Kde je povolený manžel pri cisárskom reze?
Ahojte,
Máte niekto skúsenosti v ktorých nemocniciach je umožnené aby bol manžel pri plánovanej sekcii? Viem že niekde to vôbec nepovoľujú, niekde nie je problém...
Ďakujem 🙂
Brno, obilni trh
@jajana_2 akoze laik pritomny na operacnej sale??? vazne??? to uz fakt nemoze pockat kym dieta z brucha rodicke vyberu mimo sal??
@jajana_2 v cechah v brne dokonca mu to ponukli ci chce ist normalna satatna nemocnica super zazitok pre nas oboch
@kaktusik007 laik, ved nejde operovat ani asistovat 🙂 na brucho ani nevidi ked nechce, presne ako pri vaginalnom porode (nevidi co nechce), kde jeho hlavna funkcia je v podpore mamicky, preco by ju nemohol podporit aj pri sekcii
@kaktusik007 nechápem prečo sa rozčuluješ . Opýtala sa, niekde taká možnosť je a keď tu možnosť nepovažuješ za normálnu , tak čo tu robíš? 🙂
@kaktusik007 však ja nechcem aby mi on vybral dieťa z brucha 🤦🏻♀️ ale aby bol pri mne ako opora a bol pri tom ak je tá možnosť.. nielen čakať kdesi na chodbe...
@jajana_2 priamo na sále byť asi nemôže nikde, veď je to operácia. Ale my sme to mali tak v Bojniciach že bol so mnou, odviedol ma pri operačku a on ostal vedľa v miestnosti kde zobrali bábätko čistiť/vážiť a robil bonding. Ani dvere tam neboli, bol proste len za stenou. Vieš len aby sme si to upresnili že proste ťa nabude počas cisárskeho držať za ruku.
@svokrinjazykmonika super, ďakujem 🙂 Kamoška rodila, ale v Rakúsku . A tam mohol byť presne celý čas pri nej, držal ju za ruku a nebol problém.. preto zisťujem aké sú tu možnosti.. ale aj keby len to že malého mu potom dajú na bonding by bolo super, lebo by bol súčasťou toho celého a ja by som bola tiež kludnejsia že viem že je pri ňom 🙂
@svokrinjazykmonika da sa to. Napr.aj v Galante. Ved ma oblecene sterilne oblecenie
@svokrinjazykmonika ale ano, moze byt priamo na sale, aj v LV 🙂
@kaktusik007 úplne normálne.... Keď sa to dá aj v zahraničí tak by sa to dalo všade ,len to by niekto musel chcieť aj povoliť. Rovnako ako si aj vybrať spôsob ako žena chce rodiť. Len my sme zaostalé Slovensko ( konzervy)
@kaktusik007 na toto sa nepýtala
@svokrinjazykmonika
@kaktusik007
v Starej Ľubovni, osobná skúsenosť spred 6 rokov
@jajana_2 manžel sedel pri mojej hlave, držal ma za ruku, ovlažoval pery 😉 drobca videl skôr ako ja
@katarinka289
@nikaeli to som nevedela 😉 ale už viem, díky vám
@svokrinjazykmonika ja som to vtedy tiež netušila 😉 šli sme dohodnúť termín a otázka - bude manžel na sále? a ja že - čo by tam robil? 😂 ale v sekunde sme obaja dodali, že áno. Ešte aj chudák meškal, lebo v ten deň neskutočne nasnežilo (mňa prijali deň predtým), volala som mu kde je, akurát parkoval a dr. povedal, že počkáme.. pre mňa neuveriteľný zážitok 🩵 chcem veriť, že to bude čo najskôr možné v ďalších a ďalších pôrodniciach 😉
@svokrinjazykmonika priamo na sale moze byt asi vo vsetkych krajinach sveta okrem slovenska... Ja som rodila iba v brne a ked ma supovali na salu tak to bola prava otazka ci ide so mnou a ano cely cas tam bol so mnou soatal sterilny oblek a rusko...
@svokrinjazykmonika rodila sim v beznej statnej porodnici nic extra ale servis tam bol posunuty asi o 1000 rokov oproti tomu nasmu.. Rodit tiez mozes v polohe ktora vyhovuje tebe a nie personalu trebars aj zavesena na rebrine a to doslova....
CA, MT, ZA pokiaľ je sekcia v spinalnej anesteze.
@kulumulu123 Brno je top porodnica,vsetci ju chvalia
V Ľubovni môže byť otecko priamo pri mamičke
@marca12 ja som bola max spokojna so vsetkym od upratovacky az po primara super pristup, mega cistota (co zial v nasich nemocniciach casto neplati), citila som sa tam ako v 10* hoteli. Potovnavam statnu porodnicu na sk a tam neporovnatelne uplne vo vsetkych smeroch
Dievcata a neviete ako je to s muzom na sale priamo v NR porodnici? Dakujem.
@jajana_2 priamo na sále byť asi nemôže nikde, veď je to operácia. Ale my sme to mali tak v Bojniciach že bol so mnou, odviedol ma pri operačku a on ostal vedľa v miestnosti kde zobrali bábätko čistiť/vážiť a robil bonding. Ani dvere tam neboli, bol proste len za stenou. Vieš len aby sme si to upresnili že proste ťa nabude počas cisárskeho držať za ruku.
@svokrinjazykmonika jasneze moze a uz par rokov;)
@jajana_2 akoze laik pritomny na operacnej sale??? vazne??? to uz fakt nemoze pockat kym dieta z brucha rodicke vyberu mimo sal??
@kaktusik007 su muzi, ktory chcu byt pri tom, je to krasny zazitok;)

V LV moze byt.