icon

K akej bolesti by ste prirovnali pôrodné bolesti?

18. sep 2021

Ahojte Mamičky chcela by som sa spýtať, k akej bolesti by ste prirovnali pôrodné bolesti ? Čakám svoje prvé bábätko a strašne sa bojím a neviem čo mám čakať

Strana
z3
martaturi
21. sep 2021

Ja osobne by som pred pôrodom nečítala skúsenosti iných, asi by ma to len viac rozrušilo 😉 Vyhla by som sa skúsenostiam a príbehom ako to zvládli/nezvládli iné ženy. Ak ti môžem poradiť, tak mňa najviac upokojil rozhovor s dulou, cítila som sa po ňom maximálne pripravená. Odpovie ti na všetky otázky, vysvetlí ti postupy, môžete sa dohodnúť na relaxačných masážach, aromaterapii, cvičeniach 🙂
Ver si, svojmu telu, svojmu bábätku.. ❤️❤️

tiarka
21. sep 2021

Ja som rodila 3x, prvý pôrod bol pomaly, bolesti trvali cca 12 hod, ale bolo to v pohode, fakt taka silnejsia menštruácia, keď som mohla chodiť, tak sa to dalo v pohode prežiť, mala som manžela ako oporu, ale pri tých bolestiach ma fakt rozčuľoval, keď mi hovoril, že to vydržím a bla bla bla 😅😂 tak som naňho vrčala, že radšej zaspal v mojej posteli(rodila som celú noc a boli sme úplne sami na celej sále + sestrička... A pôrod bol už len vyslobodenie od nekonečnosti 😅
Zato druhý trval len cca 1.5 hodiny... Už som mala po termíne 2 týždne, takže sa mi ho snažili vyvolať a po vložení tbl to bola rýchlovka, takze bolesti boli ozaj hrozne, som myslela ze umrem, a to vydržím ozaj dosť. Normálne som sa povracala a skoro som nestihla na tu postel vyliezt😅 ešte Dr. Na mňa kričal, že si chce dat rukavice, ale už nestihol.... A tretí som mala cisársky, tak ten nebolel vobec, ale pre porovnanie po pôrode bol tento tretí najhorší, čo sa týka zostavenia 😊 toľko k rozličným pôrodom, každý som mala úplne iný, ale jedine co si ozaj najviac pamätám, nie je bolesť ale tie hole bábätká na mojej hrudi ❤️ a na bolesť zabudneš hneď po pôrode. My ženy sme veľmi silné, takže to zvládneš určite aj Ty 😘😊

zuzuliatko18
22. sep 2021

Ja som epi nestihla, prisla som do porodnici uz naozaj Len na finale( syncek bol na svete za menej ako polhodinu od prichodu) ale Bola som rada, ze som nic necitala (rodila som mesiac pred terminom) a proste som Len pocuvala, co mi kazali a snazila sa to robit.

tricia99
27. sep 2021

Rodila som pred necelymi mesiacmi hlavne som rodila v mysleni a uz tu bude snami kontrakcie teda boli riadne porod nebolel oproti kontrakciam vobec bola som bez nastrihu prvorodicka cvicila som anibalm takze moja rekvovalescencia po porode bola okamzita mohla som ist hned domov aj som sa tak citila endorfini pracovali prva riadna kontrakcia o 4 rano porodila som o 12 naobed takze to bol taky ucebnicovy porod zvladnes to 🙂

vanda323
28. sep 2021

Ale do kelu, takáto téma, čakám štvrté dieťa a po tomto tvojom príspevku ma chytila úzkosť a panika....čo teraz stým? Už sme tehotné porodiť nejak musíme nie? Tak si prajeme veľa šťastia a ešte jedna útecha...čo mala povedať žena v takom 15 storočí dajme tomu..myslim že medicína je na takej úrovni že nám dokáže pomôcť ak by čosi hrozilo

dankanka
28. sep 2021

Ako tu uz pisali, pozri si techniky skor na ukludnenie, dychanie. Ak predychas bolesti, mas vyhrate. Zial, bolest neviem k nicomu prirovnat. Par minut pred porodom boli bolesti uz ohromujuce, myslela som si, ze zomieram :D ale zase uz som ani moc nevnimala, hlava vypne pri takej velkej bolesti. Mysli radsej na babatko, pozri si hypnoporod, cvic s anibalom aby si vedela ako tlacit smerom von. Ono uz ked porodis, tak je to velka ulava a radost, az hrdost ze si to zvladla. A krasna odmena - dietatko. Mna nemuseli nastrihavat ani raz a druhy porod bol aj uplne bez sitia, ale to je vraj elasticitou tam dole..

Strana
z3