icon

Je zazmluvnená pôrodná asistentka istotou pri druhom pôrode?

Včera o 18:02

Ahojte mamicky,
Prvy porod som mala vyvolavany skrz vysoky tlak, porodnica BORY. Dala som si epi, spomalilo mi to kontrakcie, nakoniec malu museli tahat von. Skoncila som s nepekným nástrihom..
caka ma druhy porod, a neviem ako sa lepsie pripravit. Ja vlastne neviem, ake je to vytlacit dietatko von. Tlacila som z celej sily ale nic sa nedialo..
teraz k druhemu porodu si planujem zazmluvnit PA, ktoru som mala aj pri prvom porode, bola mi velmi sympaticka a doverujem jej.
Myslite, ze je to tak lepsie ? Bude sa o mna personal viac zaujimat, viac sa mi venovat, a mozno sa tak predíde nechceným zasahom?…. Viem, ze mi to nikto nemoze slubit, ale je zazmluvnenie v tejto situacii mojej lepsie?
Velmi dakujem.

elz1920
Včera o 19:11

Nad sekciou si neuvažovala? Prečo ju vlastne nespravili už prvýkrát?

bluka2
Včera o 19:16

Ja si myslím, že je to super, že máš zazmluvneneho niekoho, komu dôverujes. Ona to zariadi, aby si dostala to, čo potrebuješ. Aj ja mám zazmluvnenú PA (ale v Rakusku) a mali sme už pár rozhovorov, už len tie rady, ktoré mi dala som veľmi spokojná a už ma pozna, vie, čo chcem, takže počas konkrakcii už môžem mať oddych a nie niečo vysvetľovať

bluka2
Včera o 19:19

Každopádne ja neviem, ako to tam presne funguje. Tam v nemocnici kde idem ja, ak nebude problém, s ňou porodim a nikto iný tam nebude chodiť, čo je pre mňa ideál

autor
Včera o 20:01
@elz1920

Nad sekciou si neuvažovala? Prečo ju vlastne nespravili už prvýkrát?

@elz1920 uz bol vraj maly velmi nizko, tak preto

anonym_e2dbf7
Včera o 21:00

Co je pa?

elz1920
Včera o 21:20
@anonym_autor

@elz1920 uz bol vraj maly velmi nizko, tak preto

@anonym_autor a vysoký tlak pre nich nebol indikáciou?

elz1920
Včera o 21:22
@anonym_e2dbf7

Co je pa?

@anonym_e2dbf7 asi pôrodná asistentka.

autor
Dnes o 08:20
@elz1920

@anonym_autor a vysoký tlak pre nich nebol indikáciou?

@elz1920 nie, ten som nemala práveže stale, len mi skakal. Pocas porodu som ho mala normlany…

anonym_e2dbf7
Dnes o 08:34
@elz1920

@anonym_e2dbf7 asi pôrodná asistentka.

@elz1920 👍ďakujem

maryetta
Dnes o 08:48

Ja som mala na porodne asistentky stastie.
Prvy porod mi sice skoncil akutnou sekciou. Ale dalsie porody. Ok. Moj druh bol ako tvoj prvy. Tiez tahali dceru von. A nastrih. Nastrih ma sprevadzal aj pri dalsich dvoch-tym ze uz to tkanivo bolo narusene a vacsie deti-tak ze by som sa tam pravdepodobne potrhala.
Kazdopadne potom treti a stvrty porod uplne ze krása. Zazitok. Mala som zajednaneho lekara ktory viedol moj druhy porod a zvladol to super(naproti prvemu) tak som mu absolutne doverovala. A to bolo zakladom pre moju psychicku pohodu a celkovy priebeh porodu.
Akcty doverujes PA tak to bude velky bod 😉