Je vysoký tlak a cukrovka v tehotenstve dôvod na cisársky?
Dobrý deň chcem sa opýtat či mi neviete poradit od 20 týždna som na rizikovom.Teraz končím 32 týžden.Som na rizikovom s vysokým tlakom a s liečenou cukrovkou.Neviem niekde som čitala,že sú to komplikácie počas tehotenstva a riziko pri normálnom porode.Neviem či je to naozaj dovod na cisarsky rez.Doktor mi zatial nič ohladom toho nehovoril,neviem asi je ešte skoro.Ak mate skusenost s podobným niečim,alebo mi viete poradiť budem Vám vdačná.Ďakujem
@amliv28 ahoj, babo nemusis mat az tak velke, ja som v 34tyzdni mala odhad 3100g a 36tt 3500g, taktiez som sa bala, ale potom uz mala priberala v bruchu pomaly a rodila som v termine a mala 3740g. Nemala som ale ziadne problemy. Inak ak tlak nebude prilis vysoky asi ta nechaju rodit spontanne, kamoska tiez mala vysoka a v pohode odrodila. Ak by stupal a bolo to nebezpecne, urcite ti spravia sekciu.
Mna nechali spontanne rodit s tlakom 235/125...kvoli tlaku mi ani ziadne lieky od bolesti nemohli dat tiekli mi infuzie na znizenie tlaku ktore vobec nezaberali..po porode klesol 170/100 a po nejakych 4 hodinach na 140/100
mne povedal gyn.že ten vrchny tlak može byt aj 150,ale ten spodný by nemal byt nad 95,tak neviem Vám ak povedal doktor?
@amliv28 Záleží, jak dlouho máš cukrovku a jak jí máš kompenzovanou, případně jestli třeba dítě rychleji roste. Pokud bys měla cukrovku od začátku těhotenství nebo už před těhotenstvím, tak se standardně vyvolává ve 39. týdnu. Pokud máš cukrovku pouze na dietě, bez inzulínu a dítě není příliš velké (není na ultrazvuku patrné prosáknutí tkání), tak pak se do porodu nezasahuje. Pokud si pícháš inzulín, neměla bys přenášet. Je to z důvodu, že by mohla předčasně selhat placenta. Záleží na celkovém zdravotním stavu, většinou se zkusí nejdřív preindukce a pokud bys na ní reagovala špatně Ty, nebo dítě, přistoupí se k císaři.
Ja som mala vysoky tlak v tehotenstve a rodila som kvoli nemu cisarskym :( spodny som mala nad 130 a ten bol vraj nebezpecny. Pocas cisaraku mi stupol na 172/140

@ninai @amliv28 ešte dodávam, že v tom 35tt ma príjmali do nemocnice s tlakom 160/110 so slovami, že ak mi do polnoci neklesne, urobia mi sekciu ešte v ten deň. Napichali ma magnéziom, celú noc som strávila na pôrodnej sále, že ak by rýchle trebalo robiť sekciu .... v noci tlak klesol, ale vyše 3 týždňov som strávila už na rizikovom v nemocnici....