho dietata? Prejde to? Inac v dnes v noci s polohou poleziacky nemala problem a rano zase vymyslacky.

sadika
24. aug 2017

Ja som dostala po 8 tyzdnoch a presne, mala mi zo dna na den prestala odmietat mlieko. Takzed tym moje kojenie skoncilo, hned s prichodom ms.

jessy8911
autor
24. aug 2017

A uz sa nedalo potom nabehnut naspet na kojenie?to by som bola nerada,keby nechcela,ale odmietla aj flasu tak co chcs umriet od hladu?

sadika
24. aug 2017

ja som sa tiez takto trapila, tiez nechcela UM, takze ani moje ani umele. Som za nasledujuce 2 mesiace zostarla o 10 rokov co som mala z toho stresy. Boli sme stale u lekarky ze co mame robit, odpoved bola, ze len vydrzat a snazit sa dostat do malej tolko mlieka kolko sa da. Boli dni ked vypila za cely den len 90 ml. Potom som si nasla sposob, krmila som ju ked spala, vtedy scucla niekedy na 1 krat 90. Vzdy som si mala zapisat kolko toho vypila a na poradniach hlasit. Ale bolo to tak 350- 450 ml za cely den

11mirka22
24. aug 2017

Keď skončí menštruácia, malo by sa to upraviť, mne tiež prišla skoro po pôrode a vždy počas trvania menštruácie sa mi ťažko spustalo mlieko, malá sa jedovala. Asi aj preto jej vyhovuje iná poloha pri dojčení, ľahšie sa jej saje. Len vydrz a pokiaľ možno neprikrmuj, radšej častejšie prikladaj. Aj nám to vždy rozhodilo režim, bola som z toho nešťastná. Držím palce.

jessy8911
autor
24. aug 2017

@sadika aako to dopadlo,to ste sa cele dva mesiace takto trapili?

jessy8911
autor
24. aug 2017

@11mirka22 ved prikladam odusu,prehovaram,zatial ale mlieka ide dost podla mna len je boj kym sa prisaje a niekedy sa hned pusti

sadika
24. aug 2017

@jessy8911 veru, cele dva mesiace, potom ked mala 4m tak som zacala s prikrmami, bolo to uz lepsie. Teraz mame 2 roky a mlieka mi vypije tak 400 ml. Samozrejme uz je na normalnej strave, ale rano a na olovrant mlieko musi byt. Sama si ho pyta.

zuzpar
24. aug 2017

Ja by som chcela potiahnut kojenie co najdlhsie☹ no viem, ze teraz v tejto dobe s nim ma vela zien problemy a nevydrzia nejak dlho. Neviem cim to je, no hadam ma to obíde a pojde nam to☹

sadika
24. aug 2017

@zuzpar ja som opat tehu a povedala som si za tie stresy mi to kojenie za kazdu cenu veru nestoji. Ak to nepojde, idem na umele mlieko. Dakujem, ale to co som prezivala so starsou uz viac nechcem. Okolie na mna tlacilo, ja som bola nervozna ze chcem a nejde to, tak na co to je dobre??? Ak sa neda, tak sa neda, svet sa nezruti. Len vtedy som o tom tak nerozmyslala. Malej nechyba nic co by mali 3 roky kojene deti. Nie je alergicka, imunitu ma dobru, dokonca je na svoj vek ovela sikovnejsia ako ostatni rovesnici/ Takze najdolezitejsie je byt pokojnou a uzivat si babo 🙂

sandral
24. aug 2017

Ja som dostala MS 8. týždeň po pôrode a tým u nás kojenie skončilo. Malý bol stále nervózny, odmietal prsník a lekárka mi povedala, že mám vydržať, lebo po MS sa malý opäť prisaje, alebo ak bude hladný tak tiež. Takto sme sa trápili obidvaja, nakoniec mi lekárka povedala, že to už význam nemá a musím ihneď prejsť na umelé mlieko, lebo malý je pochudnutý a hrozí mu podvýživa. Kým si zvykol na umelé mlieko tak nám to trvalo rovných 5 dní. Popritom bol vkuse hladný a lekárka mi tvrdila, že ak vydržím, tak môžem kojiť aj rok. Ešte raz by som ho určite nenechala takto.

jessy8911
autor
24. aug 2017

O jeej tak to vobec nevyzera ruzovo,zatial kojim teda po sediacky vtedy ako tak pije,ani neviem ci uz je to MS trochu zo mna ide krv a ked sa koji tak citim trochu inu aromu akoby to islo z prsnikov,nechapem.